Over de app, schaarste en duurzaamheid
Update app
De meeste reacties gingen over het opnieuw moeten invoeren van je bakken. Niet iedereen had dat vooraf gelezen, dus sommigen vonden dat een minder leuke verrassing.
Maar met deze nieuwe app heb je het zo gedaan, ook als er nog planten in staan.
Ik geef je een voorbeeld:
Als jij een vak opnieuw inzaait, houdt de app rekening met welke plantenfamilie er daarvoor in stond. Zo doe je vanzelf aan wisselteelt.
Da’s superhandig, behalve aan het begin van een nieuw seizoen. Want dan schep je de mix in je bak helemaal door elkaar, en begin je dus weer met een schone lei.
Maar in de nieuwe app kan Johan een functie toevoegen waarin je per bak kunt aanklikken dat je met een nieuw jaar begint.
Handig toch?
Terug naar nu:
Daarom is het ook super fijn dat zoveel MM-ers die punten melden bij de app-support op de community. Johan en Jelmer zitten daar bovenop.
De afgelopen week zijn de eerste updates al doorgevoerd, en er komen er nog een paar.
Die meldingen helpen ons echt enorm, dus kom je iets tegen: maak een post en hang er de categorie ‘App-support’ aan. Graag ook je toestel vermelden en als je er ook nog een screenshot bij kunt doen is het helemaal geweldig.
Nog wensen?
Wij maken de app, maar kunnen dat niet zonder jouw hulp 🙂
Meer lezen over de app? Er is een speciale Kennisbank voor de app en de community. Daar melden we ook de problemen waar meer mensen tegenaan lopen en of er (al) een oplossing voor is.
Schaarste materialen
Het houdt ons lekker bezig ;-).
Die actie loopt nog de hele maand november - of zolang de voorraad strekt. Want voor sommige producten komt de bodem al in zicht.
Geen idee wanneer we die weer kunnen aanvullen.
Vooruit en steeds verder
Want met een moestuin ben je goed bezig met de natuur, geef je insecten een veilig thuis, word je steeds bewuster en sijpelt dat hoe dan ook door naar de rest van je leven.
We gebruiken bijna geen plastic meer voor onze verpakkingen - en het plastic waar nog geen alternatief voor is, is óf 100% recyclebaar óf al (deels) gerecycled. De zakken van de mix bestaan nu al voor meer dan 60% uit gerecycled materiaal en gaat naar 80%.
Stel je voor: 20 kilo plastic is ongeveer 1 kuub samengeperst afval. Nog niet samengeperst is dat een huiskamer vol plastic afval dat bijna niet te recyclen is.
En omdat je in die bakken weer groentes teelt die je niet hoeft te kopen, voorkom je ook al veel plastic.
Zo testen we - samen met ons grondbedrijf - nieuwe materialen als mos en witveen, kijken we of we veen uit de professionele tuinbouw kunnen hergebruiken, dat soort dingen.
(Waarbij uiteraard één ding voorop staat: de mix mag nooit minder presteren dan de huidige, alleen maar beter. )
Verder zijn we bezig met de bezorging, minder en schoner vervoer, en dat soort dingen.
Zo, dat was het weer voor vandaag
Want als de rest van de tuin het zo'n beetje opgeeft, en de blaadjes van de bomen vallen, krijgen deze twee er weer helemaal zin in.
In de volgende mail vertel ik weer meer over de tuin en plantjes, oké? O.a. over welke nieuwe soorten erbij komen, en wat we volgend jaar willen testen.
Tot dan!