Donderdag 28 november 2013

Interview met dj100

DJ100: Duurzame Jonge 100

DJ 100 is een initiatief van 4 meiden die de wereld willen kennis laten maken met de innovatieve start-ups, baanbrekende initiativen en inspirerende ideeën van de jongeren van nu.

In september en oktober konden jongeren opgegeven worden en op 15 november werd de definitieve lijst bekend gemaakt.

Blijkbaar heeft iemand mij vanwege de Makkelijke Moestuin opgeven. Want ik stond op de lijst en werd uitgenodigd voor een interview:

Generatie Groen?

Dit staat op de website van DJ 100:

"De huidige jonge generatie, ook wel Generatie Y genoemd of Millenium generatie, Digitial Natives, de Shuffle generatie, Strawberry generatie, Generation Next en Facebook generatie (om er maar een paar te noemen) is de generatie geboren na 1981. Het zijn de tieners en twintigers van deze tijd.

Onderzoek laat zien dat deze jonge mensen zich ernstig zorgen maken over de toekomst van de planeet en hun zorgen willen vertalen in actie. Maar dan wel op onze eigen manier. Je zult ons dan ook niet snel de barricades op zien gaan zoals de generaties voor ons. Liever nemen we zelf het heft in handen en leveren we een zinvolle bijdrage aan een duurzamere wereld, op allerlei manieren. "

Leuk toch, dat ik erbij hoor?

Benieuwd naar de andere jongeren?

Je kan ze allemaal bekijken op de site van DJ 100

Bij deze een kleine introductie:

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks