September: meteen klaar voor volgend jaar 🌱

Juli in de Makkelijke Moestuin

Hartje zomer in de moestuin. Lekker weer, elke dag oogsten en volop genieten van het buiten zijn. Alles wat je zaait komt supersnel op, dus ook starten is in juli een prima idee.

Spring naar: Beginnen | Al bezig | Wat kun je nu zaaien

Juli: starten in de zomer

Starten met een Makkelijke Moestuin kan bijna het hele jaar, en zeker ook in juli. Dat is juist hartstikke fijn: lekker weer, korte broek, drankje erbij en dan heel relaxed je tuin opzetten. Alles wat je zaait komt makkelijk op, groeit supersnel en binnen no-time kun je oogsten.
 
Een MM starten is super simpel: 

1. Zet je moestuin op (bijvoorbeeld met een startpakket
2. Word overal bij geholpen door onze gratis app 
3. Tuinier een paar minuutjes per dag 
 
Meer weten? Lees hoe het werkt 
IMG_3197.jpg
Eind juni. Links gestart op 1 juni, rechts klaar om in te zaaien.

Een bestaande MM in juli

Ben je al bezig? Deze maand is puur genieten: juli is een maand van overvloed. Alles groeit snel en ziet er prachtig uit. Vaak zó snel dat je er amper tegenop kunt eten.

De truc is om leeg-geoogste vakken ook meteen weer in te zaaien. Zo kun je blijven oogsten tot ver in de herfst en zelfs tot in de winter.
Screenshot-2021-06-25-at-11.18.25-2.jpg

Tips voor juli*

1. Geef regelmatig water: bij zonnig en droog weer liefst elke dag. Check ook of de mix net onder de toplaag nog goed vochtig is.

2. Oogst op tijd en overvloedig. Dat is niet alleen lekker, maar geeft je ook een langere oogst: de planten waar je blad of vruchten van oogst, maken dan steeds meer aan. 
Screenshot-2021-06-01-at-14.24.24.jpg
3. Oogst vakken met wat oudere bladgroentes ook eens helemaal leeg om weer wat nieuws in te zaaien. Alles groeit nu supersnel, dus nieuwe groentes schieten de grond uit.

4. Let bij vochtig weer goed op slakken:  die zijn er nu in overvloed. Ook zie je nu veel witte vlindertjes. Dat is het koolwitje dat graag eitjes op groentes van de koolfamilie legt.

5. Help je klimmende groentes om omhoog te groeien. Dief je tomaten en bind je klimcourgette vast aan het net.

6. Tomaten, courgette, pompoen en komkommers zijn hongerlappen. Geef ze daarom elke 4-5 weken een half schepje MM-voeding

* Samengevat: volg het advies van de MM-app op, want daarin komen deze tips allemaal voorbij ;-)

zomergroentes-juli-voeding.jpg
Bind je klimcourgette aan het klimrek en geef extra voeding

Wat kun je nu zaaien?

Veel mensen denken dat je in de zomer niets kan zaaien, maar niets is minder waar. 
 
Oké, voor de zomergroentes zoals tomaten is het nu te laat, en radijs en kropsla kun je in deze maand beter overslaan. Maar dit kan allemaal wel: 


Meer lezen?

Dit was juli in een notendop. Maar door de jaren heen schreef ik al zó veel, dat ik nog wel wat leuke posts voor je heb: