Bijna alle info over planten is verwerkt bij de planten in onze gratis app. Dat hoef je dus niet te onthouden. Download Makkelijke Moestuin app

Hoe gebruik je de community in de app?

De community is een plek waar MM-ers met elkaar in contact kunnen komen, foto’s van hun tuintje kunnen delen, vragen kunnen stellen, elkaar kunnen helpen en gewoon lekker met elkaar kunnen kletsen.

We hebben het gebruik van de community zo makkelijk mogelijk gemaakt. Maar als je toch iets niet snapt, dan kun je het hier opzoeken.

Trek aan de bel als je er toch niet uitkomt. Of door in de community een vraag te stellen, of door ons rechtstreeks te mailen.

Wat is het?

De community is ons eigen platform en is gemaakt als een plek om elkaar te ontmoeten.

Het werkt wat anders dan een standaard forum en lijkt meer op Facebook en Instagram. Zonder de nare kantjes daarvan en zonder irritante advertenties 😉

Hoe werkt het?

Ik loop er stap voor stap met je doorheen. Maar nogmaals: voor de meeste mensen wijst alles zich wel vanzelf - die hoeven dit niet te lezen.

Deze uitleg is voor de community binnen de app. Je komt er door op het hartje onderaan het hoofdmenu te klikken.

Let op: de plaatjes die je hier ziet zijn wat verouderd, en hier en daar is wat aangepast. Maar dat wijst zich wel vanzelf.

Eerst iets over de spelregels

De community is een veilige plek voor iedereen. Dat vinden we super belangrijk.

Daarom voldoen we aan alle privacy regels en halen nare posts of opmerkingen meteen weg. We zitten er zelf bovenop en we hebben een aantal actieve 'admins'. Ook gebruiken we een algoritme dat nare of ongepaste foto’s meteen verwijdert.

Daarnaast maakten we wat spelregels. Gewoon om misverstanden te voorkomen. Al gaan we ervan uit dat het een leuk en gezellig platform blijft: MM-ers zijn immers hartstikke leuke mensen 🙂

Om de community in de app te gebruiken moet je eerst akkoord gaan met deze voorwaarden en spelregels

Naar de spelregels van de community
De voorwaarden en spelregels van de community

Gebruikersnaam aanmaken

De community is openbaar. Dat wil zeggen dat iedereen alle posts, foto's en reacties kan zien, ook als je geen account hebt. Maar wil je zelf iets posten of ergens op reageren, dan moet je een account met een gebruikersnaam hebben.

Een account heb je al aangemaakt bij het inloggen op de app. De gebruikersnaam moet je alleen nog even erbij verzinnen. Dit kan op twee manieren:
  1. Bovenaan in het openingsscherm van de community. Hier zie je een invulveld waarin je jouw gewenste gebruikersnaam invult.
  2. Of in de popup die automatisch opent wanneer je iets wilt posten of ergens op reageert.

Zelf een post maken

Met het plusje, maak je zelf een post.
Je schrijft een titel, dan je tekst en als je wilt voeg je foto’s toe. Als laatste hang je er een categorie aan. Bijvoorbeeld Vragen, Show je MM, Recepten of Tips.

Van de meeste daarvan zijn de posts ook zichtbaar op de ‘wall’, bij de andere zijn die alleen zichtbaar als je op de betreffende categorie klikt. Bijvoorbeeld 'Vragen' en 'Net niet MM'.

Waar vind ik mijn posts terug?

Dat gaat het makkelijkst als je rechtsboven op het filter-icoon klikt en vervolgens onderaan in de lijst die tevoorschijn komt op 'Door mij' klikt.

Reacties

Zodra je een gebruikersnaam hebt aangemaakt kun je reageren op anderen. Reageren op een reactie kan ook, dan staat jouw reactie daar meteen onder. De poster en de mensen die al reageerden krijgen dan een seintje.

(Wil je andere mensen attenderen op de post, dan kun je in je reactie hun naam 'taggen'. Dat doe je zo: @naam. Let op: bij namen met spaties of leestekens werkt dat niet.)

De bel bovenin / notificaties

Rechtsboven (of links in Android) staat het belletje icoon. Hiermee kom je in het notificatie scherm waarin al jouw berichtjes vanuit de community staan vermeld. Bijvoorbeeld als iemand reageerde op jouw post, of als je een hartje kreeg. Klik je op zo’n bericht dan ga je direct naar de post toe en verdwijnt het bericht uit je overzicht.

Aanpassen post of reactie

Toch niet tevreden over je reactie of over wat je gepost hebt? Je kunt altijd wat veranderen door op je eigen post of reactie te klikken en dan op de 3 stippen bovenaan te klikken. Je kunt 'm daar ook verwijderen. Vergeet daarna dan niet op de blauwe knop Update post te klikken 😉

Volgorde posts en reacties

In het beginscherm van de community zie je 'de wall'. Daarin staan alle posts van de zichtbare categorieën en zie je altijd de laatste post bovenaan.

Bij de categorieën die alleen zichtbaar zijn als je erop klikt werkt het net zo, alleen zie je die posts alleen daar en niet op 'de wall'.

Binnen een post staan de laatste reacties ook bovenaan, dan pas de latere.
Reacties op reacties staan onder elkaar.

Hartjes geven en krijgen

Als je een post, een foto of een reactie van een andere gebruiker liket, krijgt die van jou een hartje. Andersom werkt het ook: als iemand anders jouw post, foto of reactie liket krijg jij er een hartje bij.

Zoeken, filteren en onderwerpen

Dit is het startscherm van de community:
De wall
Daar kun je een onderwerp zoeken door het in het zoekscherm in te tikken. Als het zoekwoord ergens voorkomt komen die posts naar boven.

Onder de zoekbalk vind je alle onderwerpen en de filters Nieuw, Populair, Door mij en Onbeantwoord, en Vind ik leuk. Lijkt me duidelijk toch?
Binnen een onderwerp staan bovenaan de vaste items: daar heten we je welkom en leggen we de spelregels uit.

Daaronder zie je de sticky posts: een uitvraag of een post die wij heel belangrijk vinden. Je herkent ze aan de pin.

En daaronder staan alle andere posts. Op de startpagina staat altijd de laatst geplaatste post bovenaan.

Een post delen of volgen

Lees je een post van iemand anders, en druk je dan op de 3 stipjes rechtsboven, dan kun je 'm delen en/of volgen. Bij de laatste optie krijg je dan telkens een melding als er een reactie op komt.

(Overigens kun je daar ook een post rapporteren als je vind dat die ongepast is of niet voldoet aan onze spelregels, dan krijgen wij ook een seintje.)

De community op de desktop

Op de desktop werkt de community net iets anders dan in de app. Daar kun je bijvoorbeeld de foto's van je post aanpassen of kun je ook iemand volgen als je zijn of haar posts altijd heel leuk vind. Voor het laatste druk je weer op die 3 stipjes.

(Bij de volgende grote update, zullen we die functies ook in de app inbouwen. Dan zijn er zo goed als geen verschillen meer en zullen we ook alle plaatjes hier aanpassen.)