Vrijdag 3 juni 2022

Maak jij ons nr. 1 van de Duurzame 30?

Stem op de Makkelijke Moestuin en help ons om nog bekender te worden. Want hoe meer mensen hun eigen groentes verbouwen, hoe beter het is voor het milieu.
duurzame-30-jelle.jpg
Stem en help mee om de Duurzame 30 te winnen
Hoera, we zijn door naar de volgende ronde in de Duurzame 30. Deze verkiezing is opgezet door het Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad en de Leeuwarder Courant.

Elsje 25 - een van onze grootste fans en vrijwilliger op onze community - had ons daarvoor opgegeven. Tot haar - en onze - grote blijdschap zijn we uitgekozen om te mogen strijden voor de 1e, 2e en 3e prijs.

Wij gaan natuurlijk voor de 1e 😄

Maar om te winnen, moeten we wel eerst even veel stemmen ophalen. Hoe meer hoe beter en iedereen kan meedoen. Ook als je niet een van die kranten leest.

Stemmen is super simpel: je klikt op de link hieronder, dan op de button 'Makkelijke Moestuin' en je vult je naam en e-mail in.

Zo gedaan.

Waarom deze verkiezing?

De organisatoren willen bedrijven en projecten die in Friesland, Groningen en Drenthe bezig zijn om de wereld wat groener te maken onder de aandacht brengen van hun lezers. Zodat die op hun beurt weer ideeën krijgen om zelf ook aan de slag te gaan.

Daarom publiceren ze de komende weken in hun kranten artikelen over de dertig deelnemers die door zijn naar de huidige ronde. Waaronder wij.

Daarnaast wint de top drie advertentiebudget in de noordelijke dag- en weekbladen - ter waarde van 100.000, 50.000 en 25.000 euro. Daarmee kunnen ze zich nog verder onder de aandacht van lezers brengen.

Waarom mogen wij meedoen?

Nou, volgens Elsje zijn we een bedrijf dat zich volop inzet voor duurzaamheid, dat constant bezig is zich op dat vlak te verbeteren, en daarbij met een open blik naar de wereld kijkt.

Dat klopt ook hoor. Zo is het plastic dat wij gebruiken voor het overgrote deel gerecycled. Ons Hero moestuinbakken zijn zelfs gemaakt van plastic dat anders in verbrandingsovens terecht zou komen. Daarmee hebben we al bijna 250.000 kg plastic opgeruimd.
startpakket-mm-hero-groot-in-actie.jpg
MM-Hero moestuinbak met klimrek

Ons grote doel

Ons grote doel is echter om zelf eten verbouwen weer normaal te maken. Want als je daar eenmaal mee bezig bent, word je vanzelf een stuk groener. Je krijgt meer oog voor de natuur én wordt milieubewuster.

Tegelijk bespaar je een hoop plastic. Want hoe meer groentes en kruiden jij uit je Makkelijke Moestuin haalt, hoe minder je van die in plastic verpakte groenten uit de winkel hoeft te halen. En omdat we dat inmiddels al met tienduizenden anderen doen, scheelt dat nogal wat.
duurzame-30-oogst.jpg
Vers-geoogste groentes en kruiden van Silvia
Om zoveel mogelijk mensen over te halen om met ons mee te doen, maken we dat moestuinieren zo makkelijk mogelijk en met het beste resultaat. Ook als je amper ruimte hebt of (nog) niets van plantjes weet.

Daarom produceren en verkopen we duurzame producten die op en top samenwerken en maakten we een app die je stap-voor-stap helpt om je groentes en kruiden succesvol te verbouwen.

Hoe dat in zijn werk gaat lees je hier.
App-MM-05.jpg
Moestuinieren leer je stap-voor-stap met onze gratis app

En: hielp je mee om op de eerste plek van de Duurzame 30 te komen?

Stemmen kan - tot 19 juni - via deze link:
Alvast bedankt!
sig.jpg

Update 28 juni: we wonnen de publieksprijs 🎉

Inmiddels is de uitslag bekend. Geen 1e, 2e of 3e prijs, maar wél de publieksprijs. En die hebben we dubbel en dwars gewonnen: maar liefst ruim 1/3 van de stemmen op alle 100 deelnemers ging naar ons 😀

En eigenlijk vinden we dat veel belangrijker dan welke prijs dan ook, want hoe leuk is het dat zoveel mensen zo enthousiast zijn over de Makkelijke Moestuin dat ze op ons willen stemmen?

Wat ook superleuk is, is dat we in de drie Noordelijke kranten een groot interview krijgen. Dat zorgt voor meer aandacht voor de MM en vast ook voor nog meer MM-ers.

Dus dank jullie wel voor het stemmen 😀

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks