di. 27 aug. 2013

De makkelijke moestuin roadtrip

Een Makkelijke Moestuin Roadtrip? Ik hoor het je vragen: "Wat is dat nu weer en waar is dat voor nodig?"

Bekijk het filmpje maar, dan begrijp je meteen waarom.

Het leek me leuk om - in plaats van mijn eigen Makkelijke Moestuin bakken te laten zien - nu eens anderen aan het woord te laten. En ook om zelf te zien hoe anderen de MM-methode toepassen en wat ze ervan vinden.

Ik heb een datum geprikt en heb dus - redelijk random - een paar mensen gemaild die me foto’s hadden gestuurd van hun tuintjes. Met de vraag of ik langs mocht komen.

Vriend Robbin - die de meest geweldige songteksten schrijft en met wie ik graag en veel muziek maak - zou filmen en me tijdens het rijden wakker houden.
Op stap met Robbin
Op stap met Robbin
Robbin heeft zo veel gefilmd dat ik er een avondvullende film van kan maken. Maar dat leek me wat te veel van het goede.

Roadtrip bij 36 graden

Uiteraard woonde niemand vlak in de buurt en had ik ook nog eens de warmste dag van het jaar uitgezocht: het werd dus een trip van ruim 600 km bij 36 graden!

Maar het werd meer dan goed gemaakt door de 5 hele leuke mensen die me hun MM-tuintjes lieten zien. Wat een lieverds en wat een enthousiasme: ik heb een superdag gehad!

Verschillende tuintjes

Heel leuk om te zien hoe de verschillende mensen om verschillende redenen zulke verschillende tuintjes hebben gemaakt: van tuinieren met kinderen, kruiden kweken tot het voorkomen dat je je dure groentes moet kopen.

Mag ik je voorstellen aan:
Maaike en Luca (drie jaar!) die zo trots is op zijn maisplantjes en niet kan wachten om weer wat te zaaien,
Douwe die met een MM is begonnen uit ergernis om de belachelijke prijzen van een paar takjes kruiden in de supermarkt,
Ellen die allerlei aparte kruiden en groentes kweekt omdat ze zo van koken houdt,
Cathalijne die haar achtertuin heeft omgetoverd in een Indiana Jones-achtige jungle om haar kinderen te laten zien waar groentes vandaag komen en tegelijkertijd te besparen op het huishoudgeld,
en Hans die al sinds maart al zijn groentes uit zijn voortuin haalt. Daar mochten we zelfs mee-eten!

Ik was onder de indruk; echt super!

Thanks!

Maaike, Douwe, Ellen, Cathalijne en Hans: dank, dank, dank, voor het openstellen van jullie thuis en tuin en voor alle mooie verhalen die jullie vertelden.

Robbin: dank voor het filmen, het erbij zijn, je enthousiasme!