Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Wat is de Makkelijke Moestuinmix?

In de Makkelijke Moestuin gebruik je niet je eigen grond maar een speciale moestuinmix. Op die moestuinmix doen ál je planten het goed.

Deze mix is een onmisbaar onderdeel in het succes van de Makkelijke Moestuin. Totaal anders dan je eigen grond of potgrond.
mm-mix-een.jpg

De Makkelijke Moestuinmix in het kort:

De Makkelijke Moestuinmix is een mengsel van voedzame compost, vezels (zoals van bruinveen, cocopeat en houtvezels), bufferende klei en aanvullende voedingsstoffen.

Deze 'grond' is makkelijk te bewerken, biedt alles wat je planten nodig hebben en houdt goed water vast, zonder ooit te nat te worden.

Je kunt deze mix jarenlang in je bakken laten zitten en hoeft 'm nooit te vervangen - in tegenstelling tot potgrond.
moestuin-in-bakken-7-30-1.jpg

Waarom is onze moestuinmix zo goed?

Omdat de Makkelijke Moestuinmix je groentes precies geeft wat ze nodig hebben om gezond en stevig op te groeien: vocht, voeding, water en lucht.

Door de speciale samenstelling hoeven de planten geen grote wortelkluiten aan te maken: ze kunnen overal makkelijk bij.

Zelfs grote planten - zoals tomaten en zonnebloemen - hebben daarom genoeg aan een vak van 30 bij 30 cm met 15 tot 20 cm mix.

Maar omdat alles erin zit, kun je ook veeloogsten van zo’n kleine oppervlakte.

Bovendien kan je door de mix eerder beginnen met zaaien, sneller oogsten en gebruik je minder water.
moestuin-in-bakken-7-31.jpg
Bomvolle bakken kan alleen met de beste moestuinmix

Is de Makkelijke Moestuin duurzaam?

Nou en of. Vooral ook omdat je de Makkelijke Moestuinmix jaar-in-jaar-uit in je bakken kunt laten zitten en nooit hoeft te vervangen.

De voeding hou je tijdens het seizoen op peil door na elke oogst wat MM-Voeding toe te voegen, net als aan het begin van een nieuw seizoen. Dan vul je meteen je bak weer aan met wat nieuwe mix tot-ie weer helemaal vol zit.
jelle-voeding.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks