- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Pannenkoeken met spinazie
- Super snelle pasta met kerstomaatjes
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Pannenkoeken met spinazie
- Super snelle pasta met kerstomaatjes
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
Oosterse gerechten met stengelsla
Cavolonero zocht het uit en maakte er een mooie post van op de community.
Wat te doen met stengelsla? Een paar tips
Omdat we niet eerder met de plant hadden gekookt, was hij toch een beetje intimiderend, en wisten we niet echt wat ermee te doen. Maar hij stond nu op het punt om in bloei te schieten, dus was het tijd om in actie te komen!
In China en Taiwan is de plant erg populair, en staat hij onder een paar namen bekend: Choy Sum (Kantonees), A菜心 (klinkt als 'A Tsai Sien', 'A' op z'n Engels uitspreken),of 萵筍 (Wosun). Als je op die namen zoekt op Youtube, vind je tal van recepten.
Wokken met het blad
Verhit daarvoor wat zonnebloemolie in een wok, bak daarin eerst wat kleingesneden knoflook, gember en chilipepertjes aan, en doe dan het blad erbij.
Zelf deed ik er ook nog wat Taiwanese vispasta bij: erg lekker! Heb je dat niet, dan is wat sojasaus vast ook lekker. Of wat jus, als je dat over hebt.
Salade met de stengel
Het recept voor de saus komt van een youtube-filmpje met deze naam: "萵筍最簡單美味的做法,不用炒,不水煮,清脆爽口,上桌搶著吃". Gelukkig heeft het filmpje een Engelse ondertiteling, dus is het ook het bekijken waard als je geen Chinees spreekt 😉
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 1 grote stengel van de stengelsla
- 2 teentjes knoflook
- 2 chilipepertjes
- lepel sesamzaad
- paar stengels bieslook, of sjalotjes
- handje peperkorrels
- paar plakjes gember
- sojasaus
- Chinese zwarte rijstazijn (bijv. van merk Chinkiang)
Hoe maak je het:
- Schil de stengel en snij hem in dunne schijfjes of reepjes. Doe ze in een kom, strooi er flink wat zout over, en laat het zo een half uur staan. Het zout trekt veel water uit de stengel en maakt hem extra knapperig.
- Spoel de stukjes stengel daarna goed af met schoon water, doe ze in een kaasdoek (of theedoek) en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe ze dan weer terug in de kom en zet die apart.
- Snij de knoflook en chilipepertjes fijn, en meng het in een kommetje met het sesamzaad.
- Verhit wat olie in een wok. Doe er de bieslook, peperkorrels en gember bij en bak die aan. Giet de hete olie door een zeef (zodat de bieslook, peper en gember niet meekomen) in de kom met knoflook, chilipepertjes en sesam en laat het afkoelen.
- Voeg dan een lepel sojasaus en een halve lepel rijstazijn toe. Proef met een stukje stengel of de dressing op smaak is. Voeg er eventueel nog wat sesamolie aan toe als je dat lekker vindt.
Roer als laatste de dressing door de stukjes stengel en klaar ben je!
PS: Bedankt Cavolonero, we vinden dit een superleuk recept! Daarom sturen we je per mail een cadeaubon op 😀
Recepten
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Pannenkoeken met spinazie
- Super snelle pasta met kerstomaatjes
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad