- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Pannenkoeken met spinazie
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
Op deze pagina staat achtergrondinformatie die je niet hoeft te weten als je onze app gebruikt.
Bekijk de Makkelijke Moestuin app
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Pannenkoeken met spinazie
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
Recepten met (doorgeschoten) rucola
Bij rucola denk je al snel aan sla en wat blaadjes op een broodje kaas.
Maar rucola groeit snel, en voor je het weet staat er een enorme bos en zie je de eerste bloeistengels tevoorschijn komen:

Het blad wordt dan scherp en daar moet je maar net van houden.
En dan? Op de compost?
Welnee. Dan maak je er een stamppot van. Want zodra je rucola verhit gaat de scherpe smaak er af.
Dit is mijn favoriete recept: super makkelijk en in 20 minuten klaar.

Rucolastamp met rode biet, paprika en zoete aardappel
Nodig voor 3 personen:
- een flinke bos rucolablad, gewassen, droog en gesneden.
- 3 zoete aardappels in stukjes
- 2 bieten in stukjes
- 1,5 ui in ringen
- 1 paprika in reepjes
- stuk parmezaanse kaas in kleine stukjes
- 75 gr. gehakte walnoot
- 1 eetlepel olie om in te bakken

Bereiding:
Kook de biet in een klein beetje water.
Zodra de biet iets zachter wordt - na een minuut of 7 - doe je er de zoete aardappelblokjes bij.
Smelt ondertussen de olie in een hapjespan, en bak de uien.

Na 5 minuten zacht bakken voeg je de walnoten toe, en na weer een paar minuten de paprika. Laat het met de deksel op de pan zachtjes smoren.
Als de zoete aardappel en bieten beetgaar zijn giet je ze af en doe je ze bij de rest.
Dan doe je de rucola en kaas erbij, schep je alles goed om en laat je het mengsel met de deksel op de pan nog 2 minuutjes op laag vuur staan. Zo smelt de kaas en slinkt de rucola.

Klaar!
Voor de smaak kan je eventueel nog wat peper en zout toevoegen, of wat sojasaus.
Variatie:
Je kunt van alles vervangen en toevoegen. Dat is ook het leuke van een eigen Makkelijke Moestuin: je kookt met wat er klaar is.
Rode uien, champignons, als je geen rucola hebt is paksoi of bladkool ook lekker. Denk maar aan de te groot geworden Aziatisch pluksla. Of doe wat peultjes, erwten of sugarsnaps bij: het kan allemaal.
De zoete aardappel kun je vervangen door krieltjes of stukjes gebakken aardappel. Of doe er wat spekjes bij als je persé vlees wilt. Of stukjes koolrabi. Of ... enfin, je snapt wat ik bedoel.
Lunchsalade met rucola en geitenkaas
Dit recept is van Wieke:

Nodig:
- rucola (met eventueel wat andere slasoorten)
- 1 mango
- geitenkaas
- walnoten
- pijnboompitten
Bereiding:
- Snijd de rucola, geitenkaas en mango in de gewenste grootte.
- Rooster de pijnboompitten tot ze een beetje bruin worden.
- Meng alles door elkaar.
Deze salade eet ik vaak als lunch op mijn werk. Ik doe er zelf geen dressing overheen, omdat het door de geitenkaas en mango al best ‘nattig’ is.
Succes en geniet ervan!

PS: heb je ook een bijzonder en makkelijk recept voor rucola?
Maak dan een post aan in de community en hang er de categorie 'Recepten' aan. Dan kan de rest er ook van genieten 😀.
Recepten
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Pannenkoeken met spinazie
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad