Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

De Makkelijke Moestuin voor scholen

De Makkelijke Moestuin is ideaal voor scholen. Je zet in no-time een schooltuin neer die altijd binnen bereik is: als leermiddel voor vele vakken.

Een schoolmoestuin is dé leukste, dé makkelijkste en dé efficiëntste methode om kinderen op een speelse manier te leren hoe ze hun eigen (biologische) groentes zaaien, verzorgen en oogsten. En vooral: hoe lekker die groentes zijn!
De Makkelijke Moestuin voor scholen

Waarom kiezen voor de Makkelijke Moestuin?

Met de materialen en de werkwijze van de Makkelijke moestuin zet je binnen no-time een schooltuin neer met alleen maar voordelen. Want al het tijdrovende werk dat bij een normale moestuin komt kijken (grond bewerken, onkruid wieden en eindeloos onderhoud) is er niet of nauwelijks.

Oudere kinderen kunnen meteen en vrijwel zelfstandig aan de slag met zaaien, planten en oogsten: precies die dingen waarom je een schoolmoestuin wilt hebben. Met een beetje begeleiding kunnen ook de jongste groepen snel aan het werk want tuinieren met de Makkelijke Moestuin is - letterlijk - kinderspel!

Mijn missie

Sinds ik begon met de Makkelijke Moestuin heb ik een missie: ik wil kinderen gezond(er) laten opgroeien. Ik zie helaas te veel kinderen om me heen die niet gezond eten, geen groentes lusten en nauwelijks buiten spelen.

Volgens een onderzoek van het Ministerie van Volksgezondheid krijgt slechts 1% van de kinderen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groentes binnen:
Slechts 1 op de 100 kinderen krijgt de aanbevolen dagelijkse portie groente binnen
Moet je voorstellen: dat is slechts 1 op de 100! Hoog tijd dat daar verandering in komt. Daarom is het een van mijn grote passies om zoveel mogelijk kinderen aan het moestuinieren te krijgen.

De Makkelijke Moestuin voor Gezondere Kinderen

Ik ga je er alles over vertellen. Als je de pijlen volgt lees je mijn hele plan.

Eerst vertel ik je wie ik ben en waarom ik het zo belangrijk vind dat er weer zoveel mogelijk schooltuintjes komen.

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks