De zaden van de Makkelijke Moestuin

Wat zijn de zaden van de Makkelijke Moestuin, welke groentes zijn te koop in de shop en staan in de app, en hoe moet je ze zaaien, verzorgen en oogsten?
Bundels Makkelijke Moestuinzaden zijn extra voordelig
In de Makkelijke Moestuin gaan we voor groentes en kruiden die snel en makkelijk groeien. En uiteraard een grote oogst opleveren op een minimale ruimte. Kortom: ze moeten 100% geschikt zijn voor de teelt in moestuinbakken en het MM-systeem.

Groentes die eindeloos lang in je bak moeten staan voor je ze kunt oogsten, waar je de kennis van een expert voor nodig hebt, of die je hele bak in beslag nemen, zul je bij ons dan ook niet vinden.

Welke Makkelijke Moestuinzaden staan in de shop (en dus óók in de app)?

Alle zaden die we verkopen, zetten we ook in de app. De soorten zijn allemaal los te koop, maar de zaden die we al langere tijd verkopen, bundelen we ook in voordelige Themapakketjes.

Van de meeste Makkelijke Moestuinzaden zijn er al aparte pagina's. Daar staat een link bij naar de beschrijving. De soorten die dat nog niet hebben, komen binnenkort.

sig.jpg

Zadenpakket 'Basis'

Basis zadenpakket Makkelijke Moestuin
In het MM-Basispakket zitten de overheerlijke sugarsnaps, de schattige mini-kropjes sla, de stoere palmkool, spinazie, de onmisbare basilicum en de rode bietjes. Hoewel ik van de laatste vooral het blad pluk en niet zo dol op de bietjes zelf ben ;-). Verder nog de pittige rucola, de malse pluksla en de kleurige snijbiet. Aangevuld met radijsjes, worteltjes en de bloemblaadjes van de goudsbloem zet je in een handomdraai de mooiste salades op tafel!

Sugarsnap 'Jessy': een laagblijvende suikererwt met heerlijk knapperige peulen. Lees meer.

Mini-kropsla 'Gele Gotte': leuke kleine kropjes die met z'n viertjes prima in een vak passen. Lees meer.

Palmkool 'Nero di Toscana': mijn favoriete koolsoort: supergezond, groeit mooi omhoog en kan heel goed tegen vorst. Lees meer.

Basilicum (struik): heeft kleiner blad dan de bekendere Genovese met het grote blad, maar is net zo lekker. Kan beter tegen droogte, warmte en slakken en is dus geschikter voor de buitenteelt. Lees meer. Lees meer.

Rode bietjes 'Kogel 2': mooie ronde, dieprode bietjes, lang te bewaren. Lees meer

Rucola 'Gewone': raketsla met een pittige, nootachtige smaak. Bijna het hele jaar door te telen. Lees meer

Pluksla 'Gemengde Mix': een mengsel van 'Red Salad Bowl' en 'Australische gele' ; twee slasoorten die je al snel als babyleaf kunt plukken of laat uitgroeien tot grotere kroppen. Lees meer.

Snijbiet 'Bright Lights': kleurig mengsel met rode, oranje en gele stengels. Prachtig om te zien, zeer productief en erg lekker. Lees meer.

Reuzenradijzen 'Riesenbutter': grote, sappige radijzen; worden zo groot als een pingpongbal zonder voos te worden. Lees meer.

Wortel 'Nantes 2': lekker knapperig met afgeronde punt; 15-20 cm lang. Lees meer.

Goudsbloem 'Pacific Beauty': Nuttige buurplant! Bodemverbeterend en weert schadelijke insecten en bodemaaltjes. De bloemblaadjes zijn eetbaar. Lees meer.

Spinazie 'Nores' type Viking: oogst de kleine blaadjes of laat de planten uitgroeien zodat je er lang van kunt plukken. Lees meer.

Zadenpakket 'Seizoen'

Een Makkelijke Moestuinbak wordt pas echt rendabel als je die (bijna) het hele jaar door gevuld houdt. Zet er daarom groentes in die het extra goed in de warmte van de zomer doen en in de koude maanden groentes in die tegen een stootje kunnen.
Seizoen zadenpakket Makkelijke Moestuin

Ik begin met de 6 verschillende groentes die geen moeite hebben met lage temperaturen. Ideaal voor het najaar en het vroege voorjaar. Het leuke is dat een paar soorten het prima blijven doen als het warmer wordt.

Winterpostelein: Lekkere kleine plantjes met grappige bladschoteltjes en witte bloempjes. Het hele jaar door te kweken. Lees meer.

Veldsla 'Grote Noordhollandse' : ideaal om in het najaar in de lege vakken te zetten. Sla in de winter en het vroege voorjaar! Lees meer.

Andijvie 'Breedblad Volhart Winter': Fijn oud ras voor het najaar; groeit traag en is goed bestand tegen koud en guur weer. Lees meer.

Wintererwt 'Doperwt Feltham first': een lekkere groente voor de winter: pluk de jonge scheuten voor door de sla, de smoothie en de roerbak! Lees meer.

Wintersla 'Merveille d’hiver' Heldergroene kropsla die goed tegen kou kan. Ideaal voor de lege vakken in het najaar. Lees meer.

Zelf vind ik mijn moestuin het leukste als het lekker warm begint te worden: aan het begin van de zomer. Deze groentes zijn het met me eens want als het koud is doen ze het niet goed. 3 lekkere bladgroentes, 2 soorten stamboontjes en de zonnebloem die in geen enkele moestuin mag ontbreken.

Boterboon 'Mirador' Nieuw! Gele sperzieboontjes met een fantastische smaak. Lage soort met hoge opbrengst. Lees meer.

Stamboon 'Record': Lekker malse sperzieboontjes zonder draad. Lees meer.

Nieuw-Zeelandse spinazie: het blad van deze plant smaakt naar spinazie; groeit uitbundig in de zomer. Lees meer.

Aziatische plukslamix: een makkelijk te kweken en snelgroeiend mengsel van oosterse bladgroentes. Apart, kruidig en lekker! Lees meer.

Little Gem 'Sucrine' of bindsla: Trendy mini-kropjes met een compacte, opgaande groei. Deze sla is knapperig en erg lekker: het zit tussen romaanse- en kropsla in. Lees meer.

Oost-Indische kers: dit is een van de beste buurplanten voor de moestuin. Bijen en vlinders zijn er dol op en de plant lokt schadelijke insecten weg van je andere groentes. Bovendien zijn de bloemen, het jonge blad én de zaden eetbaar. Lees meer.

Zonnebloem ‘Henri Wilde' Hoge zonnebloem met meerdere bloemen per stengel. Perfecte bijenlokker. Lees meer.

Zadenpakket 'Klimmers'

Geen Makkelijke Moestuin zonder klimmers!

Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want zonder klimrek kun je genoeg lekkere groentes in je moestuinbak zetten. Maar een klimrek maakt het wel veel leuker!
Zadenbundel Makkelijke Moestuin Klimmers
In het pakket Klimmers zitten 6 verschillende groentes die hoog worden. Je zet ze daarom bij een klimrek. De stokbonen en de peultjes bijvoorbeeld. Er passen er 8 van in een vak en je oogst er veel van.

Maar ook de groentes die zonder klimrek erg veel ruimte innemen en dan te groot worden voor een moestuinbak. Zoals tomaten, komkommers en de klimcourgette bijvoorbeeld. Die hou je aan het rek mooi in toom, de vruchten blijven mooi schoon en het plukken is een makkie.

De 6 soorten groentes voor een eetbaar klimrek:

Klimcourgette 'Black Forest F1': een van de weinige compacte courgetteplanten die je langs een klimrek omhoog kunt binden en daardoor ook in een moestuinbak past. Geeft veel vruchten! Lees meer

Komkommer 'Iznik' De lekkerste snack-komkommer voor zowel buiten als in de kas. Geeft lang en veel opbrengst, en wordt niet bitter. Lees meer.

Tomaat 'Sweety' Nieuw! Maakt mooie lange trossen met honingzoete kerstomaatjes. Overheerlijk! Lees meer

Stoksnijboon 'Helda': heerlijke snijbonen met lange, brede, afgeplatte peulen. Lees meer.

Stokspekboon 'Neckarkönigin': zeer productieve sperzieboon; met lange, malse en vlezige peulen. Lees meer.

Peultjes 'Rijspeul Heraut': sterk en betrouwbaar ras die lang doorgroeit en een enorme oogst geeft. Lees meer.

Combipakket

Alle bovenstaande Thema-pakketjes vindt je hier.

Overige zaden

Baby-pompoen: geeft pompoentjes van ongeveer 15 tot 20 cm groot en kan daarom prima aan een klimrek. Lees meer.

Balkontomaat: geeft tomaten van ongeveer 5-7 cm groot met een ouderwetse smaak. Wordt zo’n 50 tot 80 cm hoog en kan daardoor prima in een MM-mini of op de achterste rij van een moestuinbak zonder klimrek. Lees meer.

Chioggia bieten: deze bieten zijn prachtig rood-wit gestreept. Ze zijn iets zoeter dan rode bieten, dus rauw ook lekker door de sla. Lees meer.

Dropplant: De hele plant is eetbaar en smaakt naar anijs en drop. De bloemen trekken vanaf juli veel bijen, hommels en vlinders aan. Lees meer.

Gele Struiktomaat: de plant wordt maar 30 - 45 cm hoog en is daarom erg geschikt voor potten en moestuinbakken. Geeft massa's gele kerstomaatjes. Lees meer.

Koriander: dit kruid heeft een typische smaak waar je echt van moet houden. Het wordt veel gebruikt in curry’s en oosterse soepen. Lees meer.

Meiraapjes: Deze witte knolletjes zijn groter dan radijs en groeien snel. Je kunt deze groente ook als raapstelen telen: dan oogst je alleen het blad. Lees meer.

Paksoi: lekker voor Oosterse roerbakschotels. Dit ras kun je zowel in het voorjaar als later in de zomer zaaien. Lees meer.

Stengelsla: oosterse slasoort die een stevige, eetbare stengel vormt met een frisse, nootachtige smaak. Het blad is lekker in salades en roerbakgerechten. Lees meer.

Paarse wortels: bijzondere wortels, dieppaars van kleur met een witte kern. Nóg gezonder dan oranje wortels. Lees meer.

Moestuintips in je mailbox

Geef je op, dan stuur ik je direct dé 3 fouten die beginners maken, en hoe je ze kan voorkomen.

We vinden het belangrijk om je gegevens goed te beschermen. Lees onze Privacy verklaring

Our perks

We scoren een 9.3

Uit 4728 recensies via Kiyoh

Er zijn 25501 posts

Op onze superleuke community

Al 80456 Kg plastic opgeruimd

Met o.a. onze MM-Hero bakken