Zondag 7 februari 2021

De roze tuin van Rode Kers

Bij het stijlvolle huis en atelier van Corine - alias RODEKERS - staat nu ook een Makkelijke Moestuin, in dezelfde roze stijl. Vol vrolijke spullen, meubels en decoraties. Want één ding is direct duidelijk: Corine houdt van kleur. 

De 'roze' Makkelijke Moestuin van Rode Kers
Corine in haar Makkelijke Moestuin

Voor de moestuin koos ze stoere Hero-bakken: 4 op de grond en één op poten.

Ze is er super blij mee: "Zoooo ontzettend makkelijk onze Makkelijke Moestuin, ik kan het zelfs op hoge hakken! πŸ˜‚πŸ˜‰πŸ˜…πŸ‘ŒπŸ»"

Maar voor het zover was, moest er wel wat gebeuren. 

Corine hield ons op de hoogte van het hele proces. Hieronder een samenvatting en veel (!) van haar mooie foto’s.


De spullen

Eind februari bestelt Corine de spullen. Een Hero op poten voor bij het terras, zaden, en lage moestuinbakken voor achterin de tuin bij de veranda. 

β€œOh de zaadjes zijn binnen en ik vind het nu al zooo leuk! Straks mijn eigen komkommer en tomaten salade! Ik droom nu al een beetje erover! πŸ˜‚πŸ…πŸ₯’πŸ™πŸ»β€

β€œZie je daar uit het raam achter de kersenboom en voor de veranda? Daar gaat de moestuin komen!β€œ

Trampoline eruit, moestuin erin

Alles begint met een plan. Dit is een ruwe schets:

Schets voor een nieuwe Makkelijke Moestuin
Schets voor de nieuwe moestuin

Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet eerst de trampoline eruit en het gat eronder weer opgevuld worden.

Een hele klus: 

YES! πŸ’ͺ🏻 Onze eerste MM bak β€˜vol’! πŸŒ±β˜€οΈ

We zijn op weg! Alle zaadjes zitten in de 1ste Hero-bak op poten op het terras. Ze hoeven nu alleen maar te groeien.

De 2de en 3de bak zet mijn lief nu in elkaar. De trampoline is eruit, de grond gelijk gemaakt met aarde en gereed voor de bakken en de veranda is weer lentefris geschilderd.

Volgende week komt de tegelzetter om paadjes om de bakken te maken. En dan op mijn rotanstoeltje de plantjes dagelijks vriendelijk toefluisteren! πŸ˜‚πŸ˜‰

Onze MM-bakken staan! Happy! 🌱

De afgelopen week heeft de hoge bak een echte muts gekregen. De tegelpaden zijn afgemaakt, de bakken staan en zijn gevuld. We moeten nog een weekje wachten voordat we op de tegels mogen lopen. Dan gaan de twee klimrekken/netten op de achterste bakken.

In de rechter bakken komen MM-zaden van groenten. In de voorste linkerbak aardbeien en in de linkerbak achter komen (snij en pluk) bloemen, in vrolijke mooie kleuren. Geen idee of het allemaal gaat lukken. Maar we gaan ervoor!

Volgende week gaan ze het gras repareren en daarna gaan we weer dweilen en dan... zaaien en planten!

πŸŽ‰ Zo’n zin in! Nu maar hopen dat we groene vingers hebben! πŸ˜‚πŸŒΏ

A garden is a friend you can visit anytime β˜€οΈπŸŒ±

Wat fijn om te kunnen tuinieren nu we de deur niet uit mogen. We begoten onze plantjes en zaten zelfs even in het zonnetje. β˜€οΈ

Mijn lief plaatste de twee klimrekken. In de bak rechtsvoor plantte ik 4 soorten aardbeienplantjes. We zijn erg gek op aardbeien hier! β€οΈπŸ“

In de hoge bak komt alles op! Zo leuk!! πŸ™πŸ»πŸŒ± Nu ga ik gewoon even naar ze zitten kijken. Ben zo blij met de moestuin en nu we niet naar buiten kunnen helemaal.

Laat nooit β€˜s nachts de sproeier aan... 😰

MM-update: Mijn lief draaide gisteravond de kraan van de sproeier uit, dacht hij ... Het was al heel laat en donker en hij draaide hem dus op z’n hardst! Dit zag ik vanmorgen: een zwembad in de tuin! 😱

Maar gelukkig scheen de zon en was β€˜s middags alles weer verdwenen. En ik hoefde de bakken geen water te geven...

Laat nooit 's nachts de sproeier aan
Laat nooit 's nachts de sproeier aan staan

Grow grow grow our happy garden! β˜€οΈπŸŒ±

Zo super blij met onze makkelijke moestuin! Nog niet alle vakken zijn vol, maar dat geeft niets.

De aardbeien zijn goed aangeslagen en beginnen echt stevig eruit te zien. De hoge bak op het terras explodeert bijna, zo goed doet alles het. Ik moet de plantjes nu gaan uitdunnen. Maar kan mij er maar niet toe zetten... ik kan het... toch niet... maar morgen doe ik het... πŸ˜…πŸ˜Š

Mijn basilicum en tomatenplantjes in de vensterbank kwamen helaas niet verder dan dunne staakjes, maar alle verdere groenten doet het perfect. En ook kruidenplantjes geplant en de stokrozenmengsels gaan ook heel goed.

De klimplantjes heb ik in de hoge bak geplant en in de lage bak met klimrek niets... πŸ™„ dus die wil ik gaan verplanten... ook morgen dus... denk ik... iedere dag. Zal ik dat rechtervak (in de hoge bak) gewoon in 1x met kluit uitscheppen en zo verplanten?

Ach zo twijfel ik even door. Water geven gaat perfect! En met de discobal in de veranda - zie 1ste foto linksonder - en de lichtjes in het zonlicht op de moestuin, is het iedere dag een feestje om naar te kijken!

Nieuw seizoen!! 🌱 πŸŒ»πŸ’«

To plant a garden is to believe in tomorrow! 

Terwijl de regen naar beneden gutst, heb ik net het nieuwe complete zadenpakket 2021 besteld voor mijn MM! Samen met die mooie nieuwe houten opbergdoos 😍 (Wat een pracht exemplaar! Die kon ik echt niet laten staan!) 

Vorig jaar voor het eerst met mijn makkelijke moestuin begonnen, en dat is mij goed bevallen. Ik heb er heerlijk van gegeten, maar vooral ook met veel plezier naar gekeken! Want hoe mooi is het om alles te zien groeien. 

De tuin van Rode Kers aan het eind van de zomer
De tuin aan het eind van de zomer

Ook fijn om te merken, dat zelfs ik - als luie tuinder - een prachtige oogst kreeg. Met vijf grote mm-bakken soms zelfs teveel om allemaal op te eten! 

Dit jaar wil ik nog wat meer bloemen planten! En de kruiden voortaan in de hoge bak bij het keukenraam. Ook wil ik voor het eerst pompoenen en courgettes proberen... πŸ™πŸ»

Pluksla in de Makkelijke Moestuin van Rode Kers
Pluksla en sugarsnaps

Ik heb zo'n verlangen naar het voorjaar! Ik wil zo graag naar buiten. Een paar weken begon het al te kriebelen, toen het nieuwe boek van Jelle onverwachts op mijn deurmat viel. Super leuk om daar een foto van mijzelf in te mogen ontdekken. πŸ˜€ 

Kortom, ik heb er weer zin in! Komende weken ga ik de bakken weer op orde maken en de zaadjes die ik over heb van vorig jaar opzoeken. 

Ik wens iedereen een heel mooi tuinseizoen toe! Ik zal weer proberen af en toe een foto te posten. Met een tuintje komen we het jaar wel weer door! 

Veel tuinplezier!

Hartelijke groet, Corine

De Makkelijke Moestuin in stijl
Een Makkelijke Moestuin: helemaal in stijl

PS:

Gefeliciteerd Corine, we vinden je posts zΓ³ leuk dat we er een blogpost over maakten. πŸ˜€. Om jou daarvoor te belonen, stortten we een bedrag op je shop-tegoed.

PPS:
Meer lezen over de tuin van RODEKERS? Hier vind je haar volledige posts:

PPPS:
Meer weten over shop-tegoed verdienen met je post? Lees er hier meer over.

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks