zo. 08 dec. 2013

Vullen of Voeden?

najaar 2013
Vorige maand is het boek 'Vullen of Voeden' van sportjournalist Wilfred Genee en zijn vrouw Lili gepresenteerd. Het is een lijvig boek over gezonde voeding (vooral gericht op kinderen) en over de effecten van voeding op je gezondheid.

Een thema waar ik natuurlijk helemaal warm voor loop! Het is niet voor niets mijn doel om zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken en door een Makkelijke Moestuin aan het tuinieren krijgen. Want kinderen met een eigen moestuin eten gezonder.

Ik vond het dan ook super leuk dat ik gevraagd werd om mee te werken aan dit boek.

Ontmoeting met Lili

In juli werd ik gebeld door Lili: ze vertelde over het boek en dat ze nog een stukje erin wilde over moestuinieren met kinderen. Omdat ze mijn site zo leuk vond wilde ze mij daar over interviewen.

Het klikte meteen en het was duidelijk dat we dezelfde passie delen.

Het gesprek was zelfs zó leuk dat ik een paar weken later met een auto vol biologische groente- en kruidenplantjes, houten planken en zakken Makkelijke Moestuinmix richting het Gooi reed.

Tuintje voor Isabeau

Sindsdien staat er in de tuin van de familie Genee een Makkelijke Moestuinbak en kan hun schattige 3-jarige dochtertje Isabeau nu zelf radijsjes zaaien:
foto Sabine Lokhorst
foto Sabine Lokhorst

Boekpresentatie bij de olifanten

Als dank voor mijn bijdrage aan het boek werd ik uitgenodigd voor de boekpresentatie. Dat was echt heel erg leuk: in de Dierenpark Amersfoort.
Hier zie je me tussen al die mensen die ook hebben meegewerkt aan het boek; van psychologen tot voedingsdeskundigen, van BN'ers tot koks en fotografen.

We zitten op de tribune van het olifantenhuis.

In het restaurant van het Dierenpark konden we nog even napraten met een hapje en een drankje en mochten kinderen vitaminerijke smoothies maken. Ik heb uiteraard alle gezonde hapjes uitgeprobeerd, dat smaakte goed, en was blij met mijn gesigneerde exemplaar van het boek.

En mijn nieuwste moestuinvriend Wilfred Genee:
'Vullen of voeden' is een heel mooi boek geworden en ik ben dan ook best trots dat ik er ook in sta!
Beschrijving van het boek:

Goede voeding is een van de belangrijkste bouwstenen die je een kind (en jezelf!) kunt meegeven. Maar hoe baan je je in vredesnaam een weg in het woud van informatie en aanbevelingen, die ook nog continu lijken te veranderen?

Na de geboorte van hun kinderen zijn Wilfred en Lili Genee op pad gegaan en hebben met ervaringsdeskundigen deze wegwijzer gemaakt. Ze laten zien wat voor een effect voeding heeft op het lichaam en het gedrag van kinderen. Tal van praktische tips en recepten om mee aan de slag te gaan komen aan bod. Het blijkt niet zo moeilijk of duur om bewust met eten om te gaan, en het is nog leuk en lekker ook.

Naast deskundigen komen onbekende en bekende ouders aan het woord, zoals Nicolette van Dam, Tooske Ragas, Bridget Maasland en Dennis van der Geest.

En ik dus!