Ons doel? Dat zelf eten verbouwen weer normaal wordt

Over hoe het begon, waar we nu staan en waar we naar streven.
jelle.jpg
Hoi, ik ben Jelle

Het begin: 2007

“Waarom doet iedereen zo moeilijk over moestuinieren?” Als luie, 14-jarige knul snapte ik daar niets van. Dat was het begin van de Makkelijke Moestuin.
backintheday.jpg
Back in the day
Al snel sloten steeds meer mensen zich aan en werden ook MM-er. Door hun enthousiasme groeide de beweging enorm en kon ik het in mijn eentje niet aan.
Vanaf het begin hielp mijn moeder Saskia, daarna volgden er meer.

Door de jaren heen zijn we, puur uit vraag van de MM-ers, producten gaan leveren. Alleen dingen die je écht helpen bij een succesvolle moestuin opzetten: zoals moestuinbakken die eindeloos mee gaan, een aardemix die je niet hoeft te vervangen, en zaden die perfect aansluiten bij het systeem. Plus alles wat je verder nodig hebt.
MM-assortiment.jpg
Moestuinbakken, zaden en Makkelijke Moestuinmix
Ook maakten we een (gratis) app die je begeleidt van zaadje tot oogst, en een online community waar MM-ers elkaar ontmoeten.

MM-ers onder elkaar

Omdat bijna iedereen die start met een Makkelijke Moestuin het wel aan een paar mensen doorvertelt, zijn we behoorlijk gegroeid en zelfs een echt bedrijf geworden.

Dat blijft raar om te zeggen, want eigenlijk voelt het helemaal niet zo: meer als een club van super enthousiaste mensen.
commhart-1a.jpg
We zijn dan ook geen standaard bedrijf dat jou als nummertje ziet, of alleen maar als klant. Bel je ons, dan krijg je iemand aan de lijn die zelf ook een Makkelijke Moestuin heeft, en - net zoals jij - met onze plantjes bezig is.

Jij bent één van ons, een MM-er. En samen met jou willen we nóg meer mensen aan de moestuin krijgen.

Elke moestuin moet slagen

Ik krijg wel eens de vraag: "Jelle, wat is jouw business-model?"

Daar kan ik kort over zijn: dat hebben we niet. Het enige wat wij doen is mensen blij maken met een moestuin die werkt.

De grap is dat daardoor de Makkelijke Moestuin automatisch groeit. Omdat blije mensen de boodschap verspreiden.

Daarom gaan we above and beyond om jouw tuin te laten slagen. En iedereen die zich bij ons aansluit staat daar 100% achter.
etenuittuin.jpg
Een moestuin die werkt, daar gaan we voor

Advertising doen we niet aan

Het hele wereldje van het opdringen van producten, door mensen te tracken via sites en social media kanalen, vinden we naar. Dus doen wij het niet. En staan er op onze site ook geen cookies die je volgen.

Het geld dat we daarmee besparen - adverteren is duur! - investeren we in de toekomst en in duurzaamheid.

De toekomst

We hebben nu een systeem opgezet waarmee bijna iedereen moeiteloos eten kan verbouwen.

Dat systeem willen we steeds beter en makkelijker maken. Daarom investeren we elke euro die overblijft in het door-ontwikkelen van onze producten en onze gratis app.

Voor de komende jaren staan er al spannende plannen klaar. Denk aan nog minder water gebruiken, natuurlijke afweer tegen insecten en ziektes, en meer.

Dat willen we integreren in toekomstige bakken - die we uiteindelijk ook beschikbaar maken voor de derde wereld. Maar alles wat we gaan maken, moet ook werken voor onze huidige bakken.

Duurzaamheid

Op #1 staat dat elke moestuin moet slagen. Op #2 staat duurzaamheid. Maar eigenlijk gaan ze hand in hand. Want een moestuin opzetten is verre van duurzaam als je er door slechte resultaten al snel weer mee stopt.

Ook als bedrijf zijn we continu bezig met duurzaamheid. Zo zijn onze bakken gemaakt van gerecycled plastic of duurzaam bamboe.

Bovendien worden alle materialen - ook van de mix, accessoires en zaden - op verantwoorde manier gewonnen en geproduceerd. Dat is goed voor de natuur maar ook voor de betrokken arbeiders.

Alles nemen we mee: verpakkingen, vervoer, energie. Zodra iets nog beter kan, passen we dat zo snel mogelijk toe.
IMG_1874.jpg
In één MM-hero van 120x120 zit ongeveer 30 kg samengeperst plastic afval. On-geperst vul je daar een hele huiskamer mee!

We doen zo veel mogelijk zelf

Bel je naar de Makkelijke Moestuin, dan krijg je geen callcenter aan de lijn, maar altijd iemand van ons. Bij mailen is dat net zo. MM-ers onder elkaar.

De pakketten pakken we zelf in - net als de bestellingen.
Screenshot-2022-04-16-at-16.19.45.png
Makkelijke Moestuinmix: klaar voor verzending
De bakken zagen we zelf.
5d0c2e35-ebe7-42b1-b696-7b60d9b2b6ef-2.jpg
Productie van de MM-bamboo bakken
De app maken we zelf. We programmeren, illustreren, maken de site, de shop, de teksten. Alles.

We hebben geen managers rondlopen en zitten ook niet in een ivoren toren om anderen aan te sturen. En dat willen we ook nooit gaan doen.
jelle-picken.jpg
Zelf pakjes inpakken: leuk om te doen!
Zo weten we altijd wat er speelt, wat belangrijk is, en kunnen we razendsnel schakelen als er toch eens iets fout gaat. Ook bij onze klanten.

Want nogmaals: als we jou - en al die andere MM-ers - blij maken, bereiken we uiteindelijk ook ons doel. Samen 😀
sig.jpg
Wil je ook een Makkelijke Moestuin?
Shop bakken →
Lees hoe het werkt →

Uitgebreide info:
Kennisbank →
Ons boek →

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks