Zondag 22 mei 2022

Klusjes voor deze tijd van het jaar

Groeide het de eerste maanden van het seizoen nog wat moeizaam, nu is het juist andersom. Een blog over op tijd oogsten, vakken leeghalen, en opnieuw zaaien.
hero-22-juni.jpg
Hero moestuinbak op 22 mei: leeg-oogsten en opnieuw zaaien
Zo, dat was een verrassing toch, al die regen? Vorige week zondag zag het er nog naar uit dat het alleen maar warm en droog zou zijn.

Door al die regen schiet alles enorm de lucht in. Opeens is het tijd om vakken leeg te oogsten, de voeding aan te vullen, en weer opnieuw in te zaaien.

Ook de klimmers willen nu wat extra steun:
opbinden-klimrek-1.jpg
Een hoge tomaat weef je door het klimnet
Het zijn maar kleine klusjes, maar wel heel belangrijk.

Ik neem het allemaal met je door. Van hoe je het beste water geeft, tot het wel of niet leeghalen van een vak.

Naar de post over eind mei/begin juni

Mix en voeding

Eén van die klusjes is het aanvullen van de voeding. Want daarmee hou je de mix goed op peil.
voeding-aanvullen-3.jpg
Vul de voeding aan voordat je weer opnieuw zaait
Een jaar of 4 terug vroeg een journaliste me waarom een Makkelijke Moestuin zo succesvol is. Of ik dat maar in 1, hooguit 2 zinnetjes kon beantwoorden 😉

Dat vond ik toen best lastig. Een MM is immers een combinatie: van een perfect opgezette opgezette moestuinbak, slimme zaden, een systeem van zaaien en een app die je overal bij helpt.

Maar met stip op nummer één staat toch echt de mix. Want zonder die mix, kun je al het andere nóg zo goed doen, maar valt het resultaat je waarschijnlijk vies tegen.

Heel soms mailen mensen ons dat de mix niet zo goed is als we beloven. Bijna altijd sloegen ze dan de voeding over - want die hadden ze helaas niet in huis 😐

Dat gaat jou natuurlijk niet overkomen, want jij weet wel beter. We geven nu zelfs een leuke korting als je 2 of meerdere pakken voeding koopt.

Zo, dat was het voor vandaag

In de volgende mail vertel ik je o.a. over slakken.

Op dit moment zijn we iets aan het testen waarvan we denken dat het ze heel goed tegenhoudt. Als we daarin gelijk hebben, gaan we de test zo snel mogelijk uitbreiden naar een grotere groep.

Ik hoop dus dat ik volgende week goed nieuws voor je heb, maar ik geef je dan sowieso zoveel mogelijk tips om de schade te beperken.

Tot dan!
sig.jpg

PS: Wil je ook iets delen, of reageren op deze blog?
Post dan je verhaal (en foto's) op onze community. Ik kijk ernaar uit 🙂

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks