Pompoen puree met geroosterde pitten
Recept en foto’s van Silvia Hietbrink.
Pompoen puree
Vandaag verwerkte ik de kleinste tot een puree. Net genoeg voor 2 personen en lekker als vervanger voor aardappelen.
Wat heb je nodig?
- 1 babypompoen
- verse pompoenpitten uit de pompoen
- 1 bekertje crème fraîche,
- olijfolie
- paprikapoeder
- peper en zout
- paar druppels zoetstof
Wat moet je doen?
Was de pitten en kook ze 10 minuten in een pannetje met water.
Laat ze dan uitdruipen, dep ze droog en meng ze met wat olie.
Rooster ze op een bakplaat in de oven op 150 graden. Bij 15 minuten zijn ze nog vrij zacht, bij 30 minuten worden ze knapperig.
Snij de pompoen in schijven. Rooster ze 15 minuten in een hete grillpan.
(Heb je die niet, dan zet je ze ook in de oven, bij de pitten.)
Stamp ze met de helft van het bekertje crème fraîche tot puree.
(Dat gaat ook prima in een hakmolen of staafmixer als je die hebt.)
Serveer de puree in een mooi ondiepe schaal, schep er de opgeklopte crème fraiche bovenop en strooi de pompoenpitten er overheen.
Wij aten het samen met een geroosterde forelfilet en een salade van bindsla en rucola.
Eet smakelijk!
Silvia
PPS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Post het dan - inclusief foto's - op de community. Als wij het uitkiezen en hier op de Kennisbank plaatsen, geven we jou ook 10 euro shop-tegoed.
Lees er hier meer over.