Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Zoet uit de moestuin: worteltjes-taart

Worteltjes zijn altijd lekker. Als rauwkost, in salades, gekookt of in de roerbak. Maar wist je dat je er ook gebak van kan maken?

Een recept voor een super lekkere worteltjestaart.

Worteltaart uit de Makkelijke Moestuin
Worteltaart uit de Makkelijke Moestuin

Wat heb je nodig voor een heerlijke worteltaart?

Ingrediënten voor de taart:

  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 2 tl gemalen gember
  • 1/4 tl zout
  • 175 gr lichte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 200 gr wortels
  • 100 gr walnoten
  • 75 gr gekristalliseerde gember
Wortels uit de Makkelijke Moestuin
Vers-geoogste wortel

Ingrediënten icing:

  • 150 gr boter

  • 150 gr poedersuiker

  • 150 gr monchou

Alle spullen bij elkaar
Alle spullen bij elkaar

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en vet een bakblik van 20 cm doorsnede in.

Rasp de wortels en hak de gember en walnoten in stukjes.

Walnoten, wortel en stukjes gember
Walnoten, wortel en stukjes gember

Klop in een grote kom de suiker, eieren en olie tot een geheel.

Meng in een een andere kom de bloem, bakpoeder, baksoda en gemalen gember en voeg het langzaam aan het eimengsel toe.

Mengsel van ei, suiker, olie, bloem en gemalen gember
Mengsel van ei, suiker, olie, bloem en gemalen gember

Spatel dan de wortels, walnoten en gekristalliseerde gember erdoor en giet het geheel in het bakblik.

Deegmengsel voor worteltaart in het bakblik
Mengsel in het bakblik

Bak de taart in 45-55 minuten gaar in de oven en laat hem daarna helemaal afkoelen.

worteltjestaart-07.jpg

Maak ondertussen de icing klaar.

Meng daarvoor eerst de boter en poedersuiker door elkaar. Klop hier eerst de ene helft van de roomkaas door en vervolgens de andere.

Besmeer de onderste helft van de worteltjestaart met de icing
Icing op de de onderste helft

Snij de afgekoelde cake doormidden en besmeer de onderste helft met een laag icing.

Zet de bovenste helft er weer op en bedek de hele buitenkant van de cake met de icing.

Garneer de taart met stukjes walnoot.

Worteltjes taart met icing en stukjes walnoot
Worteltjes taart met icing en stukjes walnoot

Geniet ervan!

Hou je iets over, bewaar het dan in de koelkast.

Spaans



PS: Gefeliciteerd Spaans, met dit recept ben je één van de prijswinnaars van de Kookwedstrijd 2020 😀. Je prijs wordt z.s.m. overgemaakt naar je shop-tegoed.

Recepten

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks