Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

De Makkelijke Moestuinmix

In de Makkelijke Moestuin gebruik je niet je eigen grond maar een speciale moestuinmix. Op die Makkelijke Moestuinmix doen ál je planten het goed.
oud-vs-nieuw.jpg
Makkelijke Moestuin Mix in de 2 verpakkingen die momenteel in omloop zijn
In de serie waarin ik het systeem van de Makkelijke Moestuin uitleg, leg ik uit waarom we met deze speciale moestuinmix werken.

De mix is namelijk een onmisbaar onderdeel in het succes van de Makkelijke Moestuin. Totaal anders dan je eigen grond of potgrond.
MM-mix_5.jpg
Onmisbaar in je moestuinbak: de Makkelijke Moestuinmix

Wat is de Makkelijke Moestuinmix?

De Makkelijke Moestuinmix is een mengsel van voedzame compost, vezels (zoals van bruinveen, cocopeat en houtvezels), en organische voedingsstoffen.

Deze 'grond' is makkelijk te bewerken, biedt alles wat je planten nodig hebben en houdt goed water vast, zonder ooit te nat te worden.

Je kunt deze mix jarenlang in je bakken laten zitten en hoeft 'm nooit te vervangen - in tegenstelling tot potgrond.

Omdat je de mix af en toe aanvult met wat aanvullende voeding, hoef je ook niet moeilijk te doen met allerlei rare meststoffen. Hoe duurzaam is dat? 🙂
voeding-aanvullen-courgette.jpg
Courgettes geef je halverwege het seizoen wat extra voeding.

Koop 'm kant en klaar

Sinds een aantal jaren laten we de Makkelijke Moestuinmix maken. Sinds die tijd is het recept steeds beter en duurzamer geworden.

Deze zakken kun je ophalen bij verkooppunten. Die zijn inmiddels door het hele land te vinden. Ze zijn vaak zelf enthousiaste MM-ers die graag hun ervaringen met je delen. Ook komen er steeds meer winkels bij.

Je vindt ze allemaal op deze kaart.
IMG_3022.jpg
Makkelijke Moestuinmix

Omdat we de allerbeste mix willen hebben, staan we nooit stil.

Samen met experts testen we voortdurend nieuwe materialen en samenstellingen uit. Als we dan iets ontdekken dat nóg beter werkt dan wat we op dat moment hebben, voeren we dat zo snel mogelijk door. Je kunt
onze huidige Makkelijke Moestuinmix dan ook niet zelf maken.

In de shop

We kunnen de zakken Makkelijke Moestuinmix ook bij je thuis bezorgen. Tot 10 zakken doen we dat in speciale verzendzakken van dikker folie. Zijn het er meer, dan leveren we ze op pallets.

Eenmalige aanschaf

De Makkelijke Moestuinmix gaat jarenlang mee.

Zit de mix eenmaal in je moestuinbak, dan hoef je ‘m nooit te vervangen en heb je voor de rest van je tuin-carrière alleen nog maar MM-voeding en af en toe een nieuwe zak mix nodig.

Je resultaten zullen geweldig zijn en het eeuwige grond verbeteren of potgrond vervangen is verleden tijd.

Dit zijn de bakken van Ria:
De Makkelijke Moestuinbakken van RiaSt🐝
De Makkelijke Moestuinbakken van RiaSt🐝
Let even op de zonnebloem 🌻 Ria schrijft daarover:

"Op de eerste foto zie je hem in de bak. Dik stammetje en al aardig op hoogte.

Hieronder zie je het verschil tussen die en de zonnebloem die ik op hetzelfde moment in de volle grond in de tuin zette. Een dun stammetje en de hoogte laat ook nog even op zich wachten."
Links de zonnebloem in Makkelijke Moestuin-mix, rechts die in de volle grond
Links de zonnebloem in de MM-mix, rechts in de volle grond

Let op: moestuinmixen van anderen zijn niet hetzelfde

Sinds een paar jaar verkopen andere bedrijven ook moestuinmixen. Die van Pokon lijkt op het eerste gezicht zelfs verdacht veel op de Makkelijke Moestuin-mix. Maar trap er niet in, want ze zijn echt anders.

Zo zit er in die van Pokon kwalitatief mindere ingrediënten in. Ze stoppen er veel meststoffen, houtsnippers en grove stukken boomschors in i.p.v. compost en natuurlijke voeding.

Lees hier wat ervaringen van anderen.

Dagmar zegt het zo:

"De MM-mix is een aanrader: veel beter dan gewone potgrond of bv van Pokon. De moestuinmix van @makkelijkemoestuin is de beste, uit eigen ervaring."

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks