- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Pannenkoeken met spinazie
- Super snelle pasta met kerstomaatjes
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Pannenkoeken met spinazie
- Super snelle pasta met kerstomaatjes
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
Pasta met meiraapjes en het blad
Het resultaat? Een superlekkere pasta met pesto van het blad. En ondertussen geeft ze meteen wat handige tips 😉
Meiraapjes en pesto van het blad
In het kader van de voedselverspilling is het natuurlijk ook zonde om weg te gooien. Temeer omdat het blad veel meer oplevert dan de raapjes zelf. Want toen ik heel enthousiast een hele grote raap had geoogst, bleek de rest best wel klein te zijn.
Omdat ik zin had is pasta maakte ik er een heerlijke pesto van.
Nodig voor een flinke bak pesto:
- flink wat blad van 3 meiraapjes
- 2 tenen knoflook
- parmigiano kaas (naar smaak)
- hazelnoten (of wat jij in huis hebt)
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
Voor de pasta
- meiraapjes
- shiitakes
- cashewnoten
- feta
- verse pasta
- geitenkaas
Werkwijze
Was het blad en trek het van de dikke stelen af. Hak het daarna in kleinere stukken. Doe een deel van het blad met olijfolie in een hoge mengkom en blender het.
Zodra het fijn is doe je de rest van het blad er bij, knoflook, kaas in kleine blokjes gesneden en noten of zaden. Blender net zo lang totdat je het mooi fijn genoeg vindt. Voeg eventueel nog wat olie toe zodat het lekker smeuïg wordt.
Als je denkt dat het klaar is proef je eerst. Daarna voeg je naar smaak peper en zout toe. Zelf heb ik maar een beetje toegevoegd omdat het blad best lekker pittig is van zichzelf.
Kook de pasta in een pan met ruim water.
Snij de meiraapjes in schijfjes en de shiitakes in stukjes. Bak ze samen met de cashews een minuut of 5 in een koekenpan.
Echt super lekker, ik ben in één keer fan van de meiraapjes.
Nog wat extra tips:
- Koop altijd Parmigiano kaas van goede kwaliteit. Dat proef je echt terug in de pesto.
- Voor de olie kun je gewone olijfolie gebruiken. Olijfolie extra vierge is duurder en niet echt nodig. Maar de keus is natuurlijk aan jou.
- Omdat ik toevallig nog hazelnoten in de kast had staan, gebruikte ik die in plaats van de klassieke pijnboompitjes. Lekker experimenteren, daar hou van.
- En omdat ik geen keukenmachine bij de hand had deed ik het met een goede staafmixer. Ging prima.
Deesiekookt
Gefeliciteerd 😀
PS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Post het dan op de community en hang er de categorie 'Recepten' aan.
Maken wij er een aparte pagina van voor op de Kennisbank, dan verdien je er een cadeaubon van 10 euro mee.
Recepten
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Pannenkoeken met spinazie
- Super snelle pasta met kerstomaatjes
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad