Zondag 14 februari 2021

Woon je in het buitenland?

Woon je niet in Nederland en wil je toch een echte Makkelijke Moestuin opzetten? Dan is dit nieuws speciaal voor jou. 

Mocht je het gemist hebben: we willen het hele concept van de Makkelijke Moestuin - onder de naam Planty Gardening - ook naar het buitenland brengen. Zowel de site, de app als de spullen.

Logo Makkelijke Moestuin / Planty Gardening

Op dit moment zijn Johan en Jelmer fulltime bezig met de nieuwe app: in het Engels (en voor ons ook in het Nederlands). Sarah vertaalt de site, en Arjen werkt aan het klaarmaken van de shop, het bestelproces, het rondkrijgen van de verzending, en al die andere dingen die erbij komen kijken. En de rest van het team helpt waar nodig. Lekker druk dus. 

Eén van de grote obstakels is de hoogte van de verzendkosten. Verzenden naar het buitenland is echt belachelijk duur en ook best ingewikkeld. Maar daarvoor vonden we (deels) een oplossing en die voeren we nu al in voor België.

Prijzen België

We krijgen het regelmatig te horen: de verzendkosten naar België zijn veel te hoog. Yes, klopt: maar dat ligt helaas niet aan ons, maar aan wat wij moeten betalen om onze spullen daar te krijgen. 

Maar: we luisteren altijd en dus zijn we flink aan het rekenen geslagen. Omdat we ook naar andere landen kunnen verzenden, lopen we daar tegen hetzelfde aan. 

Vanaf 16 februari 2021 doen we daarom het volgende: we rekenen overal dezelfde verzendkosten. Of het nu Nederland, België of - in de toekomst - Duitsland, Frankrijk of Italië is. Maar, om dat te kunnen doen, passen we per land de prijzen van sommige artikelen aan. Zo kost de MM-mix in Belgie voortaan geen 11 euro, maar 11,95. 

Bestel je vanuit België dan zie je meteen de juiste prijs, bestel je vanuit Nederland voor een adres naar België, dan verandert de prijs zodra je het afleveradres invult. 

Andere landen

Zodra de engelstalige app, site en de shop er klaar voor zijn - we gokken op maart/april - doen we hetzelfde voor andere landen: dezelfde verzendkosten, maar andere prijzen. Afhankelijk van de kosten.

Dat lijkt misschien wat vreemd, maar is vrij normaal: bijna alle bedrijven die ook in het buitenland leveren doen het zo.

We werken gestaag door :-).

sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks