Zaterdag 30 maart 2024

Het is weer tijd voor aardbeienplantjes ๐Ÿ“

Deze plantjes zijn heel makkelijk te verzorgen, en geven de hele zomer grote en lekkere aardbeien. Maar let op: we verkopen ze maar tijdelijk.

(Update vrijdag 7 april: we gingen razendsnel door onze voorraad heen en zijn nu helemaal uitverkocht ๐Ÿ˜)
Aardbeien-airbak-1.jpg
Favori aardbeienplantjes in een MM-Airbak
Morgen is het Pasen.

Dus is de blog van vandaag lekker kort, met maar รฉรฉn onderwerp: onze aardbeien. Want veel MM-ers kijken daar al wekenlang naar uit.

Waarom zijn onze aardbeien zo bijzonder?

Vanaf het eerste jaar dat ik begon met de Makkelijke Moestuin, heb ik al aardbeienplantjes in mijn bakken staan. Toen had ik nog geen idee dat er verschillende soorten waren - verdeeld in vroege, late en doordragers - en dat de ene soort veel lastiger te telen is dan de andere.

Nu weet ik dat wel, en ook dat er behoorlijk verschil in smaak zit.

Dus toen we zelf aardbeienplantjes gingen verkopen, wilden we รฉn de lekkerste aardbeien รฉn de makkelijkste. En dat zijn de Favori.

Deze doordragende aardbei is niet alleen makkelijk te telen, maar geeft de hele zomer grote aardbeien die na het plukken nog vrij lang goed blijven.De smaak is superlekker en lijkt wel een beetje op die van bosaardbeitjes.
aardbeien-in-glas.jpg
Van deze aardbeien oogst je de hele zomer door

Van test naar vast product

Twee jaar geleden testten we ze voor het eerst. Dat was zo'n groot succes, dat we ze sinds vorig jaar ook in de app hebben staan. Compleet met de prachtige plaatjes van Robbin:
Screenshot-2023-03-25-at-13.05.31.png
Als je meer wilt lezen over deze aardbeiensoort, en hoe je de plantjes plant en verzorgt: op deze pagina staat een uitgebreid verslag.

Powerplants ๐Ÿ’ช

We hebben net weer een lading plantjes in huis. Bestel je ze, dan krijg je ze als zogenaamde powerplants in huis:
image-(1).png
Powerplant van de Favori aardbei
Ze worden 's zomers in potjes opgekweekt tot het stevige plantjes zijn met een gezond en sterk wortelstelsel.

Aan het eind van het jaar haalt de teler ze uit de potjes en vriest ze in - bij -1 ยฐC. In het voorjaar komen ze uit de koeling en worden ze direct verkocht: bijna altijd aan professionele aardbeienkwekers. Want die willen planten die snel aanslaan en al na 8-10 weken een flinke oogst geven.

Omdat ze net uit de koelcel van de kweker komen, zien ze er anders uit dan de aardbeienplantjes die je bij het tuincentrum koopt, want daar vinden ze het vooral belangrijk dat het mooie plantjes zijn.

Powerplants zien er meestal niet zo mooi uit, maar daarbij gaat het veel meer om de wortels en de groeikern. Want die zorgen voor een gezonde groei en mooie opbrengst.
Aardbeien-bevroren-1.jpg
Zo komen de powerplants bij ons binnen
Maar omdat ze vers uit de koelcel van de kweker komen, kunnen we ze maar een beperkte tijd verkopen. Vandaar dat de voorraad niet zo erg groot is.

Dus als je ze wilt hebben, wacht dan niet te lang met bestellen.

(Update vrijdag 7 april: we gingen razendsnel door onze voorraad heen en zijn nu helemaal uitverkocht. Voor alle mensen die toch nog de Favori aardbeienplantjes willen kopen: de kweker Aardbeienplantje.nl heeft ze nog. Wel in een iets andere kwaliteit, want ook daar zijn de powerplants die wij verkopen voor dit jaar uitverkocht ๐Ÿ˜)

Filmje ๐Ÿ™‚

Vorige week schreef ik o.a. over het voorzaaien van tomaten.

Misschien ben je al begonnen, maar anders heb je er nog tijd genoeg voor. Hoe dan ook, dit mini-filmpje van Jelmer vind je vast wel leuk:

Zo, dat was het alweer

Lekker kort, toch?

Kort genoeg voor nog รฉรฉn klein onderwerp op de community: de schoolkinderen van IJzendijke.
actie-Ijzendijke.jpeg
Stem je mee voor de schoolkinderen van IJzendijke?
Voor nu wens ik je alvast fijne Paasdagen toe. Geniet ervan, dat ga ik ook doen ๐Ÿ™‚

Tot volgende week!
sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks