Begin november: actueel moestuin nieuws

Over waarom we je deze maand 10% korting geven, de nieuwe apps (!) voor de Makkelijke Moestuin én Planty Gardening en het voorbereiden van de bakken op de winter.
begin-november-05.jpg
Yep, de wintertijd is ingegaan. Vroeg donker, oogsten met een lampje, en op sommige plaatsen dook de temperatuur al - een beetje - onder nul.

Tijd om je tuin al wat klaar te maken voor de winter. Daar ga ik het vandaag over hebben, samen met wat andere onderwerpen.
begin-november-04.jpg
MM-Hero in de herfst

In deze blog:

  • de nieuwe app
  • hoe maak je je bakken klaar voor de winter?
  • Planty Gardening live
  • en leuks uit de community
Plus: de hele maand 10% korting op alles - met uitzondering van de boeken.

Introductie nieuwe app

Yes, het is zover. De nieuwe app is klaar. Mooier, stabieler en klaar voor de toekomst.

Je krijgt ‘m als een nieuwe update - gepland op 1 november. Al kan het soms wat langer duren als Apple of Google moeilijk doet 😉

Maar anders dan de meeste updates, is deze best ingrijpend: de nieuwe app draait op een heel nieuw systeem. Zodra je dus ‘update’ is de ‘oude’ app weg, moet je opnieuw inloggen en je account invoeren.

Over het hoe en waarom - en de verschillen tussen de oude en de nieuwe app - maakte ik een aparte blogpost.

Echt even kijken, want we zijn er hartstikke trots op:
image-(1).png
Jelmer en Johan: hartstikke trots

Vroege vogelkorting

Wilde je het afgelopen voorjaar een bak of startpakket bestellen, dan weet je er alles van: die waren helemaal uitverkocht. Deels door pech, deels door een haperende aanvoer maar óók omdat de vraag groter was dan de voorraad.

Dat laatste komt vooral omdat iedereen op het zelfde moment wil beginnen. Da’s best lastig voor ons, want vooraf weet je nooit om hoeveel dat gaat.

Daarom proberen we de verkoop wat te spreiden. Om beter in te schatten wat we moeten inkopen, én om niet alles tegelijkertijd te hoeven verzenden.

Dus als jij volgend voorjaar weer wat wilt kopen, dan zou je ons enorm helpen om dat nu al te doen. Als dank voor die hulp geven we de hele maand november 10% korting op alles*. Zelfs op onze spiksplinternieuwe MM-bamboo’s.

* Met uitzondering van de boeken, want die hebben een wettelijke ‘Vaste boekenprijs’.
Artboard-Copy-2.jpg
Startpakken MM-bamboo's
Dit is dus geen uitverkoop, want al onze spullen zijn nieuw: de bakken, de mix en de mini’s. De zaadjes zijn vers en minstens bruikbaar tot begin 2024.

Je helpt jezelf er ook mee, want door de wereldwijde schaarste aan materialen hebben we geen idee hoe het volgend voorjaar zal gaan. Zelfs bij het grondbedrijf is men wat somber 🙁. Sowieso zullen de prijzen stijgen.

Maar hé, dat zien we dan wel weer. Nu is het even feest 😀

Maak je Makkelijke Moestuin klaar voor de winter

Dit is nu echt zo’n klus die bij mij nog wel eens blijft liggen. Dan heb ik het te druk, geen zin om naar buiten te gaan, het weer is te slecht, ik moet nodig iets anders doen, ik voel me niet zo lekker ...

Ken je dat? Tig smoezen om er onderuit te komen. Terwijl het eigenlijk appeltje - eitje is: je bent er zo mee klaar.

Vandaag vertel ik je dus hoe je dat doet.

Wanneer je dat precies doet hangt een beetje af van het weer. Soms vriest het al in oktober, en soms is het in januari nog zó zacht dat het lijkt of de winter wordt overgeslagen. Maar hou maar november aan, dan zit je altijd goed.

Naar hoe ik mijn Makkelijke Moestuin winterklaar maak.
november-foto-4.jpg
Maak je moestuinbakken klaar voor de winter

Planty Gardening

De Engelse versie van de Makkelijke Moestuin - Planty Gardening - gaat nu echt van start: de site staat, de shop is live, en met een eigen app die in de hele EU te downloaden is.

Voortaan heb je dus de keuze: spreek je Nederlands, dan gebruik je de MM-app, spreek je liever Engels, dan download je Planty Gardening app.

De werking van beide apps is zo goed als hetzelfde - al zit er in de Planty Gardening app nog geen community.
App-Planty-04.jpg

Nieuwe site en shop

Yes, we zijn lekker bezig - al zeg ik het zelf. De site in een fris jasje, net als de shop, reviews bij de producten, en een eigen sectie op de Kennisbank voor de app en de community.

Verder zijn veel van de oude pagina’s afgestoft, en vervangen we de piepkleine foto’s daar door wat grotere. Zodat het er allemaal weer wat leuker uit komt te zien.
Schermafbeelding-2021-10-30-om-11.42.19.png

Actie op de community

Ook op de community wordt nog volop gepost. Prachtige herfsttuinen komen voorbij, vaak met foto’s van wat nu nog geoogst wordt.

Foto’s van Atalanta, Vrouwholle en MoestuinvanLisa:
combi-herfsttuinen-community.jpg
Herfsttuinen op de community
Ook de pompoen is in deze tijd erg fotogeniek, zelfs op de vensterbank. Sommige MM-ers zijn er zelfs verliefd op 🙂

Foto’s van MTB2, DeGaarde, Jantina en AdamSok:
combi-pompoenfoto's.jpg
Babypompoen: super foto-geniek
En Silvia zou Silvia niet zijn als ze er niet een heerlijk gerecht van maakte. Ook top dat ze laat zien hoe je de pompoenpitten roostert.

Recept voor pompoenpuree met geroosterde pitten:
pompoen-pure-silvia-1.jpg
Lekker pompoenrecept van Silvia

Zo, dat was het weer vandaag

Morgen is voor ons een super spannende dag: dan gaan de nieuwe apps live. Hopelijk gaat alles van een leien dakje, maar mocht er toch wat haperen: Johan en Jelmer zitten de hele dag stand-by.

Op de App-support van de community kun je posten als je ergens niet uitkomt. Maar nogmaals: ook op de Kennisbank vind je veel info.

Oh, en heb je het nog niet meegekregen: de hele maand november geven we 10% korting. En speciaal voor jou heb ik dat nu net al ingesteld 😉

Geniet van het najaar, succes met je bakken, en tot de volgende keer!
sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks