Vrijdag 4 december 2015

Wil je meedenken over de Makkelijke Moestuin App?

Weet je dat ik al 8 jaar bezig ben met de Makkelijke Moestuin?
Toen was ik 14, nu 22!

In het begin vond ik het vooral leuk om een website te maken. Ik vond het grappig om te laten zien hoe ik - als absolute leek op het gebied van plantjes - een geweldige moestuin opzette en onderhield; met weinig tijd en nog minder werk.

Inmiddels is het een echte passie geworden en wil ik gewoon dat zoveel mogelijk mensen een moestuintje hebben waaruit ze op een milieuvriendelijke, succesvolle en haalbare(!) manier hun eigen groentes kunnen halen.

Daarom blijf ik informatie delen.

Waar ben ik nu mee bezig?

In mijn vorige e-mail zei ik al dat ik iets heel leuks bedacht heb maar dat ik nog moest uitzoeken of ik het wel kon maken.

Mede dankzij mijn geniale broer - die heel goed kan programmeren - gaat dat lukken en zijn we er zo'n beetje dag en nacht mee bezig.

Links: Robbin, Rechts: mijn broer Arjen
Links: Robbin, Rechts: mijn broer Arjen

Waarmee? Ok, laat het uitleggen:

De laatste jaren heb ik heel hard gewerkt om de Makkelijke Moestuin 'rond' te maken. Telkens een stapje verder om een moestuintje dicht bij huis voor iedereen mogelijk te maken; van beginner tot gevorderde.

En toch - hoe makkelijk de Makkelijke Moestuin al door de jaren heen is geworden - toch kreeg ik nog steeds vragen van lezers;

‘Ja maar Jelle: hoe doe ik dat nu precies? en wanneer doe ik dat? hoe lang moet ik wachten voor er iets opkomt? en hoe weet ik of mijn groentes het goed doen? of juist niet? Wanneer moet ik oogsten? en hoe weet ik of het zover is? Kan jij niet af en toe langskomen om te kijken of ik het goed doe?”

Door die vragen wist ik dat er nét nog iets miste, een laatste schakel die de Makkelijke Moestuin compleet maakt:

De Makkelijke Moestuin app!

Ik kom dus niet persoonlijk bij je langs (jammer he?), maar als laatste aanvulling zijn we nu bezig met een unieke app die als een soort pseudo-Jelle met je meekijkt.

Het duurt nog even voor die helemaal klaar is (ik hoop begin volgend jaar), maar ga er alvast maar van uit dat zo’n app nog niet eerder gemaakt is. Deze app neemt je namelijk letterlijk bij de hand en leert je - in real time - moestuinieren. Het hele seizoen door!

Schermpjes van de MM-app in wording
Schermpjes van de MM-app in wording

Wat gaat de MM-app doen?

Dit moet het (ongeveer) worden:

Per vak kies je de juiste groente, in de juiste tijd van het jaar. Je ziet hoe je die moet (voor-)zaaien en als je dat gedaan hebt krijg je vanzelf een berichtje voor de volgende stap. Zo verzorg je je plantjes tot het oogsten aan toe. En alles precies afgestemd op de Makkelijke Moestuin.

De bedoeling is dan als jij letterlijk de stappen opvolgt, je kans op succes - zelfs als complete beginner - zo goed als zeker is!

En je voor de rest van je leven weet hoe je je groentes teelt én oogst.

De app zal geen vervanging voor het boek zijn, maar wel een hele mooie aanvulling.

In het boek lees je het hele verhaal - het waarom, wat, en hoe - en de app vertelt je precies wanneer je wat moet doen.

Ik ben dan ook super enthousiast en hoop natuurlijk dat jij dat ook bent!

Denk mee!

Om zeker te weten dat ik iets maak waar jij straks heel veel plezier van gaat hebben, hoor ik graag jouw wensen.

Wat wil je erin? Wil je 1 bak of meerdere? Voor hoeveel groentes? Wat moet de app kunnen, wat zou super handig zijn? Etc. etc.

Dus stuur me je wensen en ideeën: nu kan ik er nog wat mee! Je doet dat het snelst door hieronder te reageren.

Alvast super bedankt voor je hulp!

sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks