Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

De Makkelijke Moestuin-methode op school

De methode van de Makkelijke Moestuin is ideaal voor scholen en het is makkelijk uit te leggen, ook waarin die verschilt van een gewone moestuin.

De boeken en de informatie en filmpjes op deze site, geven er veel uitleg over, net als de do’s en don’ts die daarbij komen kijken
De Makkelijke Moestuin op school
De MM op een school in Scheemda

Iedereen op een lijn

Het is belangrijk dat iedereen die te maken krijgt met de schooltuin weet wat de Makkelijke Moestuin inhoudt. Dat is niet moeilijk en ook niet ingewikkeld. Maar iedereen moet wel even weten hoe een Makkelijke Moestuin werkt.

Organiseer een workshop

Kinderen van de hoogste groep zijn al snel in staat om een soort workshop te geven aan de jongere kinderen of zelfs aan de ouders en leerkrachten.

Er is nog een reden om deze 'workshop' te promoten. Want om een kind blijvend enthousiast te houden zijn de eerste succesvolle ervaringen met een moestuin heel belangrijk.

Werken met de MM-methode garandeert succes: mits je het 100% toepast. Helaas zien we nog wel eens dat de methode verwatert door allerlei tegenstrijdige adviezen van bijvoorbeeld ouders.

Daarom is het heel belangrijk dat iedereen weet wat de MM-methode inhoudt en waarom je doet wat je doet. Sommige dingen zijn nu eenmaal echt anders dan in een gewone moestuin.

De boeken zijn daarbij een fantastisch hulpmiddel:

Hardcover 'de Makkelijke Moestuin 2.0'

Boek de Makkelijke Moestuin hardcover voor volwassenen
Het boek ‘De Makkelijke Moestuin 2.0' is de perfecte handleiding voor de MM-methode. Het is leuk om te lezen en elke volwassene die betrokken is bij de schooltuin zou dat eigenlijk moeten doen.

De schrijfstijl is laagdrempelig en daarom ook geschikt voor de kinderen uit de hoogste groepen.

Het boek beschrijft niet alleen de methode maar geeft ook antwoord op vragen die bij beginnende moestuinders omhoog komen. Bovendien is het door de zaaikalender en de vele tips een prima naslagwerk.

Het grote Makkelijke Moestuin kinderboek

Het grote Makkelijke Moestuin kinderboek
Het grote Makkelijke Moestuinboek voor kinderen is geschreven om kinderen van 7-10 jaar enthousiast te maken voor het kweken van hun eigen groentes. Ze worden samen met 2 leeftijdsgenootjes meegenomen in Jelle’s speurtocht naar de ideale - en vooral makkelijkste - manier om groentes te kweken.

Met de beschrijvingen in Jelle's tuinschrift kunnen ze zelfstandig groentes zaaien, planten en oogsten.

We gebruikten een lettertype dat ontwikkeld is voor dyslectische kinderen. Speciaal voor kinderen die lezen lastig vinden.

Omdat er veel illustraties in staan, zal het boek ook jongere kinderen aanspreken. Hoewel die uiteraard meer begeleiding nodig zullen hebben.

Bij afname van minimaal 10 boeken geven we een flinke boekhandelskorting.

Gratis Makkelijke Moestuin app

Veel scholen gebruiken inmiddels onze Makkelijke Moestuin app. Werk je met onze zaden, dan kunnen de kinderen met de app hun eigen plantjes bijhouden, vanaf het zaadje tot aan de oogst.
App-MM-05.jpg
Je kunt zelfs met een hele klas een apart account aanmaken en daar de tuintjes op school inzetten.

Lees meer over de app.

De juiste materialen

Het succes van de Makkelijke Moestuin hangt voor een groot deel af van het gebruik van het juiste materiaal. Daarom leveren we ze zelf. 

In de shop vind je complete bakken, Makkelijke Moestuinmix, zaden en meer. Alles is perfect op elkaar afgestemd en werkt naadloos samen met de app.
Alle materialen voor een schooltuin vind je in de shop van de Makkelijke Moestuin
Bij afname van grote hoeveelheden geven we voor scholen een flinke korting. Neem daarvoor even contact op met Robbin, die kan je er alles over vertellen.

Tot snel!
sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks