Roerbak met stengelsla, zoete aardappel en snijbiet

Snelle en makkelijke roerbakschotel met het blad en de stengel van stengelsla - ook wel aspergesla genoemd.

Samen met wat andere groentes zoals snijbiet en zoete aardappel, maak je in een handomdraai een makkelijke, simpele, maar wel super lekkere maaltijd uit de Makkelijke Moestuin.

Recept en foto’s: Vitalientje

Roerbakschotel met stengelsla uit de Makkelijke Moestuin
Roerbakschotel met stengelsla

Roerbakken met stengelsla

Het is nog steeds volop oogsten uit de bakken! Samen met wat er nog in huis was en nog een deel van de stengel van de stengelsla van de maaltijd van gisteren weer een lekkere simpele maaltijd gemaakt.

Het recept is voor 2 personen en maak je in 30 á 35 min.

Stengelsla en andere groentes uit de Makkelijke Moestuinbak
Stengelsla en andere groentes in de MM-Hero

Wat heb je nodig:

  • stengelsla, wat snijbiet en Nieuw-Zeelandse spinazie,  samen zo'n 400 gr.

  • oogst je de stengel ook, dan kun je die er extra bij doen

  • 2 zoete aardappels

  • 6 tot 8 stukken zongedroogde tomaat, in kleine stukjes gesneden

  • 80 gr. harde kaas in schilfers geschaafd

  • 60 gr. pecannoten in stukjes gebroken

  • klontje boter

  • scheutje olie

  • zout en versgemalen zwarte peper

Ingrediënten voor de roerbak met stengelsla uit de Makkelijke Moestuin
Ingrediënten voor de roerbak met stengelsla uit de Makkelijke Moestuin

Hoe maak je het:

Was de groente, snijd de stengelsla in reepjes en scheur de snijbiet en eventueel grotere bladen van de Nieuw- Zeelandse spinazie in stukjes. De stengel van de snijbiet snijd je klein.

Schil de stengel van de stengelsla, snijd in de lengte in vieren en dan in stukjes van 2cm.

Schil de zoete aardappel en maak blokjes van ongeveer 1 1/2 á 2 cm. Doe de zoete aardappelstukjes in een pannetje met het klontje boter en een weinig water. Breng aan de kook en laat het gaar smoren in 5 á 7 min.

Zoete aardappels koken voor de roerbak met stengelsla uit de Makkelijke Moestuin
Zoete aardappels koken

Ondertussen bak je de stukjes stengel van de snijbiet  2 min. in een scheutje olie in een wok of hapjespan.

Stengels van snijbiet en stengel- of aspergesla roerbakken
Stengels van snijbiet en stengel- of aspergesla roerbakken

Voeg de groente toe en laat slinken. Dan de stukjes zongedroogde tomaat en stengel van de stengelsla erbij en goed doorwarmen. 

Gemengde groentes uit de Makkelijke Moestuin voor een roerbak met zoete aardappels
Gemengde groentes roerbakken

Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.

Op het laatst doe je de gare stukjes zoete aardappel erbij en schep voorzichtig door elkaar.

Roerbakschotel met zoete aardappel en groentes uit de Makkelijke Moestuin
Zoete aardappels mengen met de rest.

Verdeel het mengsel over 2 borden en garneer met de noten en kaas.

Eet smakelijk!!

Vitalientje


PS: Gefeliciteerd Vitalientje, met dit recept ben je één van de prijswinnaars van de Kookwedstrijd 2020 😀. Je prijs wordt z.s.m. overgemaakt naar je shop-tegoed. 

PPS: Heb jij ook een superlekker recept, gemaakt met één of meer van onze Makkelijke Moestuin groentes? Doe dan ook mee met onze kookwedstrijd. De voorwaarden vind je hier.