Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Hoi, ik ben Jelle

Jelle10_sfeer.jpg
"Hoi, ik ben Jelle.

Sinds ik met ‘de Makkelijke Moestuin’begon zijn er al tienduizenden mensen die mijn informatie en materialen gebruiken om op de makkelijkste manier te moestuinieren. Ook scholen gebruiken het systeem.

Da’s niet voor niets: met de Makkelijke Moestuin heb je wel alle voordelen maar niet de nadelen van een moestuin."

Op de bres voor gezonde kinderen

Veel kinderen eten ongezond, lusten geen groente en krijgen al op jonge leeftijd last van overgewicht, voedsel-allergieën, diabetes en meer van dat soort nare dingen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een eigen moestuin gezonder eten.

Volgens een rapport van de American Dietetic Association zullen kinderen die hun eigen groentes verbouwen die ook veel meer eten en lekkerder gaan vinden. Logisch: je wilt je zelf-geteelde radijsjes, sla en tomaatjes toch proberen?

Daarom wil ik graag zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken en door een Makkelijke Moestuin aan het tuinieren krijgen. Thuis, maar ook op school. Want als je je eigen groentes kweekt ga je die ook waarderen. Zo krijgen de kinderen een steeds gezondere smaak die hun hele leven blijft bestaan.

Zelf vind ik dat de belangrijkste reden om kinderen te laten tuinieren.

Hou ze enthousiast

Kinderen vinden tuinieren hartstikke leuk. Want wat is er nou mooier dan een zaadje in de grond te stoppen en na een paar dagen een klein plantje te zien verschijnen? En als je dat plantje goed verzorgt wordt het groter en groter en groeit het uit tot iets wat je kan opeten. Dat is toch magisch?

Maar kinderen willen ook resultaat. Ik weet nog al te goed dat mij als 8-jarig jochie de lol in het tuinieren snel verging. Want na het moeizaam omspitten van een stukje grond werden mijn sla-plantjes opgegeten door slakken, mijn bietjes overwoekerd door onkruid en kwam er uit mijn radijszaadjes alleen maar groen en geen radijsjes. Ik heb het dan ook snel opgegeven. Een moestuin? Niets voor mij!

Toen ik op mijn veertiende begon met deze methode had ik dan ook behoorlijk wat twijfels. Maar tot mijn verbazing lukte het toen wel; zonder de werkzaamheden waar ik toen zo’n hekel aan had!

Eigenlijk ben ik dus het beste bewijs dat de Makkelijke Moestuin werkt. Als er iemand geen groene vingers heeft ben ik het wel. Dus als ik het kan, kan iedereen het!
jelle-scholen.jpg
Als ik het kan, kan iedereen het
Behalve het krijgen van gezondere eetgewoontes zijn er nog veel meer voordelen van een schooltuin:

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks