Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Quiche van babypompoen: snel en verrassend

Silvia houdt van makkelijk. Niet alleen in de tuin maar ook in de keuken.

In dit recept laat ze zien hoe ze een quiche van een babypompoen maakt. Die ziet er niet alleen schitterend uit, maar is ook zo gemaakt. Lekker én makkelijk.
pompoenquiche-silvia-01.jpg
Silvia's quiche van babypompoen

Sinterklaas Pompoentje

Vandaag maakte ik een herfstquiche voor 2 personen.

Omdat je van deze pompoen alles kunt eten, roosterde ik de plakken compleet met schil en al in de oven.
pompoenquiche-silvia-11.jpg
De quiche van Babypompoen: klaar om op te eten

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine babypompoen
  • 3 eieren
  • 100 gram geitenkaas naturel
pompoenquiche-silvia-10.jpg
Babypompoen uit de Makkelijke Moestuin
  • olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • gemberpoeder - of geraspte verse gember
  • zeezout
  • pompoenpitten
  • ovenschaal van 25 cm doorsnede
pompoenquiche-silvia-08.jpg
Olijfolie, zeezout, knoflook en gember voor de kruidenolie

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zet de pompoen tijdens het opwarmen in de oven. Zo wordt de schil al wat zachter en is makkelijker te snijden.

Maak ondertussen de kruidenolie van de olijfolie, het zeezout, de tenen knoflook en de gember.
pompoenquiche-silvia-07.jpg
Maak de kruidenolie
Haal na 10 minuten de pompoen met een ovenwant uit de oven en snijd ‘m in plakken van ongeveer 1 cm.

Wrijf de plakken in met de kruidenolie.
pompoenquiche-silvia-06.jpg
Wrijf de schijven pompoen in met de kruidenolie
Verdeel de plakken over de ovenschaal.

Klop de eieren los en meng er de geitenkaas door. Giet het mengsel over de schijven pompoen.
pompoenquiche-silvia-05.jpg
Pompoenschijven met het mengsel van ei en geitenkaas
Zet de quiche in de oven en laat 'm garen: in ongeveer 20 minuten op 180 graden.

De quiche is klaar als de schil van de pompoen zacht is en het eimengsel goed gestold en stevig is.

Strooi er als laatste nog een handje pompoenpitten overheen.
pompoenquiche-silvia-02.jpg
Extra leuk: ik gebruikte het bovenste schijfje met het steeltje ook en zette dat in het midden van de quiche.

Eet smakelijk!

Silvia
pompoenquiche-silvia-03.jpg
Het steeltje van de pompoen staat fier in het midden

Gefeliciteerd 😀

Gefeliciteerd Silvia, met dit recept verdien je een cadeau bon van 10 euro 😀

PS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Post het dan - inclusief foto's - op de community.

Als wij jouw recept uitkiezen en hier op de Kennisbank plaatsen, geven we jou ook 10 euro shop-tegoed.

Lees er hier meer over.

Recepten

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks