Juli: Je kunt nog prima starten 🌱

De Makkelijke Moestuin

Mensen doen veeeel te moeilijk over moestuinieren. Er zijn talloze boeken, methodes, materialen… en alles spreekt elkaar tegen.

Wat moestuin-beginners nodig hebben is één duidelijk systeem, en goeie, duurzame spullen. Daarom zette ik de Makkelijke Moestuin op. Er zijn al 30,000+ mee aan de slag gegaan, en ze zijn allemaal blij.

Als je wilt, help ik jou ook. Van opzetten tot oogst.

Jelle 
IMG_7876-2-2.jpg

Gratis moestuincoach app

Onze app helpt overal bij: van zaadje tot oogst. Aangepast op jouw situatie en de bakken die jij hebt staan. Zodat jij je nooit hoeft af te vragen “Oh jee, hoe moet ik nu verder?“, maar je plantjes perfect verzorgt.

app.jpg

Het groeit bijna vanzelf

Kijk: als jij je moestuin goed opzet, heb je al 80% van het werk gedaan. Onze spullen zijn daar speciaal voor gemaakt: bizar goeie grond, duurzame moestuinbakken en speciaal geselecteerde zaden. 

En bij de overige 20% van het werk - het onderhoud - helpt onze app je volledig.


Hoe het werkt

1: Zet je moestuin op

Met de spullen van de Makkelijke Moestuin zet je in één keer een basis neer waar plantjes blij van worden. Voor de komende járen.

stap1.jpg

2: Download onze app

Nul moestuinkennis? Verzuip je élke kamerplant? No problem. De app helpt je overal bij: van zaadje tot oogst.

stap2.jpg

3: Tuinier ~10 min. per week

Met de efficiënte to-do’s uit de app krijg je een mega-oogst op mini ruimte, én lieve bijtjes in je tuin.

stap3.jpg


Waarom een Makkelijke Moestuin

bietrode-lucht-(3).jpg

Het is bizar leuk & voldoenend

Overdreven? Wacht maar tot je bak staat en je 'm ingezaaid hebt. En je eerste plantjes opkomen. En je ze ziet groeien tot prachtige planten. Met bloemen waar bijen op af komen.

Een Makkelijke Moestuin is een geweldige hobby om er bij te hebben, zonder dat je er je hele leven voor om hoeft te gooien. 

Superveel oogst op mini ruimte

In een Makkelijke Moestuin verbouw je per m² ongeveer 5x meer dan in een traditionele moestuin. Dat komt door ons super efficiënte zaaisysteem in vakken. 

Daarnaast oogst je super gevarieerd, tot wel 4 soorten groentes per vak per jaar. Palmkool, basilicum, wat blaadjes sla, komkommertje... kom maar door 😀.

Duurzaamheid voorop

Mensen starten vaak een moestuin met een goed motief. Daarom vinden we het zo belangrijk een Makkelijke Moestuin altijd slaagt, en niet bij het grof vuil belandt. 

Onze bakken en growbags zijn grotendeels van gerecycled plastic gemaakt, onze zaden zijn 100% bij-vriendelijk en onze natuurlijke grond gaat haast eindeloos mee. 

Onderhoud kost ~5 min per dag

Het zware en tijdrovende werk van een traditionele moestuin hoef je niet te doen. Alleen de leuke dingen: zaaien, watergeven, verzorgen en oogsten. En de app vertelt je precies wanneer. 

De meeste mensen zien het onderhoud als even tot rust komen van hun drukke dag. Heerlijk. 

Over ons


FAQ

Hoeveel ruimte kost dit?

Voor een mini is 30x30cm al genoeg. Onze grootste bak meet 120 bij 120 cm. Een Makkelijke Moestuin neemt dus maar weinig ruimte in en kan bijna overal: in een postzegeltuintje, op het balkon, dakterras, achtertuin, voortuin, het dak van je schuur.

Is het niet al te laat om te beginnen / wat is de beste tijd?

Een Makkelijke Moestuin opzetten kan het hele jaar door. Alleen in december en januari kan je niets zaaien of planten.

Bovendien zet je 'm niet alleen op voor het komende seizoen, maar óók voor alle jaren daarna. Dus hoe eerder je begint, hoe meer profijt je ervan hebt. 

Kan dit ook binnen?

Nee. De planten krijgen dan te weinig licht. Groentes doen het in het volle zonlicht altijd beter. Bovendien moeten de bakken kunnen afwateren en zijn ze daarom niet waterdicht.

Maar wat wél goed kan, is in een kas.

Oogst je überhaupt wel wat uit zo’n klein bakje?

Jazeker, meer dan je denkt. In 2017 bewees ik dat je uit een bak met 16 vakken méér dan 200 euro aan groentes en kruiden oogst. Hier vind je het eindverslag.

Je oogst ook biologisch, er zitten meer vitamines in en alles is veel lekkerder dan wat je in de winkel koopt.

Ik kan/wil niet bukken. Kan ik dit?
Tuurlijk. De grotere bakken kan je ook bestellen met bodem en poten. De hoogte is dan ideaal om zittend of staand te tuinieren. De kleine mini's kunnen op een tafel.
Is dit helemaal verantwoord / biologisch / bijvriendelijk?

Wij houden niet van troep of weggooi spul, en al onze materialen worden duurzaam en schoon geproduceerd en gaan lang mee. Ze zijn dus groener en biologischer dan menig bio-product.

Zo kiezen we voor onbehandeld stevig hout dat lang meegaat of onverwoestbaar ge-recycled plastic. Onze zaden komen van eerlijke telers die zonder nare bestrijdingsmiddelen of enge GMO-praktijken werken: puur natuur dus.

Onze Makkelijke Moestuinmix is gemaakt van natuurlijke materialen en gaat haast eindeloos mee. Da’s duurzamer dan wat dan ook.

Dat er nergens een bio-label op staat doen we bewust. Zo’n label is duur, zegt niet zoveel en betekent een flinke prijsverhoging. Daar wordt niemand beter van, behalve de instantie die het keurmerk levert.

Ik hou nog geen kamerplant in leven. Kan ik dit?

Join the club: dat kon ik ook niet 😉.

Juist daarom zette ik de Makkelijke Moestuin op. Met de app en onze producten tuiniert iedereen vanaf de eerste dag al als een echte pro. Jij ook.

Is er een uitgebreide uitleg?

Jazeker. Er staat van alles op de site. Dit is een goede plek om te beginnen.

Maar ook in de Kennisbank staat een uitgebreid hoofdstuk over het systeem.

Ik hou niet van apps. Is er geen boek?

Ook dat. De bijbel van de Makkelijke Moestuin. Je vindt ‘m in de shop, net als het kinderboek.

Zelfs de mensen die de app wél gebruiken, gebruiken de boeken graag als naslagwerk. Of om inspiratie op te doen.

Leuk allemaal. Maar wat doe je tegen slakken?

Zelfs daar hebben we aan gedacht. In de app en op de site vind je veel tips die de meeste mensen prima helpen. Voor MM-ers met extreem veel slakken hebben we ons anti-slakken schrikdraad gemaakt. Daar komt geen slak overheen.

Kan dit ook met mijn eigen spullen / gewone potgrond?

Dat raden we af. Van mensen die dat doen horen we vaak dat de opbrengst zwaar tegenvalt, en dat ze uiteindelijk veel duurder uit zijn.

We maakten de app voor onze producten, mix en zaden. Gebruik jij iets anders dan kunnen wij niet garanderen dat de app je de juiste info geeft.

Jelle, naar welke kapper ga je?
Kapper Kea.