Zaterdag 1 augustus 2020

Een volwaardige moestuin op het balkon

Wat doe je als de tuin van je tijdelijke huurwoning op het noorden ligt en het volkstuincomplex door de lock-down gesloten is? Dan maak je een moestuin op je balkon. 

Volwaardige Makkelijke Moestuin op balkon / dakterras
Volop oogst op het balkon / dakterras

Lees de prachtige ‘Show je Makkelijke Moestuin’ van Shahaira. Zij plaatste samen met haar gezin een aantal Makkelijke Moestuinbakken op het balkon / dakterras. Omdat dat wel op het zuiden ligt, is het een groot succes. 

Alles groeit en bloeit in een Makkelijke Moestuin op een zonnig balkon
Alles groeit en bloeit op een zonnig balkon

Onze groene explosie

Tekst: Shahaira, foto’s: Marijn Scheeres.

Deze foto’s zijn van begin juli. Ik dacht dat onze Makkelijke Moestuin met alle mooie groene groeiende planten toen op het hoogtepunt zouden zijn. 

Daarom heb ik ingestemd en afgesproken met Marijn Scheeres om foto’s van ons gezin bij onze Makkelijke Moestuinbakken te maken. 

Makkelijke Moestuin op balkon en dakterras
Uitzicht over de stad

De moestuinbakken blijven mooi

Eigenlijk zou ik nu wel weer nieuwe foto’s willen laten maken, want we hebben werkelijk waar een zeer succesvol jaar.

Ons balkon / dakterras is op het zuiden en staat volop in de zon. De planten genieten daar erg van, en dat is te merken aan de goede groei en de hoeveelheid oogst die wij hebben.

Mini-kropsla in de Makkelijke Moestuin op het balkon
Mini-kropsla: eerder maxi 😀

Op de foto’s zie je bijvoorbeeld mini-kropsla uit het Makkelijke Moestuin assortiment. Het is geen mini-kropsla maar eerder maxi en nog lekker ook! 

De spinazie schoot op dat moment bijna in bloei, dat vak heb ik leeg geoogst en er voor de derde keer een heerlijke maaltijd van gemaakt.

Kropsla en spinazie in de Makkelijke Moestuin op het balkon
Kropsla water geven en spinazie die bijna in bloei schiet

De dropplant uit het testpakket, kwam rond deze tijd ter hoogte van mijn elleboog. Inmiddels is de plant bijna net zo hoog als het klimrek. De mooie paarsige bloemen trekken veel bijen aan. Ik geniet van hun gezoem en bewonder deze insecten die we hard nodig hebben in onze cirkel der natuur.

Uit hetzelfde testpakket komt de paarse wortel. Die is hier nog iets te vroeg geoogst 😉.

Paarse wortel uit het testpakket Makkelijke Moestuin
De paarse wortel uit het testpakket

Quality-time tijdens de Corona lock-down

Wanneer ik deze foto’s zie, voel ik één en al dankbaarheid. 

Dankbaarheid omdat het zo had moeten zijn dat we door de intelligente lockdown genoodzaakt waren de bakken op het dakterras te plaatsen. 

Dat betekende meer quality-time met mijn gezin: samen de bakken maken, samen zaaien en tijdens de thuisscholing de kinderen zoveel leren van het Makkelijke Moestuin-systeem, de verschillende soorten planten en insecten. 

Quality time voor het gezin in de Makkelijke Moestuin
Quality time voor het gezin

We zagen bijvoorbeeld eitjes van lieveheersbeestjes, waar een paar dagen later de schattige larven uit tevoorschijn kwamen en die uiteindelijk uitgroeiden tot volwassen lieveheersbeestjes.

Leren over planten en beestjes in de Makkelijke Moestuin
Leren over planten en beestjes

Dank aan Jelle en het Makkelijke Moestuin team

Ik ben dankbaar aan het MM-team.

Aan Jelle die dit Makkelijke Moestuin systeem naar Nederland bracht, zijn boek en de fantastische app die het voor mij en mijn gezin mogelijk maken elke dag vers uit eigen tuin te mogen eten.

Verse wintererwten uit de Makkelijke Moestuin
Verse wintererwten

Shahaira


PS: Gefeliciteerd Shahaira, we vinden je post zó leuk dat we het op de site hebben gezet. 😀. Om jou daarvoor te belonen maakten we €10 euro over naar je shop-tegoed.

PPS: Meer lezen over Shahaira's balkon? Hier vind je nog een aantal posts:

Moestuintips in je mailbox

Geef je op en ontvang actuele info waar je echt iets aan hebt. Zoals de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze voorkomt.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks