vr. 04 okt. 2013

De hooizolder en de Makkelijke Moestuin

door Renate en Bart van de Braak

"Wat hebben een hooizolder en een Makkelijke Moestuin nu met elkaar te maken?"

Logisch dat je je dat afvraagt, maar bij ons best veel. Dat komt zo:

Bij de verbouwing van onze boerderij kwamen de oeroude sparren van de hooizolder eruit. Daar moet je natuurlijk wel een veel betere bestemming voor vinden dan bijvoorbeeld de houtkachel!

Mijn verhaal:

"Ons mam heeft groene vingers, maar die van mij zijn er zwart van." Dit vertelt mijn man met gepaste trots, wanneer hij onze MM laat zien aan bezoekers die het horen willen.

Zelf heeft hij niet zoveel met tuinieren, en al zo ontzettend veel te doen met de verbouwing en de oprichting van Buitenboel. Toch wilde hij wel ‘een dagje’ tijd maken nadat ik hem enthousiast vertelde over Makkelijke Moestuinen: "zonder onkruid, zo mooi, zo leuk, zo makkelijk ..."

De prachtige sparren konden prima dienst doen voor de bakken. Dus eind april werd onze MM een feit.

Dit is het resultaat:

En nu, eind juni, plukken wij er dagelijks de vruchten van. Is het niet op ons bord, dan wel doordat we de bakken vlak bij het terras hebben geplaatst, zodat we er elk moment van kunnen genieten want het is echt prachtig om te zien.

Verkooppunt MM

Het is ook leuk om verkooppunt voor de Makkelijke Moestuin te zijn. We verkopen de zakken MM-mix.

Af en toe maken we nieuwe MM-ers flink enthousiast, want bij het zien van onze bakken weten ze niet hoe snel ze met hun zakken mix thuis moeten komen om te beginnen!

Hartelijke groet,

Renate en Bart van de Braak

PS:

Renate en Bart runnen de mini-camping 'Buitenboel' in Holthees te Brabant. Ze hebben een eigen Facebook-pagina en website)

Update 3 oktober:

Er komt geen einde aan; nog steeds volop lekkers in de tuin: