Juni in de Makkelijke Moestuin

Juni is een superfijne maand in de moestuin. Alles schiet de grond uit en zaailingen komen snel op. Bakken die nog wat kaal zijn, veranderen binnen no-time naar volle, met fris en helder groen.

Zet je nu je tuin op, dan oogst je al binnen een maand je eerste groente.

→ Lees over: starten in juni
IMG_2616-3.jpg

Een bestaande MM in juni

Ben je al bezig? Dan zul je zien dat het vanaf nu pas écht leuk wordt: alles groeit snel en ziet er prachtig uit. Zaai je nieuwe groentes in de vakken die je leeg oogst, dan kun je die véél sneller oogsten dan in de vorige maanden.

Kortom: oogsten, opnieuw zaaien, én tuinieren in de zon!
IMG_7613.jpg

Tips voor juni*

  1. Geef regelmatig water: bij zonnig en droog weer liefst elke dag. Check ook of de mix net onder de toplaag nog goed vochtig is.
  2. Oogst op tijd en overvloedig. Oogst vakken ook helemaal leeg om weer wat nieuws in te zaaien. Alles groeit nu supersnel, dus nieuwe groentes schieten de grond uit.
  3. Let bij vochtig weer goed op slakken: die zijn er nu in overvloed. Ook zie je nu veel witte vlindertjes. Dat is het koolwitje dat graag eitjes op groentes van de koolfamilie legt.
  4. Help je klimmende groentes om omhoog te groeien. Dief je tomaten en bind je klimcourgette vast aan het net.

* Samengevat: volg het advies van de MM-app op, want daarin komen deze tips - en nog veel meer - allemaal voorbij 😉
IMG_3261.jpg

Wat kun je nu zaaien?

Een hoop! Bijvoorbeeld: basilicum, bietjes, bindsla...

Wat is handig in deze tijd?

Meer lezen?

Dit was juni in een notendop. Maar door de jaren heen schreef ik al zó veel, dat ik nog wel wat leuke posts voor je heb:

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks