Dinsdag 15 oktober 2019

Ervaringen van MM-mini gebruikers

Dit voorjaar introduceerden we de MM-mini.  Als een soort probeersel. Inmiddels zijn we er zelf razend enthousiast over.

Review Makkelijke Moestuin mini met kruiden
Verschillende MM-mini's

Waar ik pas echt benieuwd naar was is wat jij ervan vindt. 

Dus plaatste ik een oproep op de community en koppelde daar een win-actie aan.

Wow, dat maakte wat los. Er kwamen een heleboel reacties - onder de post zelf en ook veel losse posts met daarin de hashtag #mm-mini.

Echt geweldig!

Een duidelijke uitkomst

Als we één conclusie kunnen trekken is dat jullie net zo enthousiast over de mini's zijn als wij.

In de reacties tuimelen de voordelen tuimelen over elkaar heen: flexibel, groeit prima, verzetbaar, lelijke planten kan je (tijdelijk) wegzetten, super leuk voor kinderen, kan mee op vakantie, ideaal voor ruimteslurpers, en ga zo maar door.

Da’s mooi, want we willen hier graag mee verder.

Vooral ook omdat zo’n mini veel nieuwe mogelijkheden geeft: ook voor mensen die niet meteen een Makkelijke Moestuin willen neerzetten, maar wel wat eigen groentes en kruiden willen telen.

Ik geef je een paar van de reacties:

Shahaira hangt de mini's in mandjes aan haar bak:
Makkelijke Moestuin mini in mandjes aan een Makkelijke Moestuinbak
MM-mini's in draadmandjes
Linda Fleuren stuurt een foto die zo in een reclame-folder kan:
Makkelijke Moestuin mini's op tuinstoeltjes
MM-mini's op tuinstoeltjes
Ze schrijft o.a.:

"Ik zou best nog meer bakken willen maar dat past niet. Dus nog wat extra mini's zou super zijn! Ik vind ze ideaal voor de OI-kers en NZ spinazie, ik had ze op 2 stoeltjes staan. Prachtig hoe de planten dan naar beneden groeien. Nu ben ik op vakantie en mis ik mijn tuintje vreselijk. Dus volgend jaar neem ik lekker een mini met pluksla mee op vakantie!"


Ineke1828 ziet ze ook als oplossing voor de vakantie:

_"Ik kan bijna niet weg i.v.m. mijn moestuinbakken. Nu las ik in een van de reacties d_e ultieme oplossing: mee op vakantie!!!! Het moet mogelijk zijn in de aanhanger een MM te maken. Of draaf ik nu door?"

Net als BrabantsTuintje:

"Hoe wij de mini’s zouden gebruiken? Easy! Mee op reis en mee op vakantie! Hoe lekker zou het zijn om de mini’s mee te nemen op de hoedenplank om vervolgens op de plaats van bestemming lekker in alle rust verder te kunnen zorgen voor (en genieten van) al het moois en er op vakantie in alle rust de vruchten van te plukken?! Hoor ik daar verse Mojito’s?"


Eva Valerie is aan het revalideren van meerdere operaties:
Makkelijke Moestuin mini's ideaal voor als je niet kan bukken
Zo hoef ik niet te bukken
"Een eigen moestuinbak stond hoog op het verlanglijstje. Dankzij de mini's kon ik met deze droom beginnen. Alles is op hoogte gemaakt zodat ik er makkelijk bij kan."


Groentje Kadee schrijft een uitgebreide review waar we veel aan hebben.

Ze heeft een tuin aan het water. Zó mooi 😀.

Makkelijke Moestuin mini review
3 MM-mini's in de tuin van Groentje Kadee

(Bijna) alleen maar voordelen

In alle reacties tuimelen de voordelen van de mini’s over elkaar heen: flexibel, groeit prima, verzetbaar, lelijke planten kan je (tijdelijk) wegzetten, super leuk voor kinderen, kan mee op vakantie, ideaal voor ruimteslurpers, en ga zo maar door.


Zo schrijft Mochi:

Oh YES, Een mini winnen, wie wil dat nu niet? Een maand geleden stond hier zelfs nog geen bak. Een dochter in de topsport slorpte al mijn vrije tijd in. Maar nu.... zit ze intern en krijg ik ineens zeeën van tijd 😆😉.

Toen kwam mijn moestuin idee. Maar niet zo’n moeilijk geval. Met onze kleigrond zou ik dat hier toch niet voor elkaar krijgen. Na meneer Google te hebben gevraagd wat ik dan moest doen. Stond de MM natuurlijk boven aan. Wij zijn dan voor de Hero’s gegaan. Ze zijn prachtig en passen perfect bij de rest van de tuin.
Makkelijke Moestuin Hero bakken in de tuin van Mochi
De Hero's van Mochi
En ja..... nu voel je hem natuurlijk aankomen.... ik wil er eigenlijk nog 2 bij 😆. Veel te weinig werk die 2 bakken 😉. Ik vind het zo leuk dat ik ook al her en der wat potten heb gevuld. Maar dat maakt het net weer rommelig. Een paar mini’s in het grijs/zwart zouden hier dus echt perfect bij passen.

#mm-mini #loveit #watzouikdattochheelgraagwinnen #doenmijnbakkenhetnietalgoed

Ideaal voor op een balkon

Eén van de posts is een beetje verdrietig: Sharonne moest door een scheiding afscheid van haar Makkelijke Moestuin nemen.

Ze stuurt een foto van haar piepkleine balkonnetje met de tekst: "Ik hoop enorm dat ik de winnaar ben van deze super leuke actie, want ik verlang vurig naar het gevoel dat de Makkelijke Moestuin mij gaf!" 
Makkelijke Moestuin mini's passen goed op een balkon
Het balkon van Sharonne
Anja39 vindt de MM-mini reuze handig om haar plant die niet flink groeit (tijdelijk) op de strafbank te zetten:
Review Makkelijke Moestuin mini
Tomaat die het wat minder doet
Mirjam Dijksterhuis zou de MM-mini cadeau doen aan een vriendin die zegt "Ik heb echt geen idee van planten".

Ze schrijft: "Ze heeft een balkon met daarop nog ruimte voor minstens één MM-mini, en ik zou haar zelf graag voorzien van zaadjes en tips om deze kleine Makkelijke Moestuin tot een gróóts succes te maken." 


Ook Karin17 post een prachtige foto:
Makkelijke Moestuin mini's zijn ideaal voor kinderen
De dochters van Karin
Ze schrijft: "Ik wilde eens een keer aardappels proberen, dat ging prima in mijn mini! En mijn jongste is mega trots op haar grote zonnebloem, daar had ik in de bak echt geen plek meer voor. Ook ideaal voor de langzame groeier basilicum. Die houdt nu niet een heel seizoen een vak bezet..."

"Handig is ook dat ze makkelijk te verplaatsen zijn én wat mij opvalt is dat de mix langer vochtig blijft in de mini’s! Zelfs met warme, zonnige dagen is de mix minder droog dan in mijn MM bak."

"Lang verhaal kort: goeie zet die mini’s!"


Vrouwholle vindt ze een geweldige vondst, her-gebruikt nu nog de zakken van de MM-mix maar zou ze toch wel graag proberen.


En Soul&Noesjka schrijft:

"Soul zou de mini’s meteen gebruiken in de klas! Om ook daar te laten zien waarmee wij tweetjes thuis zo fanatiek bezig waren, had hij afgelopen schooljaar een houten vierkante pot met MM mix en postelein zaadjes meegenomen". 

"De kids waren razend enthousiast! Het groeit natuurlijk lekker snel én ze konden het gewoon plukken en eten! Wat waren ze verbaasd 😂 Nog niemand in de klas had ooit al eens postelein gegeten. Zelfs de juf en meester niet!!"

Dus als je het mij vraagt: op naar de Kardinaal de Jong School in Alkmaar met die mini’s 😉👍 Wie weet slaat 't aan en is deze school niet alleen meer de sportiefste basisschool van Nederland maar wordt het ook de groenste 🤗


En Lijntje schreef op de valreep ook nog een mega-mini-review:
Lijntje geeft een review over de Makkelijke Moestuin mini
Zelfgemaakt rekje voor de sugarsnaps
"Handig dat je bij de mini per keer kunt kiezen voor een plant die klimrek nodig heeft of juist helemaal niet en dat de plek in de bak niet uitmaakt. Ze zijn ook makkelijk weer op te bergen/ te stapelen als ik er in de winter even niks in heb staan."

Nog veel meer reacties

Geloof me, dit is maar een kleine selectie.

Tik voor de aardigheid maar eens mm-mini in het zoekscherm van de coMMunity. Dan ben je zo een uur of wat verder.

De win-actie was dus zonder twijfel een daverend succes: we kregen waar we om vroegen.

Maar dan.

Dan moet je een winnaar kiezen. Jeez, hoe doe je dat? Want alle posts zijn zo leuk.

We merken al snel dat we onszelf een idiote opdracht gaven: één winnaar kiezen is echt onmogelijk. Maar iedereen belonen is ook wat te gek.

Dus. In plaats van 1 kozen we er 5.

Nog steeds moeilijk, maar dit zijn ze:

De winnaars van 3 MM-mini’s

In willekeurige volgorde:

  1. Linda Fleuren. Zodat ze een stukje van haar tuintje mee kan nemen op vakantie.

  2. Groentje Kadee. Omdat ik die tuin aan het water wel eens met eigen ogen wil zien. Smeergeld dus.

  3. Sharonne Bonneke. Om haar én haar balkon een beetje op te fleuren.

  4. Soul&Noesjka. Ik heb al jaren een zwak voor de combi schoolkinderen en de Makkelijke Moestuin.

  5. Vrouwholle. Omdat ze altijd zo super enthousiast post op de community, iedereen aanmoedigt, vele tips geeft, en heerlijke recepten geeft.

En zeg eens eerlijk, hier zouden een paar MM-mini's toch prachtig staan:

Makkelijke Moestuin mini's review en win-actie
Tuin van Vrouwholle
Zo. Dat waren ze. 5 winnaars.

Gefeliciteerd 😃.

“Eh wacht even Jelle, en RiaSt🐝 dan?“

Ja, dat is ook zo. Eigenlijk schreef zij de eerste review:
Makkelijke Moestuin mini kan je makkelijk wassen
MM-mini in het sop
Oké, oké, dan is RiaSt🐝 de 6e winnaar.

Nee - ik ben onverbiddelijk - er is geen nummer 7.

En voortaan zal ik wat minder impulsief een win-actie uitschrijven: wát een klus. Maar: het was het waard. We bruisen van de ideeën voor volgend jaar. Dat vertel ik je wel een andere keer.

Tot snel!

sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks