Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Wat is de Makkelijke Moestuin App en waarom maakten we 'm?

De Makkelijke Moestuin app begeleidt je stap voor stap bij het zaaien, verzorgen en oogsten van al onze Makkelijke Moestuinzaden. Zo tuinier je vanaf het prille begin al direct als een echte pro 😀
Onze app is gemaakt om je OVERAL bij te helpen:
  • bij het zaaien op de juiste plek en op de juiste tijd
  • bij het verzorgen van je plantjes op het moment dat het nodig is
  • en zelfs bij het oogsten: niet te vroeg en ook niet te laat
Daardoor is de MM de enige moestuin waarbij je geen kennis van planten hoeft te hebben - of groene vingers.

Waar download je de app?

Er zijn op dit moment twee versies. Ze zijn qua werking hetzelfde maar wel specifiek ontwikkeld voor twee verschillende besturingssystemen, namelijk:

De iOS versie voor iPhone en iPad
Download hier

En de Android versie
Download hier

Waarom maakten we de app?

Zodra ik begon met de Makkelijke Moestuin werden mensen enthousiast: ze lazen de site, schaften mijn boek aan, volgden het stappenplan en gingen aan de slag.

De meeste mensen haalden daar prachtige resultaten mee:
Stadsbalkon met Makkelijke Moestuinbakken
Maar ik merkte dat de beginners die echt niets van plantjes afwisten, vroeg of laat begonnen te twijfelen. Die hadden hun tuin goed opgezet, maar zodra ze begonnen met zaaien werden ze onzeker:

"O jee, heb ik het boek wel goed gelezen?”
"Wat zet ik nu waar?"
"Heb ik alles wel onthouden?"

Sommigen begonnen heel voorzichtig met een paar zaadjes of plantjes en anderen zetten hun vakken juist veel te vol. Als er dan ook nog iets mis ging - door het weer, of door ongedierte - raakten ze in paniek en wisten ze niet wat ze moesten doen.

Best begrijpelijk als je nooit eerder tuinierde. Maar het plezier in de moestuin verdwijnt dan snel. Jammer, want met een beetje hulp was hun moestuin wel de eetbare oase geworden die ze voor ogen hadden.

Moestuinieren draait om timing

Kijk: de handelingen die je in een moestuin moet doen zijn echt niet moeilijk.

Lastiger is de timing: om op het juiste moment de juiste dingen te doen. Dat leer je niet uit een boek of op een cursus.

Wat elke beginner eigenlijk nodig heeft is iemand die je altijd met raad en daad bijstaat.

Omdat die er niet zoveel zijn, maakten wij de app. Eerst een eenvoudige versie en nu een die nog veel beter is:

Hoe werkt de Makkelijke Moestuin App?

De app is afgestemd op het systeem en de zaden van de Makkelijke Moestuin. Het is dus belangrijk dat jouw moestuin daarmee overeenkomt. Je checkt dat hier.

Alles wat jij in de app doet, doe je ook in de moestuinbakken in je eigen tuin. Vanaf het uitkiezen en zaaien van de groentes tot het verzorgen tijdens het groeien. Net zo lang tot je je groentes oogst en je het lege vak weer klaarmaakt voor de volgende ronde.

Het hele jaar door zie je in welk stadium je plantjes zich bevinden. Dat komt omdat de app je regelmatig vraagt of het goed gaat.
Groeit een groente sneller dan verwacht dan kun je doorklikken naar het volgende level. Is het koud en gaat het langzamer, dan stel je die volgende stap nog even uit.

Mocht er iets fout gaan dan geeft de app je mogelijke oplossingen. Als een soort pseudo-Jelle die over je schouder meekijkt 😉

Weg dus met de koudwatervrees want moestuinieren leer je door te DOEN.

Het doel van deze app

Weet je, we willen je echt niet afhankelijk maken van deze app. De bedoeling is dat je 'm net zo lang gebruikt tot je denkt: “Aha, is het zo makkelijk? Dit kan ik zelf ook wel!”.

Vanaf dat moment ben jij een echte Makkelijke Moestuinder. Dan zul je de app waarschijnlijk alleen nog gebruiken bij het uitkiezen van je groentes, of om op te zoeken wat je op dat moment kan zaaien.

Het doel van de app is dus om zichzelf overbodig te maken. En jij bepaalt wanneer dat is.

Onze wens voor jou

We zien genoeg miezerige moestuinbakken met vier kropjes sla en wat peterselie om ons heen. Daar worden we niet vrolijk van, en jij vast ook niet.

Wat we voor jou willen is een bak die tot over de rand gevuld is met verse groentes:
Volle moestuinbakken: lege vakken zaaien we meteen weer in
Als je dát meemaakt weet ik zeker dat je verkocht bent. Dan geniet je de komende jaren - of zelfs de rest van je leven - van je eigen verse oogst.

Dat is waar we voor gaan en daarom blijven we deze gratis app ook steeds verbeteren.

Dus waar wacht je op? Lets grow some food!

Wat heb je nodig om met de app te werken?

Behalve de MM-app heb je nodig:

Makkelijke Moestuinzaden en de app

De MM-app werkt 1-op-1 met de Makkelijke Moestuinzaden.

Die zijn allemaal makkelijk, lekker en leuk. En al die soorten samen zijn meer dan genoeg om een flink deel van het jaar je bakken goed gevuld te houden en gevarieerd te oogsten.

Alle onze zaden staan ook in de app.

Elk stadium van deze soorten is uitgeschreven en geïllustreerd: Robbin heeft er meer dan 1000 tekeningetjes voor gemaakt.

Zodra je één van deze soorten in een vak zet, gaat er een timer lopen tot het tijd is voor het volgende level.

Maar omdat het weer ook een rol speelt, vraagt de app je regelmatig of je plantjes daar al klaar voor zijn. Is dat nog niet zo, dan berekent de timer opnieuw de juiste tijd.

Voor wie is de App niet bedoeld?

Tuinier je in een traditionele moestuin in de volle grond, of met bakken die niet aansluiten bij onze manier van werken, dan heb je er niet veel aan. De app is immers gemaakt voor het systeem en de zaden van de Makkelijke Moestuin.

Ook is de app niet echt gemaakt voor de gevorderde MM-er, of de teelt in kas en koude bak - al wordt-ie daarvoor ook wel gebruikt. Net als voor de community die er ook in zit.

Het doel van de app is om te leren moestuinieren. Met onze zaden doe je dat. Heb je dat een poosje gedaan, dan heb je vast genoeg geleerd om ook met andere soorten te werken.

Voortgaand project

We blijven werken aan de app. Zo komen er elk jaar meer soorten groentes bij en denken we aan een betere integratie tussen de app en de site. Plus een aansluiting aan de tijd van het jaar.

Maar alles op zijn tijd.

Hoe gebruik je de app?

Dat wijst zich eigenlijk wel vanzelf. Maar hier krijg je alvast een indruk: