Woensdag 30 oktober 2019

Goed idee voor een moestuin project?

We doen een oproep, aan jou en alle andere MM-ers. Een oproep om mee te denken over projecten waarbij de Makkelijke Moestuin een belangrijke rol kan spelen.

Waarom?

Kijk: de Makkelijke Moestuin voor scholen en instellingen vond ik altijd al een prima idee. Zo maakte ik jaren terug al een serie posts over schooltuinen.
Schooltuinproject
Schooltuinproject
Dat ik er nu weer over begin komt door het volgende:

Winnaar van de MM-mini's heeft een steengoed idee

In de vorige mail maakte ik de winnaars van de MM-mini’s bekend.

Een van hen - Ria - reageerde zo:

Te gek dat ik ook bij de gelukkige winnaars hoor. Ik heb er een mooie bestemming voor.

De Mini’s gaan met inhoud naar mijn moeder van 91 jaar, die bijna een jaar op een gesloten afdeling in een verpleeghuis woont. Wetende dat zij nooit meer bij ons in de tuin naar de MM tuin en de bloemen en de 🐝 🐝🐝 kan kijken, is best wel jammer.

Door de verplaatsbare en reislustige Mini’s kan ik nu een stukje tuin meenemen naar het verpleeghuis.👩‍🌾🍀😊

Hopende dat de andere bewoners er ook van kunnen genieten. En daarom: “dank je wel MM team”🤗❤️🤗

Top Ria, da's echt een geweldig idee. Misschien zijn er wel MM-ers zijn die in verpleeghuizen werken en die het kunnen aankaarten bij hun directie. Aan dit soort supergoeie doelen werken we graag mee.

Niet alleen het verpleeghuis

Weet je, de Makkelijke Moestuin is zó makkelijk in te zetten voor allerlei prachtige initiatieven, echt niet alleen in verpleeghuizen.

De drie MM-mini’s die Noesjka won gingen naar de school van haar zoon Soul. De meester heeft de app al ge-download dus daar zijn ze er klaar voor.

En wat denk je van buurtprojecten? Elsje24 is in haar woonplaats bezig met een moestuinproject om eenzaamheid bij ouderen aan te pakken.

Of BSO’s? Hoe lekker en gezond is het voor de overblijvende schoolkinderen om even de tuin in te lopen voor een versgeplukt tomaatje en blaadje sla op de boterham.

Vanaf het prille begin

Zodra ik begon met de Makkelijke Moestuin zagen velen al de mogelijkheden ervan.

Zelf zag ik hoe mijn opa genoot van zijn MM-bak op hoogte.
Opa's tuintje
Opa's tuintje
Inmiddels zijn er veel scholen die met ons systeem werken, vaak ook met de app.

Al in 2013 is er een grote Makkelijke Moestuin schooltuin opgezet in Sauwerd. Die gebruiken ze nog steeds. Met veel plezier.
Makkelijke Moestuin schooltuin in Sauwerd
Makkelijke Moestuin schooltuin in Sauwerd

Een moestuin doet goed

Een tuintje verbindt, geeft rust, doet goed en is gezond. Er zijn ik weet niet hoeveel onderzoeken die dat zonder meer aantonen. En eigenlijk is iedereen het erover eens dat veel meer mensen toegang tot een tuintje moeten hebben. Op school, het werk, in instellingen.

Moestuinen helpen tegen pesten, stress, burn-out, hebben een zeer positief effect op gevangenen en brengen buurtbewoners bij elkaar.

Zodra ik daaraan denk begint mijn brein te ratelen. Want in tegenstelling tot een gewone moestuin is een Makkelijke Moestuin in een mum van tijd op te zetten. We hebben genoeg ideeën en materialen, hebben de ideale producten ervoor en bovendien een geniale app.

“Nou Jelle, wat houdt je dan tegen?”

Tijd.

En mankracht. Hoe graag we ook zouden willen, het lukt ons niet om naast het runnen van de MM ook nog eens leuke projecten op te zetten.

Maar wat we wél kunnen doen is helpen. En meedenken.

Dus.

Oproep aan jou

Ik weet haast wel zeker dat Ria, Elsje en Noesjka niet de enige zijn met goeie ideeën. Het zou me niets verbazen als jij er ook een of meerdere hebt.

Misschien ben je zelfs wel in staat om een school of een instelling warm te krijgen om met de Makkelijke Moestuin aan de gang te gaan.

Van onze kant willen we je aan alle kanten helpen. Met advies, het opzetten van het plan, je pitch schrijven én het binnenharken van fondsen.

Omdat Kristin al veel ervaring op dit gebied heeft, kan ze een gedegen stappenplan opzetten. Daarmee kan jij stap voor stap je idee omzetten in werkelijkheid.

Kortom: wie weet wat we dan samen allemaal voor elkaar kunnen krijgen?

Mail of post op de coMMunity

Ik ben echt super benieuwd hoe jij over dit alles denkt. Ik deed al een oproep op de coMMunity en het zou super zijn als jij daarop reageert en je mening geeft.
Of zelf een post aanmaken op de coMMunity. Hang er dan de categorie 'Algemeen' aan en zet er #MM-project bij. Dan kan iedereen je post makkelijk vinden.

Ik hoop snel van je te horen!
sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks