Herroepingsrecht

Natuurlijk kan het voorkomen dat een artikel van ons je na aanschaf toch niet bevalt. Daarom heb je het recht om je aanschaf binnen 14 dagen ongedaan te maken, dat noem je 'herroepen'. De termijn waarin je dat kunt doen is tot 14 dagen na de dag waarop je het laatste artikel (vanuit één order) hebt gekregen.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons, de Makkelijke Moestuin, in een ondubbelzinnige en schriftelijke verklaring op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Dat doe je per e-mail of per post.

Wij zullen je dan zo snel mogelijk per e-mail een bevestiging van je herroeping sturen en je aangeven hoe je het artikelen kunt retourneren en naar welk adres.

Let op: het herroepingsrecht geldt niet voor:

  • goederen die volgens specificaties van de consument zijn vervaardigd, bijvoorbeeld maatwerk, of die een duidelijk persoonlijk karakter hebben.
  • voor goederen of diensten die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden, bijvoorbeeld e-boeken of andere digitale downloads.
  • voor pallets en zakken MM-mix. (Dit ligt niet bij ons maar heeft te maken met de RHP-regelgeving omtrent substraten en potgronden.)

Gevolgen van de herroeping

Als je de overeenkomst herroept en je van ons een bevestigingsmail hebt gekregen, dien je de goederen direct terug te zenden of in ieder geval binnen 14 dagen. Daarna vervalt het herroepingsrecht.

Zodra wij de goederen dan in ongeschonden en ongebruikte staat en in de oorspronkelijke verpakking hebben ontvangen, gaan wij over tot het retourneren van alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief de leveringskosten. Maar let op: zijn er op jouw verzoek extra kosten gemaakt omdat we anders leverden dan we standaard doen, dan krijg je die kosten uiteraard niet terug.  

Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je oorspronkelijk betaalde. Dus per bank, creditcard, paypal e.d. Wij brengen daarvoor geen kosten in rekening.

Retour zenden

De kosten van een retourzending zijn in bijna alle gevallen voor de koper. Alleen wanneer de fout overduidelijk door de Makkelijke Moestuin is veroorzaakt, zijn de kosten voor het retourneren voor ons.

De aankoop dient, indien redelijkerwijs mogelijk, compleet en onbeschadigd te worden teruggestuurd. Eventuele schade aan het product of de verpakking kan worden verrekend op het terug te storten bedrag. 

Als je de goederen al gebruikte, stellen we je aansprakelijk voor de waardevermindering van het artikel. 

Neem daarom bij twijfel altijd eerst contact met ons op om onduidelijkheden achteraf te voorkomen.

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks