Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Starten met je moestuinbak

Staat je Makkelijke Moestuinbak klaar voor het gebruik? Dan is het tijd om die zo snel mogelijk vol te zetten. Tips en tricks voor een vliegende start.
starten-met-moestuinbak.jpg
Een MM-Hero moestuinbak: klaar om in te zaaien
Inmiddels vertelde ik je in Hoe het werkt waar de Makkelijke Moestuin om draait en hoe je die gebruikt om op een makkelijke manier je eigen groentes en kruiden te telen.

Je maakte een plan, zocht je ideale plek en zorgde voor de hardware: je plaatste een bak en vulde die met Makkelijke Moestuinmix.

Nu ben je bijna klaar om goed aan de slag te gaan.

Klein gereedschap

Het enige dat je nu nog nodig hebt zijn nog wat zaadjes, een schepje en harkje, een emmer en een bakje om water mee te geven.
Gereedschap voor de Makkelijke Moestuin
Gereedschap voor de Makkelijke Moestuin
Omdat de Makkelijke Moestuinmix zo rul en luchtig is, heb je geen zwaar gereedschap nodig. Aan een handschepje en een harkje heb je al snel genoeg.

Koop vooral exemplaren die je mooi vindt: ik heb me jarenlang geërgerd aan een knal-oranje schepje en een gifgroen harkje 😉

De zwarte emmers uit de bouw zijn ook niet duur maar wel lekker stevig. Die gaan dus lang mee. Voor het water geven gebruik je een plastic bakje, lege yoghurtbeker of boterkuipje. Gratis en voor niets.

Koop of maak ook meteen flink wat duidelijke plantenlabels. Zodat je nooit vergeet wat je zaaide.

Oh ja, en voor ik het vergeet: oogsten gaat het makkelijkst met een schaar. Zelf gebruik ik daar een gewone huishoudschaar voor.

Zaadjes

Bijna alle groentes kun je ook in moestuinbakken telen. Toch is de ene soort meer geschikt dan de andere. Dat heeft vooral te maken met hoe groot ze worden, hoe ze groeien en hoe snel ze dat doen,. En of ze een beetje makkelijk zijn.

Zo zet ik bijvoorbeeld nooit boerenkool in mijn bakken omdat zo’n plant een halve bak in beslag neemt. In plaats daarvan ga ik voor de prachtige palmkool: cavolo nero. Die is nét zo gezond, nóg lekkerder en omdat de plant omhoog groeit past die wel in één vak.
palmkool-zaden-kopen-2.jpg
Palmkool of cavolo nero past precies in een vak
We verkopen al een poosje onze eigen Makkelijke Moestuin zaden.

Allemaal soorten groentes die super geschikt zijn voor de teelt in moestuinbakken: makkelijk, leuk en snelgroeiend. En elk jaar komen er een paar bij.

Op de zakjes staat precies de informatie die je in de Makkelijke Moestuin nodig hebt: hoe en wanneer je ze zaait, waar je ze in je bak zet, met hoeveel in een vak, en bij welke plantenfamilie ze horen.
Zadenpakket-Basis-2024.jpg
Onze eigen Makkelijke Moestuin zaden
Nog een groot voordeel van deze zaden is dat ze allemaal in onze gratis app staan. Die helpt je stap voor stap van zaadje tot oogst.

En omdat ik niet van die belachelijk grote hoeveelheden in een zakje stop - want wat moet je met 1000 kroppen sla 😉 - kan ik ze heel voordelig aanbieden. Helemaal als je ze bestelt in een voordeelpakket.
Uiteraard zijn de zaadjes helemaal verantwoord, non-GMO en bij-vriendelijk. Dat vind ik heel belangrijk.

Kies vooral wat verschillende soorten. Zodat je straks bij het oogsten kan genieten van een grote variatie. Want met alleen een paar kropjes sla en wat peterselie in je bak, krijg je nooit het echte moestuingevoel.
julibak-1augustus.jpg
Veel variatie: goed voor je tuin en lekker voor jou

Start meteen goed

Wil je zeker weten dat je vanaf het eerste begin alles goed aanpakt? Dan heb ik nóg een product dat je daarbij kan helpen: mijn boek en de gratis Makkelijke Moestuin app.
Boek1.jpg
Boek van de Makkelijke Moestuin
In het boek wordt het hele Makkelijke Moestuin systeem glashelder en stap voor stap uitgelegd. Het is het enige boek dat je ooit nodig zult hebben om een mega succes te maken van je moestuintje.

Veel mensen zijn er superblij mee:

Tina Elise per mail:
Mijn vader is naar de tuinbouwschool geweest en heeft altijd een grote moes- en siertuin gehad, maar ik heb uit jullie boek meer geleerd dan van mijn vader op 40 jaar tijd! Een groter compliment kan ik echt niet geven 😊

Lilian op Kiyoh:
Erg blij met het boek en daarnaast de app. Ik ben helemaal enthousiast. Ik hou ervan om te leren uit het boek en om daarnaast alsnog ondersteuning te krijgen uit de app hoe het ook al weer moet.

Vaak vertellen ze me dat ze het - achteraf gezien - liever vanaf het begin af aan hadden gehad.

Makkelijke Moestuin App

De Makkelijke Moestuin App maakt de MM makkelijker dan ooit. Die maakten we speciaal voor dit systeem en is gratis verkrijgbaar in de Appstore en voor Android.
App-MM-03.jpg
De gratis Makkelijke Moestuin app
In de app maak je zelf je moestuinbak(ken) aan - dat kan in verschillende afmetingen - en kies je per vak wat je erin wilt zetten.

Vanaf dat moment neemt de app je bij de hand. Hij vertelt je welke groentes voor dat vak geschikt zijn en legt je precies uit wat je moet doen. Stap voor stap.

Zaaien, uitdunnen, verzorgen, oogsten: álles wordt duidelijk en op de juiste tijd uitgelegd. Is het tijd om de volgende stap te zetten, dan krijg je vanzelf een bericht.

De app werkt naadloos samen met de bakken, de mix, de info uit het boek en de Makkelijke Moestuinzaden.

Gefeliciteerd, nu weet je (bijna) alles

Nu heb je alles doorlopen. Als je alles gedaan hebt, heb je nu een fantastische Makkelijke Moestuin. Dat viel mee, toch?

Je gaat het moestuinieren vast net zo leuk vinden als ik. Ik word er echt vrolijk van. Het is zó leuk om alles te zien groeien en bloeien. En als ik mijn eigen oogst op tafel zet ben ik super trots.

En echt: alles is veel lekkerder dan uit de winkel.
worteloogst.jpg
Wortels uit eigen tuin: véél lekkerder dan uit de winkel

Let's keep in touch

Ik wens je veel succes met jouw Makkelijke Moestuin en ben heel benieuwd naar het resultaat. Laten we daarom in contact blijven.

Geef je op voor mijn mails - mocht je dat nog niet gedaan hebben. Dan hou ik je op de hoogte van waar ik mee bezig ben, wat ik tegenkom en wat ik in mijn eigen Makkelijke Moestuin doe.

En wil je andere Makkelijke Moestuiniers ontmoeten? Doe dan mee met de community. Dat is ons eigen platform: voor en door MM-ers en het is er super gezellig.
community-in-app-01.jpg
De community van de Makkelijke Moestuin
Show je daar dan jouw eigen Makkelijke Moestuin als je zo ver bent? Want dat vind ik altijd mega leuk om te zien. 😀

Tot snel!
sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks