Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Supersnel starten met onze nieuwe Airbak

Lijkt het je leuk - zo’n Makkelijke Moestuin - maar ben je er nog niet aan begonnen? Nog aan het twijfelen hoe groot of weet je nog niet zeker of het je wel gaat lukken?

Dan heb ik een gouden tip voor je: begin in het klein, met de nieuwe MM-airbak. Da's een bak met vier Makkelijke Moestuin-vakken (60x60cm), en je begint al vanaf €56,- euro, inclusief mix.
De nieuwe 4-vaks Airbak van de Makkelijke Moestuin
De nieuwe Airbak met 4 vakken

De start van het Makkelijke Moestuinseizoen

Vroeg in het voorjaar krijgt iedereen de kriebels. Ze willen de tuin in, iets doen met plantjes. Dromen van bloemetjes, bijtjes en eigen verse groentes oogsten.

Net als vorige jaren openden wij op 1 maart het nieuwe moestuinseizoen. Veel MM-ers deden met ons mee en duizenden zaadjes gingen de mix in. Superleuk!

Minstens zo leuk is, dat veel mensen die nog niet konden - of wilden - dat wel van plan zijn.

Ze stellen het nog even uit omdat ze nog gaan verhuizen, de tuin nog niet klaar is, het voor hen nog te koud is, of omdat ze nog niet precies weten hoe ze willen beginnen.

En anderen willen wel maar hebben (nog) niet genoeg plek.

Wél alvast beginnen maar dan in het klein

Als dat voor jou ook geldt, dan is deze nieuwe MM-airbak een prachtig alternatief. Da’s wel alvast beginnen, maar dan in het klein.

Zodat je toch alvast wat kan zaaien, en ook in deze tijd al kan genieten van die schattige zaailingen.

Want zeg nou eerlijk: daar smelt je toch van?

De eerste zaailingen in de Makkelijke Moestuin Airbak
De eerste zaailingen: raapjes en winterpostelein

We maakten deze bak speciaal voor iedereen die snel, goed en voordelig een Makkelijke Moestuinbak wil neerzetten.  Je klikt 'm zó in elkaar, vult 'm met Makkelijke Moestuinmix en je bent klaar om te zaaien.

Er zitten 4 vakken in, er is dus ruimte voor 4 verschillende groentes. Maar de bak is ook ideaal als kruidenbak.

Omdat je de mix niet hoeft te vervangen, heb je er jaren plezier van.

Luchtdoorlatende materiaal: goed voor je plantjes

Verbouw je groentes op een klein oppervlakte, dan is het voor plantjes heel belangrijk dat ze ook lucht bij de wortels krijgen. Daarom groeien groentes ook minder goed in gewone potten en beter in onze MM-mini's.

Deze bak heeft 4 vakken, en dus is dat probleem wat minder groot. Maar je plantjes groeien wel nét wat beter met dit luchtdoorlatende materiaal.

Makkelijke Moestuin airbak: half november
Half november (half september ingezaaid)

Dubbel goed bezig voor het milieu

Met alles wat je zelf verbouwt en oogst - en niet in een plastic verpakking koopt - help je al mee om afval te voorkomen. Met deze bak ben je zelfs dubbel goed bezig. Want zowel het frame als het doek van de bak is 100% gemaakt van gerecyclede plastic flesjes. 

Dit materiaal is helemaal veilig en schoon. Het plastic sijpelt niet door in je grond en komt dus ook niet in je plantjes. Laat staan in insecten, dieren & jou. 

Hulp van de app

Deze maat bak staat ook in de MM-app. Twijfel over wat je moet doen om je moestuin te onderhouden is dus voorgoed verleden tijd.

De app vertelt je precies watwanneer en hoe je iets moet doen. En gaat er toch iets fout - het blijft de natuur - dan helpt de app je verder. Zero stress. 

Al hou je nog geen kamerplant in leven: met deze app tuinier je nét zo goed als een doorgewinterde pro.

60x60 bak in Makkelijke Moestuin app
60x60 bak in de MM-app

Vul 'm met de béste grond

Dat een Makkelijke Moestuin zo succesvol is, komt voor het grootste deel door onze aardemix.  Die geeft je groentes precies wat ze nodig hebben om gezond en stevig op te groeien: vocht, voeding, water en lucht. 

Op de Makkelijke Moestuinmix groeit álles - van kropjes sla tot boontjes en kruiden. Om deze Airbak te vullen heb je twee zakken van 40L nodig.

Een Makkelijke Moestuin airbak vul je met 2 zakken Makkelijke Moestuinmix
Vers gevuld met Makkelijke Moestuinmix

Zet 'm dicht bij huis en in de zon

Hoe dichter je bak bij je keukendeur staat, hoe meer je er uit zal oogsten. Andersom is het ook zo: dan vergeet je 'm snel.

Groentes willen minimaal 6 uur zonlicht per dag, liever nog meer. Zoek dus een zonnig plekje op. Maar omdat deze Airbak vrij klein is, zal dat vast wel lukken.

Omdat de bak een bodem heeft, zet je 'm ook makkelijk op een tafeltje: dan heb je meteen een fijne werkhoogte. En omdat-ie niet zo groot is, zet je ‘m later ook nog makkelijk op een andere plek.

Dus

Het is dus super simpel om nu alvast te zaaien, zelfs al heb je nog geen bakken, of is je Makkelijke Moestuin nog niet klaar.

De Airbak is er alleen in het zwart, maar als iedereen er net zo enthousiast over is als wij, dan komt er misschien wel een kleurtje bij.

Geniet ervan!

sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks