- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Pannenkoeken met spinazie
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
Op deze pagina staat achtergrondinformatie die je niet hoeft te weten als je onze app gebruikt.
Bekijk de Makkelijke Moestuin app
- Recepten met radijsjes en radijsblad
- Recepten met winterpostelein
- Recepten met rucola
- Recepten met veel peterselie
- Recepten met peultjes
- Recepten met sperzieboontjes en snijbonen
- Pannenkoeken met spinazie
- Recepten met palmkool
- Cottage cheese met kruiden
- Curry met peultjes, sugarsnaps en meiraap
- Quinoa salade met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Borrelhapjes met eetbare lentebloemen en Pluksla Azië
- Palmkoolquiche met wortel en peultjes
- Tortellini maaltijdsalade met pluksla en snijboon
- Originele groentewraps met sla - koolhydraat arm
- Risotto met snijbiet, peultjes en erwtjes
- Slasoep en erwten-/basilicum-/munt-spread
- Eiermuffins met Nieuw-Zeelandse spinazie
- Tomatensaus met spinazie en snijbiet
- Hartige Tarte Tatin met radijs, wortel en prei
- Gooische dip met verse koriander
- Groene smoothies
- Pompoensoep met appels
- Pompoen puree met geroosterde pitten
- Quiche van babypompoen: snel en verrassend
- Spanakopita met bieten, palmkool en snijbiet
- Latkes met bieten en mierikswortelsaus
- Zoet uit de moestuin: worteltjestaart
- Snelle salade met boontjes en courgette
- Oosterse gerechten met stengelsla
- Roerbak met stengelsla en snijbiet
- Snelle courgettesoep met veel kruiden
- Komkommerstamp met courgette en bieslook
- Super snelle komkommersalade
- Glutenvrije wortelcake zonder suiker
- Pannenkoekjes Nieuw-Zeelandse spinazie
- Kappertjes van Oost-Indische kers
- Ingemaakte Sweety kerstomaatjes
- Hummus van courgette
- Cupcakes met bosbessen en courgette
- Zelf pesto maken met variaties
- Salade van winterpostelein en walnoot
- Hot oil noodles met paksoi
- Pasta met meiraapjes en het blad
Recepten met palmkool
Een van mijn favoriete groentes is palmkool.

Maar zodra ik er iets over schrijf krijg ik altijd wel een paar van dit soort reacties: “Daar kan ik niks mee.” en “Ik vind ‘m niet echt lekker.” Tot zelfs “Bah,vies!”
Daar snap ik niks van. Als het nou om spruitjes zou gaan, of over bietjes. Maar palmkool? Dan hebben ze vast nog nooit een lekker recept geprobeerd.
Met stip op nummer 1:
Daar snap ik niks van. Als het nou om spruitjes zou gaan, of over bietjes. Maar palmkool? Dan hebben ze vast nog nooit een lekker recept geprobeerd.
Met stip op nummer 1:
Palmkoolsoep
Superlekker, makkelijk te maken en lukt altijd.
Wat heb je nodig?
Voor een flinke pan soep:

- een stapel palmkoolblad.
- groot blik witte bonen
- 3 grote uien in stukjes
- 3 grote wortelen in stukjes
- 2 bouillonblokjes
- 125 gram spekjes
- 2 knoflooktenen in stukjes
Bereiding:
Was het palmkoolblad, ris de dikke stukken nerf eruit, en snij het blad fijn. Gebruik een blender als je die hebt, maar voeg dan wel flink wat water toe zodat de schoep niet vast kan lopen.
Zet een grote soeppan op het vuur, doe er een klontje boter in (of kokosolie of een scheut olijfolie) en bak de spekjes een beetje bruin.
Doe dan de uien erbij en bak die mee tot ze glazig zijn.
Voeg dan de fijngesneden palmkool toe met ongeveer 1,5 liter water. Doe ook de bouillonblokjes erbij en breng alles aan de kook.
Na 10 minuutjes zachtjes koken, voeg je de stukjes wortel toe en de uitgelekte witte bonen.
En weer 10 minuten later kun je aan tafel.
Zet een grote soeppan op het vuur, doe er een klontje boter in (of kokosolie of een scheut olijfolie) en bak de spekjes een beetje bruin.
Doe dan de uien erbij en bak die mee tot ze glazig zijn.
Voeg dan de fijngesneden palmkool toe met ongeveer 1,5 liter water. Doe ook de bouillonblokjes erbij en breng alles aan de kook.
Na 10 minuutjes zachtjes koken, voeg je de stukjes wortel toe en de uitgelekte witte bonen.
En weer 10 minuten later kun je aan tafel.

Nog een stokbroodje met kruidenboter erbij en wedden dat je dan net zo weg van palmkool bent als ik?
Tip 1:
Een blikje tomatenblokjes of stukjes verse tomaat kan er ook goed door.
Tip 2:
Voor een vegetarische soep laat je de spekjes weg en neem je kruiden bouillon. En als je een echte vleeseter bent doe je er nog wat in stukjes gesneden chipolata worstjes bij.
Tip 3: De soep is een dag later nóg lekkerder. Invriezen kan ook.
Succes!
