Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Pasta met meiraapjes en het blad

Deesiekookt heeft een restaurant. Ze zag koken met meiraapjes niet zo zitten, maar ze ging toch de uitdaging aan.

Het resultaat? Een superlekkere pasta met pesto van het blad. En ondertussen geeft ze meteen wat handige tips 😉
dessiekookt-meiraapjes-header.jpg
Pasta met meiraapjes en het blad

Meiraapjes en pesto van het blad

Iets lekkers te bedenken met het blad van de meiraapjes. Niet echt mijn favoriet, maar omdat het zo gezond is wil ik er toch iets mee doen.

In het kader van de voedselverspilling is het natuurlijk ook zonde om weg te gooien. Temeer omdat het blad veel meer oplevert dan de raapjes zelf. Want toen ik heel enthousiast een hele grote raap had geoogst, bleek de rest best wel klein te zijn.

Omdat ik zin had is pasta maakte ik er een heerlijke pesto van.

Nodig voor een flinke bak pesto:

  • flink wat blad van 3 meiraapjes
  • 2 tenen knoflook
  • parmigiano kaas (naar smaak)
  • hazelnoten (of wat jij in huis hebt)
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak 
Pasta-met-meiraapjes-foto-2.jpg
Vers geoogste meiraapjes

Voor de pasta

  • meiraapjes
  • shiitakes
  • cashewnoten
  • feta
  • verse pasta
  • geitenkaas

Werkwijze

Voor de pesto:

Was het blad en trek het van de dikke stelen af. Hak het daarna in kleinere stukken. Doe een deel van het blad met olijfolie in een hoge mengkom en blender het.

Zodra het fijn is doe je de rest van het blad er bij, knoflook, kaas in kleine blokjes gesneden en noten of zaden. Blender net zo lang totdat je het mooi fijn genoeg vindt. Voeg eventueel nog wat olie toe zodat het lekker smeuïg wordt.

Als je denkt dat het klaar is proef je eerst. Daarna voeg je naar smaak peper en zout toe. Zelf heb ik maar een beetje toegevoegd omdat het blad best lekker pittig is van zichzelf.
Pasta-met-meiraapjes-foto-3.jpg
Maak pesto van het meiraapjesblad
Voor de pasta:

Kook de pasta in een pan met ruim water.

Snij de meiraapjes in schijfjes en de shiitakes in stukjes. Bak ze samen met de cashews een minuut of 5 in een koekenpan.
Pasta-met-meiraapjes-foto-4.jpg
Kook de pasta en bak de meiraapjes
Stort de uitgelekte pasta op een bord, schep er een flinke klodder pesto op, dan het gebakken mengsel en als laatste verkruimel je er nog wat geitenkaas overheen.

Echt super lekker, ik ben in één keer fan van de meiraapjes.

Nog wat extra tips:
  • Koop altijd Parmigiano kaas van goede kwaliteit. Dat proef je echt terug in de pesto.
  • Voor de olie kun je gewone olijfolie gebruiken. Olijfolie extra vierge is duurder en niet echt nodig. Maar de keus is natuurlijk aan jou.
  • Omdat ik toevallig nog hazelnoten in de kast had staan, gebruikte ik die in plaats van de klassieke pijnboompitjes. Lekker experimenteren, daar hou van.
  • En omdat ik geen keukenmachine bij de hand had deed ik het met een goede staafmixer. Ging prima.
Succes!

Deesiekookt
Pasta-met-meiraapjes-foto-1.jpg
Pasta met meiraapjes, shiitakes en cashewnoten

Gefeliciteerd 😀

Gefeliciteerd Deesiekookt, dit recept vinden we zo leuk dat we er een pagina van maakten. Daarom sturen we je een cadeaubon van 10 euro toe.

PS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Post het dan op de community en hang er de categorie 'Recepten' aan.

Maken wij er een aparte pagina van voor op de Kennisbank, dan verdien je er een cadeaubon van 10 euro mee.

Recepten

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks