Zondag 25 juni 2023

Alles over slakken, en wat écht werkt

Deze blog gaat maar over 1 onderwerp: slakken. Over wat wel en niet werkt en over ons nieuwste product: schrikdraad tegen slakken.
schrikdraad-start-verkoop-19.jpg
MM-bamboo met schrikdraad
Door de droogte van de afgelopen weken hadden we er vrij weinig last van. Maar één dagje regen en ze komen weer tevoorschijn: slakken.

Lang niet iedereen heeft er evenveel last van, maar sommige MM-ers wonen in een waar slakkenparadijs. Voor hen heb ik goed nieuws: ons schrikdraad staat nu in de shop 🎉

Ons nieuwe schrikdraad tegen slakken

Da’s eindelijk iets dat écht werkt 😀 Dit nieuwste product van de Makkelijke Moestuin is voor iedereen die een MM-bamboo of MM-Hero op de grond heeft staan en (te) veel slakken in zijn bak heeft.

Na ruim een jaar ontwerpen, schaven, testen en bijstellen, zijn we de doosjes nu volop aan het inpakken en staan ze eindelijk in de shop:

doosjes.jpeg
We ontwikkelden en maakten dit schrikdraad helemaal zelf. Daar zijn we supertrots op, want het was lastiger dan we vooraf dachten. Want het bedenken en maken van het eerste apparaatje is één ding, maar om het daarna te laten werken in weer en wind - en met hordes slakken - is pas écht een klus.

Maar: het is gelukt, en na een lange tijd van testen - aanpassen - weer testen - en weer aanpassen, zijn we er nu helemaal blij mee.

ontwikkeling-schrikdraad-inpakken.png
Van ontwerp naar je bak: dat duurde best lang

Heb jij dit ook nodig?

Nou, alleen als je véél last van slakken hebt. Want als dat niet zo is, dan werken mijn andere tips tegen slakken ook.

(Plus: dit schrikdraad is speciaal gemaakt voor de huidige MM-Hero's of MM-bamboes, (nog) niet voor andere bakken.)

Slakken kun je op vier fronten bestrijden:

  • door je tuin onaantrekkelijk voor ze te maken
  • door ze te lokken en weg te vangen
  • door ze tegen te houden met een barrière waar ze niet overheen kunnen
  • en als laatste: door ze te doden (en nee: dat is minder zielig dan je denkt)

Op de kennisbank kun je daar van alles over vinden en lees je meteen wat wel werkt en wat niet. Alles up-to-date met onze laatste tips.
slakken-minis-tafel.jpg
MM-mini's op een tafel met fladderend doek

Zo, genoeg over slakken

De volgende mail is weer een gewone. Over moestuinbakken in juli en tips voor je zomergroentes - die nu razendsnel de lucht in gaan.

Tot dan!

sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks