Vrijdag 1 maart 2013

Groen investeren: in een MM-bak

Wist je dat de beste manier van groen investeren een Makkelijke Moestuinbak is?
Daar had je vast nog nooit aan gedacht.

Maar als je alles op een rijtje zet en de investeringen van een Makkelijke Moestuin bak met alles erop en er aan afzet tegen de opbrengst van één seizoen aan groentes en kruiden heb je al snel een rendement van 200% per jaar!

Super hoog rendement!

Kom daar maar eens om bij investeringsfondsen, spaarrekeningen, vastgoed, edelmetalen etc. Daar mag je al blij zijn als je aan het eind van de rit je investering eruit haalt.

Nu snap ik dat je misschien denkt dat ik ze niet meer allemaal op een rijtje heb en al helemaal niet kan rekenen. Maar lees even door; ik ga het allemaal uitleggen:

ROI: Return On Investment

Om het rendement van je investering te berekenen trek je de kosten en de baten van elkaar af.

Bij de Makkelijke Moestuin gaat het zo:

De investering:

De kosten van een Makkelijke Moestuinbak inclusief raster, MM-mix en klimrek, je gereedschap en wat zaden liggen tussen de € 75,- en de € 175,-; afhankelijk van wat voor materialen je gebruikt, of je kant- en klare spullen koopt of dat je zelf aan het knutselen en mengen gaat, etc.

Een beetje bak van redelijk hout gaat al snel 5 jaar mee, die van ons zullen er zeker een jaar of 7 staan. Ruwweg €25,- per jaar dus. Tel daar jaarlijks nog €25,- bij op aan zaden, compost en kruiden (wat een belachelijk hoog bedrag is!) en je komt aan €50,- per jaar.

De opbrengst:

Minstens € 150,-. Veel meer zelfs als je de groentes in een biologische winkel zou kopen.

Overdreven? Nee hoor, helemaal niet. Uit een simpele bak met klimrek kan je heel veel oogsten.

Voorwaarde is wel dat je bak genoeg zon en water krijgt en dat je echt alle stappen van de MM volgt: met de juiste plantafstand, echte MM-mix en goede compost voor de aanvulling van de mix. En dat je elk vak wat je leeg-oogst meteen weer gebruikt.

Maar als je dat allemaal doet is deze opbrengst echt wel bereikbaar:
Info groen investeren MM

De beste investering van 2013

In deze sombere tijden van economisch donkere wolken is dat dus best wel heel goed nieuws, toch?

Behalve de financiële voordelen ben je ook nog lekker buiten, zijn al die groentetjes super gezond voor je en heb je een hele leuke hobby. Eentje die in plaats van geld te kosten je 200% winst oplevert.

Even voorstellen:

In 2013 leveren we het bewijs: groen investeren in een Makkelijke Moestuinbak is de beste investering die je maar kan doen.

We hebben één van onze bakken gebombardeerd tot '150-eurobak':
Mijn €150,- bak
Mijn €150,- bak
We houden precies bij wat erin gaat en wat er uit komt en aan het eind van het jaar maken we de rekening op. We maken een speciale pagina waarop we verslag doen.

We beginnen rond 18 maart. Als het geen rotweer is tenminste want dan heb ik geen zin om naar buiten te gaan... Ik heb nu dus nog even de tijd om te verzinnen wat ik allemaal ga zaaien.

Doe mee!

Heb je al een bak of wil je ermee beginnen? Doe dan met ons mee en hou bij wat je kosten en baten zijn.

Ik ben reuze nieuwsgierig en hoor/lees/zie het graag!

sig.jpg
Update:

Klik op de links hieronder om te lezen hoe het verder ging.

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks