Hup naar buiten: afharden en de bak in
De komende week wordt het zelfs nog warmer. Méér dan mooi genoeg dus om je voorgezaaide zomergroentes te laten wennen aan de buitenlucht.
Dat komt mooi uit, want vandaag is het 15 mei en mag je beginnen. Al zag ik op de community al een aantal MM-ers die niet meer wilden wachten 😉
Hoe je dat 'afharden' doet lees je hier.
Zelf begon ik ook wat eerder, maar ik heb een goed excuus: de blog van vandaag 🙂
Hoe zet je de zomergroentes in je bak?Â
Tomaten plant je zo diep mogelijk
Hier zie je onze gele struiktomaat (links) en de balkontomaat (rechts).
Eerst maak je het vak klaar. Daarvoor graaf je een brede kuil, tot op de bodem van de bak. Daar strooi je de voeding in.
Daarna druk je de mix een beetje aan, geef je nog wat water en maak je de plant losjes vast aan het klimrek:
Sterker nog: vergeleken met het goedhouden van je plantjes op de vensterbank, is de verzorging van de zomergroentes easy.
Wat water geven, een beetje vastbinden aan het klimrek of ondersteunen met wat bamboe-stokjes, en eens in de vijf weken nog wat extra voeding toevoegen.
Trouwens: het zaaien van de klimcourgette, pompoen en komkommers, kan nog steeds hoor, zelfs tot eind mei.
Dat was het voor vandaag
Een korte blog dus, maar de volgende zal wel wat langer zijn: daarvoor heb ik al wat onderwerpen die je vast wel leuk vindt 🙂
Tot dan!
Post dan je verhaal (en foto's) op onze community. Ik kijk ernaar uit 🙂