→ Ben je al bezig? Lees dan: mei in de MM

Starten in mei: ideaal 🎉

Mei is onze favoriete maand in de Makkelijke Moestuin. Oók om te beginnen.
Bitmap.jpg

Starten kan vanaf februari tot november

Wanneer je precies begint, maakt niet zoveel uit. Want als je nu een Makkelijke Moestuin neerzet, dan doe je dat ook alvast voor volgend jaar. En de jaren erop.

Het opzetten van een moestuinbak hoef je namelijk maar één keer te doen. Daarna heb je er eindeloos plezier van: seizoen na seizoen en jaar in jaar uit.

Maar een moestuin start je toch in maart?

Een traditionele moestuin wel. Daar moet je eerst een lap grond omspitten, onkruidvrij maken, bemesten… en dat elk jaar weer opnieuw. Zo'n megaklus is teveel werk voor een paar maanden telen, en daarom begint men meestal in maart.

Maar omdat je een Makkelijke Moestuin binnen no-time opzet, maakt het niet uit wanneer je start. Vooral niet omdat je dat meteen doet voor de komende járen. Zolang er maar wat te zaaien valt 😋
PaksoiMakkelijkeMoestuin.jpg

Waarom starten in mei zo leuk is

  • In mei kun je bijna alles zaaien: van sla tot komkommer, van boontjes tot bieten. Voor bijna al onze zadensoorten is het nu de juiste tijd.
  • Alles wat je zaait komt nu supersnel op, en voor je het weet staat je moestuin vol met prachtige plantjes.
  • Sommige groentes groeien zelfs zó snel op - zoals radijs, rucola en pluksla - dat je al binnen een maand je eerste salades oogst.
salade-oogsten-mei.jpg
  • Mei is ook de maand om boontjes te zaaien. Daar kun je straks maandenlang van oogsten - soms nog tot ver in de herfst.
  • Komkommers, pompoenen en courgettes zaai je in deze maand binnen voor. Omdat ze daar nu heel snel groeien, kun je ze al na een week of 4 buiten uitplanten.
  • Je tuiniert in het zonnetje 😎 (meestal)

Wil je ook beginnen? Dat is super makkelijk:

mm-hero-60x120-met-planten.jpg
  1. Kies een Makkelijke Moestuin bak (met een compleet pakket)
  2. Word overal bij geholpen door onze gratis app
  3. Tuinier een paar minuutjes per dag

Meer weten?

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks