De voorwaarden van onze community

De community is plek waar we elkaar ontmoeten, waar je schaamteloos je Makkelijke Moestuin kunt showen, dat superlekker receptje kunt delen en die vraag kunt stellen waar je al wekenlang mee rond loopt.

Voor je daaraan mee kunt doen, geef je aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en de spelregels die hieronder staan.

De community is gemaakt voor 16 jaar en ouder.

De privacy en regels

Voor de community houden we ons aan dezelfde regels als voor de app, de site en de shop, met uitzondering dat de community is gemaakt voor 16 jaar en ouder. (Kinderen die jonger dan 16 jaar zijn mogen op de community geen account aanmaken.)

In het kort komt het erop neer dat we alle persoonlijke gegevens die je aan ons geeft vertrouwelijk behandelen en nooit aan derden doorgeven. Wij houden er zelf niet van als onze gegevens te pas en te onpas worden gebruikt en doen dat dus ook niet met die van jou.

Als jij aan de community meedoet zijn je naam, je posts en reacties voor iedereen zichtbaar. Maar als je liever als moestuinprinses wilt posten dan onder je eigen naam: be my guest. Bij de instellingen voor je profiel kan je je naam makkelijk veranderen.

Op jouw verzoek kunnen we je accountgegevens helemaal verwijderen. Je posts en comments blijven wel staan om te voorkomen dat er gaten ontstaan. Buiten dat is het voor ons niet te doen om die overal weg te halen.

Onze algemene privacy verklaring:

Alle persoonlijke gegevens die je aan ons geeft, behandelen we vertrouwelijk en geven we nooit aan derden door. Als je je bijvoorbeeld opgeeft voor de nieuwsbrief, zullen we je mailadres alleen daarvoor gebruiken en niet voor iets anders. Voor de shop, de app en de community geldt hetzelfde, net als voor de gegevens voor aankopen.

Over onze privacy-verklaring lees je hier.

Op de site en de community worden algemene bezoekgegevens bijgehouden. Daarmee kunnen we zien hoe ze gebruikt worden, welke posts en pagina's het best bezocht worden, waar de bezoekers vandaan komen, enz. enz. Zo kunnen we goed zien waar wel of niet belangstelling voor is en de community verbeteren. Daarvoor wordt bijvoorbeeld het IP-adres van je computer, de eventuele gebruikersnaam, het tijdstip van opvraging en gegevens die de browser van een bezoeker meestuurt geregistreerd.

Wij anonimiseren deze gegevens zo veel mogelijk en ze worden niet aan derden verstrekt.

Wij doen niet aan cookies. Sterker nog: op onze website word je niet gevolgd. Niet door Google, niet door Facebook, niet door Twitter. En ook niet door ons.

Ook daarover lees je alles op onze privacy verklaring.

De spelregels voor het meedoen aan de community

1. We tuinieren met het systeem van de Makkelijke Moestuin.

Dus: in bakken met vakken van 30 x 30 cm en Makkelijke Moestuinmix. We verbouwen groentes en kruiden die daar geschikt voor zijn.

Voor posts die niet 100% aansluiten bij de info uit de app of de site, maakten we de categorie '(Net) niet MM’, een fijn kanaal voor MM-ers die van experimenteren houden of de MM combineren met iets anders. Posts die niets met MM te maken hebben of die er tegenin gaan halen we weg.

2. We helpen elkaar waar we kunnen.

Domme vragen bestaan niet.

3. We gaan aardig en met respect met elkaar om.

Altijd.

4. Ons gezamenlijk doel is om zelf eten te verbouwen waarmee je jezelf, je omgeving én de wereld gezonder maakt.

Daarom werken we met goede, duurzame spullen, gebruiken we geen wegwerptroep, gebruiken we schone zaden en mijden we enge bestrijdingsmiddelen en andere gifstoffen als de pest.

5. Linken naar je eigen site, social media account of FB-groep is prima, met een paar kleine kanttekeningen.

We vinden linken alleen maar leuk, behalve als je concurrerende producten aanbiedt.

Links naar je blogposts vinden we ook prima, zolang het maar enigszins slaat op je Makkelijke Moestuin. Een blogpost over breien is dat dus niet. Tenzij je truitjes voor je courgettes maakt 😉

6. Advertenties en commerciële posts of links halen we meteen weg zodra we ze zien.

Dit is ook niet de plek om elkaar te wijzen op koopjes o.z.d of winkels waar je ze kan kopen. Op z'n minst verwijderen we de namen.

Wil je toch een heel handig product delen dat niet concurreert met die van ons? Maak dan een foto van hoe je het zelf gebruikt, want posts met kale productfoto's halen we weg.

7. Alles wat je post, ook de foto’s en filmpjes, blijft jouw eigendom.

Wel geef je door het posten automatisch toestemming aan ons en aan de andere MM-ers om die te delen. Hier binnen de community maar ook op de eigen social media of sites.

8. Soms passen we de post iets aan.

We editen waar nodig: een duidelijker titel, halen merknamen weg, net als grove spelfouten en verplaatsen naar de juiste categorie.

Als bij meerdere foto's de eerste te donker, onduidelijk, of onaantrekkelijk is, ruilen we die om met één van de andere foto's. Dat doen we ook als die beter bij het onderwerp past.

9. Onderling ruilen - bijvoorbeeld van zaden en plantjes - is prima, zolang het maar niet commercieel is.

Je doet dat dan wel voor eigen risico.

10. We zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele schade die je oploopt door het opvolgen van adviezen van anderen.

Bijvoorbeeld als jouw kropjes sla doodgaan door de geniale tip van iemand anders. Post dan alsjeblieft wel je ervaring, want daar leren we allemaal weer van.
11. Ben je jonger dan 16 jaar dan mag je zelf geen account aanmaken voor de community.

Op de app zelf zit geen leeftijdgrens. Om dat zo te houden moeten we de regels van Apple streng naleven. Aan een openbaar forum hangen andere voorwaarden dan aan een app.

Daarnaast is de community echt gemaakt voor volwassenen en niet voor kinderen. We moeten er ook niet aan denken dat kinderen door ons op wat voor manier dan ook schade kunnen oplopen. Denk alleen al aan internet-bullying.

Uiteraard kunnen kinderen de app gebruiken en de community bekijken, maar het is niet de bedoeling dat ze erop posten en reageren. Gebeurt dat toch dan blokkeren we het betreffende account voor de community.

12. Als wij vinden dat iets provocerend, agressief of beledigend is of op een andere manier in strijd is met de spelregels dan halen we het weg.

Dat kan om hele posts gaan maar ook om reacties op andere posts. Blijft iemand ook na overleg hardnekkig overtreden dan kunnen we die tijdelijk of permanent schorsen uit de groep.

We staan altijd open voor feedback, maar als wij oprecht vinden dat niemand er beter van wordt, sluiten we een discussie af.

Foto’s met ongepaste inhoud - vul maar in 😉 - worden er meteen uitgefilterd door een algoritme dat we hebben ingebouwd. Dat is soms wat over-enthousiast dus bij een melding oordelen we zelf en keuren vaak de foto weer goed. Dat kan even duren.

We doen ons best om alles te lezen maar we kunnen best eens iets over het hoofd zien. Vind je iets ongepast? Geef het aan door op de drie stipjes rechts onder de post of het commentaar te klikken.

13. Als in de praktijk blijkt dat dat nodig is, kunnen we deze spelregels aanpassen of veranderen.

14. Wij maakten de community zelf, inclusief de software ervoor.
Bugs kunnen af en toe voorkomen en het kan ook best dat we nog iets over het hoofd zagen. Het kan ook zijn dat je een supergoeie tip hebt. Wil je je opmerkingen dan bij deze post van Arjen plaatsen? Dan kan hij er naar kijken.

15. Tips voor de app

Ook de app maakten we helemaal zelf, en daar werken Arjen en Johan voortdurend aan. Wil je daar iets over kwijt, meldt dat dan alsjeblieft bij deze post.

16. Gebruik van andermans foto's en copyright

In verband met de strikte regels op het gebied van copyright, mag je alleen je eigen foto's en illustraties plaatsen, niet die van anderen. Dat geldt óók voor de profielfoto's. Posts waarbij dit speelt halen we weg.
Pfff, dat was het. Saai maar soms is dat nodig 😉.
Tot in de community!
sig.jpg

Moestuintips in je mailbox

Geef je op, dan stuur ik je direct de 3 fouten die bijna alle beginners maken - en hoe jij ze kunt voorkomen.

Jouw gegevens? Die zijn bij ons super veilig. Zie onze Privacy verklaring

Our perks