Reviews van de Makkelijke Moestuin

Veel mensen zijn enthousiast over mijn boeken en website en daar ben ik weer erg blij mee!

KiyOh

Sinds een poosje gebruiken we Kiyoh.nl. Die verzamelt onafhankelijke beoordelingen voor ons; als je iets bij ons in de shop koopt krijg je van hun een uitnodiging om je mening te geven. Veel mensen doen dat en je kan hier lezen wat ze van ons vinden.
Natuurlijk gaat dat ook over de andere artikelen maar vaak ook over het boek.

Over mijn boek (en de rest):

Ik krijg hele leuke reviews (door Kiyoh maar ook per mail of bij Bol.com) en heb er dan ook totaal geen moeite mee om er een aantal schaamteloos te laten zien.

Oxana op 16 juli 2019 op de coMMunity:

Lekker chillen met een boek... Niets plezanter dan in een tuintje te zitten met een superleuk boek! Ooit zal het waar worden - mijn eigen MM :) Ik vind het boek echt super, niet alleen de inhoud, maar ook een layout, 10 op 10 voor een fantastisch visueel opmaak.

Erdejee 9 april 2019 - 5 sterren op Bol.com

Aanrader voor moestuin-beginners. Makkelijk te lezen boek, voldoende afwisseling tussen tekst en afbeeldingen.

Leenwinterpeen op 12 februari 2019 - 5 sterren op Bol.com

Moestuin Walhalla. Prachtig boek waarin de schrijver je met enthousiasme laat kennismaken met de makkelijke moestuin (square foto gardening).

Maaikiej84 op 22 oktober 2018 - 5 sterren op Bol.com

Zeer goed! Handig boek om ook als naslagwerk te gebruiken als je wil starten met moestuinieren!

Nalalily op 8 oktober 2018 - 5 sterren op Bol.com

Topper. Om een moestuin te beginnen heb je maar één boek nodig en dat is deze!

Petrahout op 7 augustus 2018 - 5 sterren op Bol.com Voor elke moestuinder interessant. Makkelijke moestuin is informatief en op een leuke manier geschreven. Boeiend en daarna zin om te beginnen.

TimSchimmel op 6 augustus 2018 - 5 sterren op Bol.com _ _Top boek! Geen groene vingers? Geen probleem!

Emiele1 op 4 juni 2018 - 5 sterren op Bolcom

Top boek. In duidelijke bewoording en met een leuke schrijfstijl neemt Jelle je mee in de wereld van moestuinieren. Alles wordt stap voor stap uitgelegd waardoor je het gevoel krijgt dat je met vertrouwen aan de slag kunt gaan. Door deze methode wordt het echt makkelijk en leuk gemaakt.

Bij ons is het resultaat geweldig. Alles groeit en bloeit en we worden iedere dag verrast door moeder natuur. Het is een genot om te zien hoe alles groeit en als de tijd rijp is smaakt..yummie. Lekker verse sla uit eigen tuin zonder bestrijdingsmiddelen welke je zelf gezaaid en geoogst hebt. En wat dacht je van even wat verse kruiden plukken om het gerecht op smaak te brengen. Dat geeft een goed gevoel. Het verbindt je met de natuur. Dit is je connectie met voedsel en niet alleen de supermarkt. iedereen zou dit moeten doen.

Bedankt Jelle!

Tina Elise op 26 juni 2018 per mail:

Mijn vader is naar de tuinbouwschool geweest en heeft altijd een grote moes- en siertuin gehad, maar ik heb uit jullie boek meer geleerd dan van mijn vader op 40 jaar tijd! Een groter compliment kan ik echt niet geven 😊

Brammm13 op 20 juni 2018 - 5 sterren op Bol.com

Het is een erg leuk boek, ook al heb je maar een klein tuintje waar een mini moestuin in past. In dit boek staat alles beschreven over het zelf oogsten van zaadjes en het zaaien tot het oogsten van de groente!

Gdan op 1 mei 2018 - 5 sterren op Bol.com

Iedereen kan Moestuinieren. Beste boek ooit. Gemakkelijk en handig.

Pup123 op 1 mei 2018 - 5 sterren op Bol.com

Aanrader. Fijn boek en makkelijk leesbaar, leuk voor beginnend tuinieren!

LisetW op 1 mei 2018 - 5 sterren op Bol.com

Een heel duidelijk boek met duidelijke uitleg, goede overzichten en leuke tips

HarderwijkRvS op 25 april 2018 - 5 sterren op Bol.com

Aan de slag in de tuin!

BiancaLubb Nijmegen op 3 april 2018

Zeer goed. Twee pluspunten: goede kwaliteit en duurzaam.

ChristelWNL op 27 maart 2018 - 5 sterren Bol.com

Aanrader! Leuk geschreven, leest erg gemakkelijk. Het is heel duidelijk en je kan alles goed opzoeken en terugvinden.

Teun4123 op 28 februari 2018 - 5 sterren op Bol.com

Zeer goed.

Veenkoloniaal op 27 februari 2018 - 5 sterren Bol.com

_Een aanstekelijk enthousiast e_n prettig leesbaar geschreven boek met mooie illustraties! Het seizoen kan me niet snel genoeg beginnen!

Ad op 1 oktober 2017: 10 op Kiyoh:

Eerst het boek gekocht en de filmpjes gekeken op Youtube. Daarna moestuinbak, inhoud en zaadjes besteld. Alles netjes afgeleverd. De bak in elkaar gezet en volgens de aanwijzingen van de MM App verschillende zaadjes geplant. Begint nu precies zoals aangegeven in de App al een en ander uit te komen.

Erg leuk! Ik verheug me nu al op het voorjaar! Helemaal top!

Franco op 12 juli 2017: 10 op Kiyoh:

Ik ben eerlijk gezegd in positieve zin overdonderd over de Makkelijkemoestuin van Jelle. Het komt er eigenlijk op neer wie de persoon Jelle is met zijn Makkelijkemoestuin. Zijn webshop is professioneel in technische zin, de uitstraling maar ook de betrouwbaarheid kwam duidelijk naar voren. Ik zeg dit omdat klanten vaak niet weten dat een goede betrouwbare webshop zich moet houden aan wettelijke regelgeving. En dat is bij de webshop van Jelle dus het geval.

Ik heb wat producten besteld bij Jelle die ik direct en keurig verpakt heb mogen ontvangen. Jelle komt zijn afspraken na, hij doet wat hij zegt. Daarnaast weet Jelle met passie en kundigheid mensen op eenvoudige wijze uit te leggen hoe je een makkelijkemoestuin kunt opzetten.

Niet alleen zijn webshop is geweldig, ook zijn boek is een aanrader die eigenlijk onmisbaar is als je het systeem van Jelle wilt opzetten.

Jelle bedankt dat je al dit moois met ons wil delen.

Smaatjuh 20-29 jaar Lent op 20 juni 2017 (5 sterren op Bol.com)

Succes gegarandeerd

Ik raad het boek iedereen aan! Je wordt helemaal blij en enthousiast als je leest hoe hij het doet en het dan in de praktijk ook nog blijkt te werken! Hij beschrijft precies de valkuilen van de beginnende moestuinierder. veel praktische tips, een goede zaai oogst kalender. Zonder dit boek zou het me niet zo goed gelukt zijn!

A. Blaauw op 26 mei 2017: 10 op Kiyoh:

Duidelijke uitleg bij Makkelijke Moestuin, het boek heb ik ook, echt een aanrader met prachtige foto's. Ook het verhaal van Jelles opa greep me aan. De doosjes zaden heb ik ook allemaal. Ben zeer tevreden en al reclame aan het maken in mijn omgeving, er zijn er al 2 die warm aan het lopen zijn. Ben zeer tevreden.

Jeppy4 30-39 jaar Leidschendam 25 april 2017 op Bol.com 5 sterren:

Echt een aanwinst! Je moet wel echt doen wat er in staat, maar dan heb je ook echt groot resultaat

Op 4 april op Facebook over het boek:

Naära: Op je site is al heel veel goede informatie te vinden maar er gaat niets boven een boek. Hij ligt hier op de salontafel en pak hem regelmatig. Zelfs als ik niets specifieks op moet zoeken. Heerlijk om doorheen te bladeren, fijn geschreven!

Joke Ja je boek is goed! Nou nog die makkelijke moestuinzakken naar Frankrijk zien te krijgen... dan kan ik beginnen..

Christa Een geweldig boek! Zelfs ik, die absoluut geen groene vingers heeft, begrijp het. Goede foto's en plaatjes bij de uitleg. Ook de zaaikalender is top!

Noortje Na 2 jaar een bak in de tuin van moeder, nu een eigen op mijn balkon! Je boek is heerlijk!

Hans Prima en eenvoudig leesbaar boek.

Bertine Echt een aanrader

Monique Ben nog steeds heel blij met je boek. Heerlijk in t zonnetje bladeren en toch steeds weer iets nieuws ontdekken.

Yvette Ik twijfelde of ik hem zou halen maar ben er nu heel blij mee. Even snel de zaaikalender erbij en gelijk in het boek de achtergrondinfo opzoeken.

Ria Ja idd een aanrader, zelfs mijn dochter heeft deze al helemaal doorgelezen en is bezig met de moestuin.

Monique Ik ben samen met mijn dochters aan de slag gegaan met de MM! deze week hebben we al wat gezaaid! Ben heel benieuwd! Het boek is erg duidelijk. En zeker voor een leek zoals ik heel handig.

Diana Idd begin met het boek te lezen. Ook fijn als naslagwerk wanneer je hèt al vaker hebt gedaan 👍

Jaynee op 8 januari (10 op Kijoh)

Wat een super bedrijf! Een boek vol inspiratie en kwalitatief super goede producten! En wat zien de doosjes van de zaadjes er super leuk uit. Ik krijg al zin in de lente!!!

Sylvia op 24 maart (10 op Kiyoh):

Ik raad het echt iedereen aan..!! Het is echt de makkelijke moestuin. Door de speciale mix weinig tot geen onkruid. Niks geen gespit in kleigrond en daardoor een zere rug krijgen.

Het geeft je een fijn gevoel om zo zelf gezond te eten uit eigen tuin. En door zo nu en dan een vakje te vullen met bloemen om bijen aan te trekken en deze te helpen vind ik ook een goed iets. En het is gewoon super leuk om het te doen. :)

Dit jaar voor het eerst een zaden pakket gekocht via de site. Deze had ik zeer vlot binnen. De keuze is reuze dus ik ga echt heerlijk smullen uit eigen tuin dit jaar..!! ♥

Video van mijn makkelijke moestuin:
Lisenka op 23 maart:

Hee Jelle en de rest,

Sinds dit jaar ben ik begonnen met de makkelijke moestuin. Al een aantal jaar wilde ik er graag 1 dus toen ik op mezelf ging wonen, kwam de moestuin al vrij snel in de tuin te staan. Helaas heb ik snel last van mijn rug maar gelukkig hebben we daar ook wat op gevonden: de makkelijke moestuin op poten. Ik ben er helemaal blij mee en kan niet wachten tot de zaadjes uit komen. De App is echt reuze handig en ook je boek vind ik top!

Dus eigenlijk wil ik dit mailtje alleen maar even sturen om te laten weten dat ik echt super enthousiast ben en jullie echt top vind! Ga zo door!

Groetjes, Lisenka

N. Schansman op 16 maart

(10 op Kiyoh)

"Ik volg de blog van Jelle al langere tijd, via de emails, en kijk ook op hun mooie website. Zo positief! En vrolijk! En gewoon down to earth. Nu heb ik dit jaar voor het eerst ook hun zaadjes besteld, en ik was zo blij verrast met het pakket! Echt een cadeautje: goed verzorgd en superleuke doosjes. Dank!"

Monique op 24 februari 2016: (per mail):

"Ha Jelle,

Vandaag je boek en het kistje met de zaadjes binnengekregen. Wat een super leuk boek! Mijn complimenten. Ik kan niet stoppen met lezen en ben razend enthousiast om te beginnen. Mijn man had zelf al een zaaibak gemaakt maar nu ik je boek lees zie ik dat deze niet de juiste afmetingen heeft. Ga jouw adviezen opvolgen en ben super benieuwd naar de resultaten. Ik laat nog van me horen.

Vriendelijke groet, Monique"

Dik op 6 februari (10 op Kiyoh)

"Prima informatie die je als moestuinliefhebber stimuleert. Intussen heb ik al diverse nieuwe liefhebbers kunnen aansporen om ook een MM tuin te beginnen. Zaadpaketten zijn perfekt en we eten zelfs nu nog regelmatig van de vorig jaar gezaaide groente (verse palmkool, rucola en veldsla), plus diverse uit de diepvries. Dat je anders snel veel te veel zaad hebt klopt precies. Gebruik van de speciale mix en bakken maakt het gewoon heel makkelijk."

Ryanne op 7 januari 2016: (per mail)

"Heel erg bedankt voor dit super interessante boek. Hier kan ik als beginner heel erg veel mee en kan niet wachten om te beginnen met kweken."

Martijn op 29 december 2015: (per mail)

"Fantastisch! Je hebt een ontzettend inspirerend boek geschreven. Die ben ik momenteel aan het verslinden. Ontzettend veel zin om straks te beginnen met de Makkelijke Moestuin!

Dank je wel!

Hartelijke groet, Martijn"

Anouchka op 13 mei: (10 op Kiyoh)

"Ik dacht vorig jaar best wel zonder Jelle z'n boek te kunnen en gewoon eigenwijs zelf de grond samen te stellen. Daar ben ik van teruggekomen: ik moest regelmatig voeding bijgeven en via internet kwam ik weinig tegen over de slimste aanpak van een m2 bak. Als beginnende tuinierder met alles behalve groene vingers ging dat dan ook niet super goed.

Hoewel ik al veel vond op de blog van Jelle, ben ik toch blij dat ik het boek heb aangeschaft. Het is overzichtelijk, duidelijk, geschreven met humor, makkelijk leesbaar en prachtig vorm gegeven. Net alsof Jelle naast je staat en je 'instrueert' wat je moet doen (of laten) ;) ik raad iedereen aan om niet opnieuw het wiel uit te willen vinden maar gewoon eens te 'volgen' ;) scheelt frustratie haha!

Bedankt Jelle :)"

Sandra op 15 mei: (10 op Kiyoh)

"Heldere communicatie. Informatie sluit perfect aan op het boek. We worden er erg blij, enthousiast en zeer gemotiveerd van."

Nicole op 14 mei: (10 op Kiyoh) "Super idee, goed uitgewerkt, vol passie voor eigen concept, met veel liefde voor milieu en natuur, en inderdaad makkelijk mee te doen."

Riet op 10 mei: (10 op Kiyoh)

"Ik heb vorig jaar op mijn verjaardag het boek cadeau gekregen over de makkelijke moestuin. Ik heb jaren een grote moestuin gehad op een moestuincomplex maar dat was niet meer te doen. Te vermoeiend en dwingend. Als ik het niet bijhield werd het heel snel een puinhoop. Ik ben hier 5 jaar geleden mee gestopt.

Toen ik het boek De makkelijke moestuin las werd ik zeer enthousiast. Ik heb in het voorjaar mijn voortuin leeg gemaakt en een bak gemetseld van klinkers die ik nog had liggen. Ik vind dat het er heel mooi uit ziet. Ik leer heel veel van de Nieuwsbrieven van Jelle. Mijn plezier in het mm tuinieren wordt hier zeker door vergroot. Ik probeer zelf van alles uit met wisselend succes en heb er veel plezier in.

Bedankt!"

Willie Kremer op 25 februari:

"De boeken zijn net aangekomen. Wat een mooi en duidelijk boek. Hier kan iedereen mee aan de slag. Morgen met het kinderboek onze tweeling kleindochters verrassen.

BEDANKT JELLE een blije Oma"

Debbie Stip op 23 februari:

"Tsja, toen ik ineens las over het nieuwe boek van Jelle... moest dat er natuurlijk komen ;-) Ik was al fan van je vorige boek, maar dit is echt een topper hoor! Zoveel nuttige informatie, mooi vormgegeven, fijne plaatjes en natuurlijk die handige zaaikalender. Ik ben wederom fan!"

Karin Heyman op 9 februari:

"Ik heb de eerste versie en nu ook de nieuwste versie. Erg mooi en leuk boek. Mooie illustraties zodat alles makkelijk wegleest. Zaaikalender is handig opgesteld. De kleuren van de verschillende groentenfamilies ga ikzelf ook zo doorvoeren in mijn planning en mijn labels. Kortom een aanrader."

Hans Debue op 30 januari:

"Boek is goed aangekomen Jelle. Bedankt! Is ook leuk geworden vergeleken met de boeken van Mel. Complimenten! Groeten uit Westerwolde!"

Petra de Vries op 27 januari:

"Cadeautje voor mijzelf gekocht. Wat een mooi boek, veel foto's en handige tips. Zoveel leuke ideetjes om mee aan de slag te gaan! Buiten is het grijs maar in mijn hoofd en hart is het al lente!"

Paula Horemans op 21 januari:

"Vandaag heb ik je boek ontvangen !!! SUPERblij ben ik ermee, het ziet er fantastisch uit..... Vele groetjes uit Belgie !!"

Joke van Zadelhof op 3 januari:

"Reuze bedankt voor het prachtige boek dat we van jullie hebben ontvangen! Het ziet er heel professioneel uit, prachtige foto's, zinvolle informatie en fijn dat ik nu kan lezen hoe ik met die vermiculiet te werk moet gaan ;) Wat ik ook handig vind is dat je met kleurtjes werkt zodat je nog beter aan wisselteelt kunt doen."

Maria de Valk op 3 januari:

"Wat een prachtig en praktisch boek, en zo veel uitgebreider dan het eerste boek dat ik ook bezit. Ook de aparte zaaikalender bevalt mij zeer. Dit is beslist een felicitatie waard. Voor zover ik heb begrepen, is dit een familie aangelegenheid/ bedrijf geworden. Dus ook aan alle andere familieleden mijn complimenten over de boeken, zaden, bakken. (ik heb een balkonbak op poten van jullie)."

Maria Readytofly op 2 januari:

"Ik heb het nieuwe boek vandaag ontvangen en was een beetje bang dat het erg veel op boek 1 zou lijken. Maar niets is minder waar. Natuurlijk zijn er overlappingen van de basisbegrippen van MM, maar het is een veel uitgebreider boek, groter en dikker, en de inhoud bevalt me zeer. Zo ook de losse zaaikalender van scheur-en vochtbestendig kunstof papier. Gefeliciteerd, Jelle, het is een prachtig boek!"

Veronica Mommersteeg op 31 december:

"Net je nieuwe boek binnen. Nog veel mooier dan de andere 2! Feest!"

Hans Houkes op 20 december:

"Ha Jelle, ik kreeg net je nieuwe boek binnen.

Ik was er even stil van.... Stijlvol, erg goed leesbaar, overzichtelijk, mooi lettertype, prachtige illustraties en foto's. Het hele boek geeft een zeer volwassen en moderne uitstraling. Ik denk dat het precies past bij de doelgroep waarvoor je het geschreven hebt. Wat hebben jullie hard gewerkt! En net als bij het vorige boek blijf ik even enthousiast reclame voor jullie maken. Dat is ook niet moeilijk bij iets waar je in gelooft.

Met vriendelijke groet, Hans"


Het boek uit 2013

Begin 2013 heb ik mijn eerste boek opnieuw uitgegeven. Nu met harde kaft en helemaal in kleur. Ik heb er veel reacties op gekregen. Hoewel mijn huidige boek een iets andere inhoud heeft, is het systeem van de Makkelijke Moestuin niet veranderd. Ik laat de reviews van toen dus nog maar een poosje staan!  Lyarik (70+) op 30 september 2014: [Klantbeoordeling op bol.com: 5 van de 5 sterren] Vernieuwend

"Een gedurft concept en toch een aanwinst om als "jonkie" zo'n boek in de markt te zetten. Ik mag rustig zeggen dat ik een ervaren tuinier ben, maar dit boek trekt ook beginners met twee linkerhanden over de streep!"

Pluspunten: Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg

Sawyen Martina op 28 september:

"Hi Jelle! Man man, wat heb ik vandaag veel aan je gedacht en de makkelijke moestuin vaak genoemd! Ben bij een tuinders-vereniging gaan buurten. Eerst verbaasd, toen verdrietig! De mensen verbouwen van alles en t staat gewoon te verpieteren! Ongeorganiseerd en niet overzichtelijk. En rijen van alles! Pfff...enfin je kent het! Bedankt Jelle, dat ik via jou het makkelijk moestuinieren heb mogen leren. (Heb je eerste boek!) En ja, ik tuinier gewoon op t balkon bij mij vijf hoog achter! En het werkt! Dank!"

Els Cambré op 25 september:

"Ik popel om te kunnen beginnen in het voorjaar. Je boek is heerlijk om te lezen!"

José Verreit op 2 augustus:

"Ik geniet van mijn bakken en weet pas sinds ik de makkelijke moestuin ken dat mijn vingers groener zijn dan ik dacht. Ben er steeds weer trots op en het brengt mijn hoofd tot rust. Heerlijk even de tuin inlopen na een drukke werkdag is te gek!"

Annelies Hoornik op 27 juli:

"Hallo Jelle, ik werk al een aantal jaren de SFG manier en dus ook de Makkelijke Moestuin. Daardoor zie ik ook de ontwikkeling die de website e.d. doormaken. De website is heel gemakkelijk te lezen en alles is goed te vinden, vaak is dat niet zo bij websites. Ook is het boek van Jelle met alle plant informatie erg leuk en gemakkelijk in gebruik.

Top hoor :-) met vriendelijke groet, Annelies"

Moiraine op 19 juli: 4 sterren op Bol.com

Inspirerend naslagwerk

"Ik was al een aantal jaren aan het uitproberen met een vierkante meter bak toen ik dit boek kreeg. Ik vond het zeer inspirerend om te lezen, het enthousiasme spat van de bladzijden! Ik heb het in één ruk uitgelezen en merk dat ik het nu ook nog vaak uit de kast pak om er in te bladeren en wat te lezen, gewoon voor de leuk.

Ik vrees echter dat ik niet helemaal de doelgroep was. Dit boek is vooral leuk als je begint met moestuinieren. Voor mij is het vooral een handig naslagwerk bij het inplannen van mijn bak. De zaaitabellen schelen een hoop gerommel door mijn bak met zaadjes op zoek naar het juiste zakje voor ze zaaiaanwijzingen!

Het boek heeft me wel aangezet tot wisselteelt, dus zeker ook nog wat geleerd!"

Pluspunten:Inspirerend, Praktisch, Heldere uitleg

Anke Hildering op 26 mei:

"Hoera! Voor het 1e jaar met de Makkelijke Moestuin bezig: het is echt een makkelijke hoor. En een opbrengst: geweldig. Ik ben helemaal om! Bedankt!"

Leonarda Harder op 9 maart:

"Beste Jelle,

In mijn kast staat een hele rij tuinboeken, blijft n.l. leuk om te kopen, maar om nu te zeggen dat ik ze allemaal heb gelezen.... ik zou liegen.

Jelle's Makkelijke Moestuin heb ik echt van begin tot eind gelezen! Het leest als een roman in plaats van een tuinboek, en onderweg krijg je een heleboel nuttig tuinadvies.

Ik heb al zo'n 20 jaar een moeilijke moestuin en ben echt toe aan een makkelijke moestuin. Ik heb nu 7 vakken van een meter bij een meter en die ga ik langzaamaan van andere aarde voorzien. Niet alles tegelijk, veel te duur. Ik koop die kant en klare aarde wel. Blijft het lekker makkelijk.

Met vriendelijke groet, Leonarda Harder Kwadijk, Noord Holland (Waterland!)"

Coby Gersjes op 10 januari:

"Ik heb het boek ontvangen en ingekeken. Keurig verzorgd en zoveel informatie en ook nog mooie fotos. Dank je wel. Ik heb nu al zin om te beginnen en ga spoedig een bak maken.

Ik vind het fantastisch wat je voor elkaar hebt gekregen. De nieuwsbrief krijg ik altijd en nu ga ik dit jaar met de MM mix werken. Nu werk ik op kleigrond en probeer er een permacultuurtuin van te maken en een stukje voor een makkelijke moestuin. Ik vind het ook heerlijk om te experimenteren. Ik ben nu 70 jaar en hoop zeker nog veel jaren te tuinieren.

Met vriendelijke groet, Coby"

Tineke Westland op 3 januari:

"Hallo Jelle, Gisteren heb ik je boek ontvangen. Nog niet van A tot Z gelezen, maar mijn eerste indruk is goed. Mooie foto's. Weet je wat me over de streep getrokken heeft om je boek te kopen? Je enthousiasme en het feit dat een deel van je winst naar goede doelen gaat. Houd dit vast voor de rest van je ( werkzame ) leven, aub. Succes!

Groeten, Tineke Westland uit Zwolle"

Review op Bruna.nl 02-11-2013:

"Topper! Mooi en duidelijk boek waarin alles staat wat je moet weten om met een makkelijke moestuin te beginnen. Daarnaast extra informatie over o.a. compost maken en de verschillende groentes die je kunt gaan planten. Ik ben heel blij met dit boek, en ga er van het voorjaar mee aan de slag!

Jeroents op 24 oktober: (bij Bol.com)

"Super boek. Vol met passie geschreven. Je krijgt er echt zin in om meteen aan de slag te gaan, jammer dat het nu net winter word. ;)" Pluspunten: Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg. Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren.

Marjolein Wernars op 16 september:

"Hallo Jelle en Saskia, Wilde even mailen dat ik het bestelde boek goed heb ontvangen. Heb, vanwege het regenachtige weer in Frankrijk, het boek bijna helemaal gelezen, en het geeft de moed om een mm-tuintje te gaan maken. Tot nog toe had ik een gewone groente tuin, die de laatste 2 jaren niet erg succesvol waren. Ben benieuwd hoe het met de makkelijke moesttuin gaat. Het grootste probleem zal voor mij het bezorgen van turfmolm zijn. Maar ben ervan overtuigd dat met jullie manier van tuinieren meer plezier geeft, en hopenlijk ook de resultaten! Zodra ik wat te melden heb vanwege de moestuin zal ik jullie dat mailen.

Voor nu de vriendelijke groeten vanuit een regenachtig Franse Dordogne, Marjolein"

Margriet Post op 6 september (Bol.com):

Goed boek. Handig formaat en harde kaft. Heb het bewust even weg moeten leggen, anders had ik het in één keer uitgelezen. Heel veel van het boek staat ook op Jelle zijn site, maar dat vind ik geen probleem. In een boek leest het makkelijker en met de inhoudsopgave vind je snel terug wat je zoekt. Handig boek als je wilt beginnen met een MM/vierkante meter tuin. Ik ben in mei begonnen met mijn MM en geniet nog steeds van mijn zelf gekweekte groenten. Ik zou er graag nog een bak bij willen hebben, maar daar is mijn balkon te klein voor. In het boek staan zaaitabellen. Handig om de indeling/zaaischema van de MM-bak te bepalen.Mijn tip is nog wel om op te schrijven op welke datum je iets zaait. Vooral bij wortelen en bieten is het dan handig om te weten dat ze er op een bepaalde datum wel uit kunnen." Pluspunten: Inspirerend, Praktisch, Heldere uitleg

Joost Ostendorf op 5 augustus:

"Prachtig boek Jelle, heb het op de ipad mee op vakantie, ik kan bijna niet wachten tot ik weer thuis ben om aan de slag te gaan."

Sabrina Bijnsdorp op 16 mei:

"Hoi Jelle, ik heb gisteren je digitale boek aangeschaft. In 1x uitgelezen. Ontzettend leuk en leerzaam geschreven!! De bakken waren al gemaakt, de MM-mix al aangeschaft. Vandaag gaan we de zaden en plantjes kopen, op basis van de super handige schema's in je boek. Dus vanaf vandaag officieel in het bezit van de Makkelijke Moestuin. Aangepast aan ons kleine tuintje."

Myrthe van den Bosch op 15 mei:

"Beste Jelle (en familie), Ik was vandaag helemaal enthousiast want het boek is in de bus gevallen! In een uur heb ik hem helemaal uitgelezen en nu ben ik reuze enthousiast. Ik heb al een bak in de tuin staan. Maar dat is meer een moeilijke moestuin, zoals jij dat omschrijft. (ik heb er namelijk in mijn onwetendheid gewoon potgrond in gegooid toen ik een paar weken geleden ging zaaien en lekker dik met het zaad gestrooid haha). Ik ga een tweede bak maken en hier de MM-mix in doen en het helemaal volgens de makkelijke moestuinmanier doen! Ik heb er nu al zin in!

Mehlika Nowak op 17 mei:

"Ook in Zweden word het boek volop benut Tyler (10 jaar) heeft net zijn bak klaar en leest in het boek hoeveel hij per vak kan zaaien"  Anne van Eeden op 11 mei:

"Beste Paul, Gisteren spraken we elkaar per telefoon, waarbij ik vroeg wanneer ik mijn bestelling kon verwachten omdat ik zo graag het boek mee wil nemen op vakantie. Jullie hebben toen even overlegd en, om kort te gaan: vanochtend al ontvangen! Heel hartelijk dank hiervoor, het zag er perfect uit. Ik kan niet wachten om alvast voor te zaaien en..en..en.. Maar ik ga eerst nog even op vakantie. Dank dus voor je snelle zending,”//

Marco Geuze op 10 mei:

"Hoi Jelle (of het bedrijf erachter), Bedankt voor de snelle levering en complimenten voor de leuke schrijfstijl! (En spruitjes in een schotel zijn best te eten hoor... :) Groet, Marco

Steffanie Walhout op 7 mei: "hoi jelle ik ben nog maar 10 jaar maar mijn moeder heeft een makelijke moestuin waar ik graag in mee help ik heb ook tomaten gezaaid ik zie uit naar je boek over tuinieren voor kinderen groetjes steffany”

Karin Bombout op 15 april:

"Pakje ontvangen. Zit inmiddels met m'n neus in het boek en geniet van alle voorpret. Bedankt !"

Percy Tienhooven op 14 april:

"Ha Jelle! Vorig jaar heb ik 3 zakken mix gekocht en super goede resultaten gehad! Echt heel fijn. Nu ben ik vandaag bezig geweest om de boel weer klaar te maken voor dit jaar. Owja, en enorm bedankt voor al het werk / kennis dat je met ons deelt. Top!"

Demelza Sloos op 14 april 2013:

"Gister het boek ontvangen en had het in 1 1/2 uur uit! Super handig en leuk geschreven. :) Van de week de mix ophalen in Heesch en we kunnen! :D "

Debby Nijboer op 13 april 2013:

"Leuk, overzichtelijk boek!"

Hilda Mous op 12 april 2013:

"Leuk Jelle! We hebben het boek/pakket vandaag ontvangen. En ook nog broccolikiem erbij, dank je! We hebben ze al in de bakjes gedaan en ze liggen nu te 'slapen' onder een handdoek.. Mijn man zal 1 of 2 bakken maken. We hebben er helemaal zin in. en je omschijft het allemaal zo vriendelijk en leuk. en niet zo ingewikkeld, ook wel zo fijn! bedankt he!"

Carly Luijckx-Freeman op 28 maart:

"Het boek is binnen, superleuk! Nu...aan de slag!"

Anne v.d. Ven op 26 maart: "Hallo Jelle, ik ben er helemaal wild van!Vandaag je boek en het tomatenpakket ontvangen. Ik sta te popelen! Al zeker vier mensen enthousiast gemaakt en ik zie in alles potentiële tuintjes :) Ja ik weet het, rustig aan. Maar dat is wel moeilijk hoor met dat boek van jou."

Marjolijn Koppers op 18 maart 2013:

"Vandaag heb ik je boek ontvangen met de post. Bedankt voor de snelle verzending helemaal naar Hongarije. Het was goed ingepakt en het ziet er heel goed uit. Ik ben al begonnen met lezen en mijn man en ik zijn heel enthousiast. Nu moeten wij op zoek naar turfmolm en vermiculiet, ik weet niet of we dat in Hongarije kunnen krijgen."

Betty op 9 maart 2013:

"Wat een geweldig leuk en inspirerend boek heb je geschreven! Na mijn bestelling en betaling lag het de volgende dag al in de brievenbus! Ik heb je boek van voor naar achteren gelezen, er gele briefjes tussen gestopt waar ik handige informatie heb gevonden, het hoofdstuk over het maken van een bak door mijn man laten lezen (er is een tweede bak in de maak ;-)). Gisteren heb ik een plan gemaakt van de volgorde hoe ik het wil gaan doen en een plattegrond gemaakt met gebruikmaking van alle 'groei'-gegevens bij de verschillende groenten. Ik vond het verrassend dat ik - na mijn eerste probeersels vorig jaar - er nu ineens veel meer van ging begrijpen. Er vielen allerlei (oude) 'kwartjes' op hun plaats! Ik hoop binnen een paar weken wat resultaten door te kunnen geven, want ik ben superbenieuwd hoe het zal verlopen deze keer!

Hartelijke groet en veel succes met je Makkelijke Moestuin Missie!"

Debbie op 8 maart 2013:

"Ontzettend leuk boek! Ik had al veel gelezen op de webpagina, en het leest zo lekker weg dat ik er in 1 middagje doorheen was. Bruisend van enthousiasme het balkon opgemeten om te kijken wat we aan ruimte hebben daar... "

MoniQue op 7 maart 2013:

"We hebben het boek ontvangen, bedankt! Hartstikke leuk en inspirerend. We hebben alleen onze moestuinbakken vandaag weer terug naar Intratuin gebracht want ze waren geimpregneerd en zoals we gelukkig in je boek lazen is dat niet zo'n goed plan vanwege de chemicalien/gif. Geen seconde aan gedacht! terwijl we allemaal biologisch zaden gekocht hebben omdat we biologische groente willen kweken."

Janine op 4 maart 2013: (per e-mail) 

"Vorige week het boek een dag na bestelling al ontvangen en kon niet stoppen met lezen. Maakt zeer enthousiast, lang leve de humor. Daarnaast natuurlijk boordevol goeie tips en uitleg waarom moestuinieren op de 'gewone' manier vaak misgaat (herkenbaar!). Dit is een geweldig en makkelijk alternatief. Dank!"

Luuk en Ilona van der Aa op 01-03-2013 (per e-mail)

"Het boek vandaag al ontvangen! Ziet er geweldig uit !!! Onze zoon van 10 jaar is al druk bezig met het boek. (ikzelf trouwens ook)"

25-02-2013 - Leuk en praktisch boek, aanrader voor de startende hobbyist (Pumbo) "Leest makkelijk, maakt enthousiast, makkelijk even iets terugzoeken. kortom, ik kan niet wachten op het voorjaar!" Geplaatst door Hans Waardeert het boek met een 8 uit 10

18-02-2013 - Een aanrader! (Pumbo) "Zeer praktisch en duidelijk geschreven boek. Alleen al door het te lezen wordt je enthousiast! Een gewone moestuin zag ik niet zitten, maar op deze manier wil ik het zeker proberen. Heb zelfs al direkt een serre besteld en ben nu het materiaal aan het zoeken om de bakken te bouwen!" Geplaatst door Ann uit België, Waardeert het boek met een 9 uit 10

Willeke van Z op 15-02-2013 (Bol.com) Een echte aanrader!

"Deze boek vind ik geweldig! Het boek is met enthousiasme geschreven en gemakkelijk te lezen, eigenlijk MM voor Dummies. Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je een Makkelijke Moestuin opstart en hoe je het verder onderhoud. Het enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan nu nog wachten op de lente. Voor degene die met weinig moeite groenten, fruit, bloemen en kruiden wilt telen is deze boek een aanrader." Pluspunten: Rijk geillustreerd, Inspirerend, Volledig, Praktisch, Heldere uitleg

Marianka Schep op 15 februari 2013:

"Hartstikke BEDANKT, ik had het boek vandáág al op de mat. Het ziet er zeer begrijpelijk én overzichtelijk uit ! Ik heb er zín in!"

Danielle Jordaan-Helder op 15 februari 2013:

Ik heb het bestelde boek binnen hoor, hartelijk bedankt voor de snelle toezending. Het is echt een geweldig goed boek; ik heb het in twee dagen uitgelezen en natuurlijk kan ik nu niet meer wachten om te beginnen met de moestuin. Gelukkig kan ik in februari al iets zaaien, dus de kweekbakjes staan klaar en ik heb speciale aarde gekocht voor de moestuin. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat. Nogmaals hartelijk bedankt voor het duidelijke en overzichtelijke boek.

Sander op 8 februari 2013:

"Ben zo enthousiast geworden na het nieuwe boek gelezen te hebben dat ik niet kan wachten met de voorbereidingen!"

Lidewij van Dijk op 8 februari 2013:

"Deze week jouw nieuwe boek via de post gekregen (een verlaat kerstkadootje ;-) ) Je boek ziet er goed uit, je mag heel trots zijn op jezelf!"

Tera Postma op 5 februari 2013:

"3 jaar geleden al begonnen met MM en met succes, dus het boek wil ik er gewoon bij hebben!! Ik ben groot fan van je."

Ank Kraus op 1 februari 2013:

"Gisteren is het boek gekomen, je blijft er in lezen en wat een mooie foto's. Ben er heel blij mee. Ga er spoedig mee aan de gang."

31-01-2013 - ERG LEUK EN NUTTIG BOEK!

Ik heb nog lang niet alles gelezen want er staat enorm veel in; het is eigenlijk 'MM voor Dummies' maar dan veel beter en mooier, en het enthousiasme is aanstekelijk. Handig ook dat stap voor stap wordt uitgelegd hoe je start en daarna uitbouwt, en verder heel veel extra weetjes, praktische info en Jelle's eigen bevindingen door de jaren heen. Wie een Makkelijke Moestuin wil starten moet dit boek zeker aanschaffen! Geplaatst door Petra uit Groningen Waardeert het boek met een 9 uit 10

Ilinka van Veghel op 31 januari 2013:

"Een geweldig boek en direct de volgende dag al in huis, complimenten!"

Marijke Van de Steeg op 26 januari 2013:

"Vandaag het boek binnen gekregen. Mooi boek met mooie foto's en heel duidelijk. Nu alvast dromen van een mooie moestuin."

Saskia van Velzen-Geurts op 21 januari 2013:

Hoi Jelle en Saskia, Complimenten met je nieuwe boek. Hij is prachtig geworden! Daar mag je terecht trots op zijn. Ik zal hem promoten. Veel succes.

Anne Kruit op 19 januari 2013:

Het nieuwe MM-boek ziet er prima uit, is goed te lezen en er staan heel handige tips in. Prachtig ook wat Jelle voor zijn opa heeft gemaakt. Gefeliciteerd met deze uitgave, ik hoop dat het goed loopt met de verkoop. Een aanrader!

Ingrid Walhout op 13 januari 2013:

"Mijn zusje, aan wie we je boek kado hebben gedaan, heeft je boek in goede orde ontvangen en is er erg blij mee. Wat ziet het er leuk en mooi uit! We kunnen niet wachten om bij haar te eten en sla te krijgen uit eigen (moes)tuin!"

Jacqueline Leenders (hoofdredacteur Bloem & Plant) op 11 januari 2013:

Wat een heerlijk praktisch boek hebben jullie geschreven! Ik wil Jelle graag interviewen.

Aris Rem op 10 januari 2013:

Hartelijk dank voor de medewerking, het boek was hier precies op tijd en dus konden we het aan onze kleindochter geven. Ze is inmiddels razend enthousiast en opa kan dus aan het werk om een MM te maken en haar wat te helpen met het tuinwerk. Geweldig!

Mijn eerste boek:

 In mei 2011 heb ik mijn eerste boek over de Makkelijke Moestuin geschreven. Ik gaf het uit via Pumbo (een print-on-demand uitgeverij) en heb er best veel van verkocht. Tot mijn verbazing hebben heel veel mensen geschreven wat ze ervan vonden.

Hoewel ik nu een nieuw boek verkoop laat ik ze toch zien want ik ben er heel trots op! Bovendien is het nieuwe boek een mooiere en completere heruitgave van het eerste boek. De reviews zeggen dus ook wel wat over mijn huidige boek:

11-12-2012 - LEUK OM TE LEZEN

"Helder geschreven, goede opbouw" Geplaatst door YWPL Waardeert het boek met een 7,5 uit 10

09-12-2012 - WAUW

Fantastisch boekje. Ik ga dit ook in mijn tuin organiseren. Jelle bedankt Geplaatst door Cor Jacobi uit Uithuizen Waardeert het boek met een 10 uit 10

09-12-2012 - KOPEN DAT BOEK !

Twee jaar geleden ben ik begonnen met een makkelijke moestuin in mijn tuintje rond mijn stacaravan en ik ben er helemaal aan verslaafd geraakt! Een geweldige methode als je bijna 70 jaar bent en krakkemige gewrichten hebt! Op zijn website heeft Jelle het allemaal al heel duidelijk beschreven . |Desondanks is het ook heel fijn om het boek te hebben. Daar staat nog meer in en je hoeft dan niet eerst naar binnen om het web op te gaan als je iets op wil zoeken. Fijn toch, dat er nog steeds boeken gedrukt worden! En dit is echt een geweldig exemplaar..... Geplaatst door Christina van Stroe uit Alkmaar Waardeert het boek met een 9 uit 10

09-12-2012 - EEN ECHTE AANRADER!

De Makkelijke Moestuin heeft me over de streep getrokken..... volgend jaar ga ik beginnen. Geplaatst door A.S. uit t Gooi Waardeert het boek met een 9 uit 10

09-12-2012 - EEN DAGJE LEZEN EN DAN AAN DE SLAG

Toegankelijk geschreven. In een avond uit en dan meteen aan de slag. Foto's zijn duidelijk. Geplaatst door Maike Waardeert het boek met een 8 uit 10

09-12-2012 - DE MAKKELIJKE MOESTUIN

Heel duidelijk wordt uitgelegd hoe je in een aantal stappen een makkelijke moestuin kunt beginnen. Er wordt ook duidelijk uitleg gegeven over de mix die in de bakken gebruikt wordt en via verwijzingen naar de website is het niet moeilijk om aan dat spul te komen. Ook nog aanwijzingen over de te gebruiken zaden/planten. Al met al een aanrader voor mensen die een makkelijke moestuin willen beginnen, maar over weinig ervaring beschikken. Geplaatst door Hanneke Wienbelt uit Bathmen Waardeert het boek met een 8 uit 10

07-12-2012 - LEUK BOEK EN SNEL IN HUIS!

Ik zocht een leuk en praktisch boek over moestuinen en heb dat met dit boek helemaal gevonden. Een aanrader! Ik kende het Pumbo concept nog niet, waarbij een boek pas gedrukt wordt nadat het gekocht/besteld is (dus per exemplaar!), maar ben er heel erg over te spreken. Het proces is snel; ik had het boek na enkele dagen al ontvangen(!) en maakt het voor schrijvers mogelijk om met minimale oplages te werken... Je zou bijna zelf ook een boek gaan schrijven! ;-) Geplaatst door Eddy uit Rotterdam Waardeert het boek met een 9 uit 10

01-08-2012

Geweldig goed boek voor beginners,met veel praktische ideeen. Geplaatst door sonia Waardeert het boek met een 10 uit 10

10-07-2012

Prima levering, prima boekje. Dank U. Vriendelijke groet, Clementine Follender Grossfeld Geplaatst door cm follender grossfeld Waardeert het boek met een 10 uit 10

02-07-2012

Ik vind het super dat iemand op zo'n jonge leeftijd anderen inspireet om te tuinieren.Een dikke proficiat Geplaatst door martien platteeuw Waardeert het boek met een 10 uit 10

02-07-2012

Leuk, praktisch boek. Ik kreeg zin om gelijk aan de slag te gaan. Ben in korte tijd een MM rijker en kijk elke dag even hoe de plantjes er bij staan. Geplaatst door Waardeert het boek met een 10 uit 10

25-06-2012

Een leuk boek waar veel info instaat die ik niet wist. Voor iemand die net begint is het een handig boek om er bij te hebben. Geplaatst door Richard Waardeert het boek met een 10 uit 10

18-06-2012

Dit is een inspirerend boek dat uitgebreid en helder vertelt hoe je op deze nieuwe manier een moestuin kunt inrichten en onderhouden. Ik ben er mee aan de slag gegaan en verwacht er veel plezier van te beleven. Geplaatst door J.H.B. van der Meulen Waardeert het boek met een 10 uit 10

05-06-2012

Goed moestuinboek. Totaal andere manier van moestuinieren. Handig voor elke beginner. Leuk geschreven met mooie fotos info over grondsoorten en planten. Goede beschrijvingen per groentesoort en er wordt aangegeven wanneer en hoe deze geplant en geoogst worden. Geplaatst door I.M. van der Raaij Waardeert het boek met een 10 uit 10

04-06-2012

Een makkelijk leesbaar boek, zeker geschikt voor de beginnende moestuinier. Zeer compleet en met hier en daar de nodige humor geschreven. Ook als naslagwerk erg handig. Geplaatst door H. Ciere Waardeert het boek met een 10 uit 10

01-06-2012

Goede snelle service. Printkwaliteit van het boek had misschien beter gekund, met name waren sommige fotos van beperkte kwaliteit en niet scherp. Geplaatst door Roger Rennenberg Waardeert het boek met een 8 uit 10

31-05-2012

Het is een buitengewoon leesbaar en overzichtelijk boekje. Het is aangeschaft vanwege de aanleg van moestuinen door scholieren van het Diamantcollege, een VMBO school, de Vuurvlinder, een basisschool en de English School hier in Mariahoeve. Zij zullen er zeker veel informatie uit kunnen halen. Met vriendelijke dank en complimenten. Geplaatst door F.M. Schulze Waardeert het boek met een 10 uit 10

28-05-2012

Het boek leest net zo makkelijk als het is om een makkelijke moestuin te maken! Geplaatst door R. Brons Waardeert het boek met een 10 uit 10

27-05-2012

Ik heb het boek met veel plezier gelezen en pak het nu nog regelmatig uit de kast om informatie op te zoeken. Het is precies het boek waar ik al een tijdje naar op zoek was. Een beknopte handleding over het beginnen en onderhouden van een makkelijke moestuin. Dat het zo makkelijk zou zijn had ik nooit gedacht! Voor iedereen die eigenlijk geen tijd en plek denkt te hebben voor een moestuin zeer geschikt. Voor het kleine beetje aandacht die je de plantjes geeft (niet veel meer dan s avonds een beetje water geven) krijg je veel terug: moment van ontspanning/bezinning, zicht op de schoonheid van de natuur en gewoon heerlijk en veel eten (al moet dat nog blijken, want ik heb nog niet geoogst, al schieten de plantjes de grond uit). Mede dankzij de workshop die ik gisteren bij Saskia Naber heb gevolgd ben ik helemaal enthousiast geworden over het square foot gardening. Wat een uitvinding! Bedankt voor de informatie! Geplaatst door M van den Ende - Hofman Waardeert het boek met een 10 uit 10

26-05-2012

Geachte,het is een uitstekend boek waar je van A tot Z een ilustratie krijgt voor een perfekte moestuin aan te leggen. Ik kijk er nog dagelijks in. Mvg.Luc Clicteur Geplaatst door LUC CLICTEUR Waardeert het boek met een 5 uit 10

25-05-2012

Een enthousiast geschreven en heel toegankelijk boek wat mij uitstekend op weg geholpen heeft met het aanleggen van mijn Makkelijke Moestuin en antwoord geeft op nagenoeg alle vragen die tot nu toe over moestuinieren bij mij opgekomen zijn! Hulde en dank aan Jelle! Ik heb er een leuke nieuwe hobby bij! Geplaatst door Jacqueline Wiertsema Waardeert het boek met een 10 uit 10

24-05-2012

Goed boek! Simpel,to the point. Ben al goed aan het tuinieren ondertussen. Geplaatst door comma Waardeert het boek met een 10 uit 10

23-05-2012

De website kende ik al lang. Het boek geeft weer wat het belooft wat de inhoud betreft. Ik vind het zo prachtig en gebruiksvriendelijk geschreven dat ik het zelfs aan de grootste leek op gebied van tuinieren en met maar een klein balkonnetje zou willen aanprijzen. Tuinieren is duur zegt men, dit boek bewijst het tegendeel. De prijs van het boek heb je zo terugverdiend. Geplaatst door Mia Waardeert het boek met een 10 uit 10

21-05-2012

Ik heb het boek in een trek uitgelezen: vakkundig en ongelofelijk inspirerend geschreven. Het doet zin krijgen onmiddellijk de tuin in te duiken. Een echte aanrader! Geplaatst door K Van Tieghem Waardeert het boek met een 10 uit 10

20-05-2012 Leuk boek, leest makkelijk en goede tips. Geplaatst door E Bijsterbosch Waardeert het boek met een 10 uit 10

19-05-2012

Jelle, dankzij je boek zitten wij nu aan een groot bord gemengde sla uit eigen tuin! Ik dacht altijd dat een moestuin voor ons niet was weggelegd. Te natte tuin, te veel gedoe etc. Jouw boek heeft dat veranderd! Inspirerend, no-nonsense en zo leuk om te lezen. Top! Geplaatst door Elise Waardeert het boek met een 10 uit 10

18-05-2012

Wij zijn sinds jaar en dag moestuinders, het boek geeft volop info voor beginners en goeie info! We hebben het cadeau gedaan aan een vriend met 0 ervaring met een moestuin en weinig plek. Het ideale cadeau is inmiddels gebleken, hij tuiniert zich helemaal gezond! Geplaatst door A Owel Waardeert het boek met een 10 uit 10

18-05-2012

Dit boek is een handig hulpmiddel bij het maken en verzorgen van de Makkelijke Moestuin. Ik werd al enthousiast van de site en nu alles in boekvorm op een rijtje staat had ik niet veel aansporing meer nodig om het zelf te gaan doen. Aanrader! Geplaatst door amari Waardeert het boek met een 9 uit 10

03-05-2012

Zeer handig en gemakkelijk te lezen. Je kunt meteen aan de slag. Mijn licht groene vingers begonnen meteen te kriebelen. Geplaatst door Ax Waardeert het boek met een 10 uit 10

01-05-2012

Het boek De Makkelijke Moestuin is zeer bruikbaar gebleken om mijn eigen Makkelijke Moestuin(bak) te maken. De zaadjes zitten in de grond dus nu afwachten totdat ik de groenten kan gaan eten. I can hardly wait. Geplaatst door M Valkestijn Waardeert het boek met een 10 uit 10

30-04-2012

leest lekker vlot, praktisch, ben nu zelf ook met een makkelijke moestuin bezig, pak af en toe het boek er bij,

Geplaatst door Th. H. Theo Selser Waardeert het boek met een 9 uit 10

24-04-2012

Dit boek is een geweldige hulp om zonder ingewikkelde toeren en bergen kennis toch een moestuin te kunnen beginnen! Het was voor ons het laatste zetje wat we nodig hadden om te beginnen (na al twee jaar ertegenaan hikken dat we een moestuin wilden, maar niet wisten hoe we moesten beginnen). Inmiddels zijn onze bakken klaar en hebben we de eerste plantjes gekocht! Dat het maar een vruchtbare zomer mag worden :D Geplaatst door Tabitha Waardeert het boek met een 10 uit 10

16-04-2012

Boek voldeet aan mijn verwachtingen. Duidelijke stappenplannen, ... Nu maar hopen dat mijn zaadjes uitkomen en blijven bloeien. Geplaatst door K Degrijse Waardeert het boek met een 5 uit 10

16-04-2012

Humoristisch boek. Makkelijk leesbaar, goede tips. Geplaatst door A Lammersen Waardeert het boek met een 9 uit 10

10-04-2012

Leuk boekje, met veel tips. Met dit boek kun je gewoon aan de slag; beginnen met een plantje hier en daar. Precies wat je aan kan, waar je zin in hebt. Geplaatst door Agatha van Dun Waardeert het boek met een 10 uit 10

10-04-2012

Als je enthousiast ben over de makkelijke moestuin en ook inmiddels meerdere bakken in tuin hebt staan is naast de informatie op de wesbite het boek ook erg fijn om te hebben, net wat meer details voor de echte liefhebber dus.// Geplaatst door Erik Boon van Ostade Waardeert het boek met een 10 uit 10

10-04-2012

Leuk boek. Ik ga binnenkort van start en heb alles al in huis, spannend!

Geplaatst door Annemiek Vos Waardeert het boek met een 10 uit 10

09-04-2012

Met het boek ben ik gelijk aan de slag gegaan om mijn eigen moestuinen aan te leggen. Cool. Pelle

Geplaatst door Pelle Waardeert het boek met een 9 uit 10

06-04-2012

Leuk en goed leesbaar boek, handige tips, kan niet wachten om te beginnen. eerst nog even verhuizen. Geplaatst door A.L.M. Van Dun Waardeert het boek met een 10 uit 10

04-04-2012

Super boek en super makkelijk begint al bij het lezen.

Geplaatst door Engeltje Waardeert het boek met een 10 uit 10

25-03-2012

Beste Jelle, Wat heb jij een inspirerend boek geschreven! Ik ben in de ban van de makkelijke moestuin. Zoals jij de werkzaamheden en plan van aanpak stapsgewijs beschrijft, daar ben ik heel erg enthousiast van geworden. Het boek is makkelijk leesbaar, heel duidelijk en naar mijn mening compleet. Mijn makkelijke moestuin is in aanleg. Ik ben je dankbaar! Groeten, Margreet van den Bosch

Geplaatst door Margreet van den Bosch Waardeert het boek met een 10 uit 10

04-03-2012

Inspirerend boek en lekker down to earth. Krijg heel veel zin om zelf ook een makkelijke moestuin te beginnen.

Geplaatst door anoniem Waardeert het boek met een 10 uit 10

03-03-2012

Schitterend boekje. Gemakkelijk leesbaar, klaar en duidelijk. Nu nog de groentjes ... Verzending en afhandeling gebeurde eveneens perfect. Geplaatst door Patricia Waardeert het boek met een 10 uit 10

28-02-2012

heel goed en duidelijk uitgelegd een nieuwe kijk op tuinieren Geplaatst door Roland Roosen Waardeert het boek met een 10 uit 10

23-02-2012

Het boek laat op een heel vlotte manier zien hoe eenvoudig een moestuin kan zijn. Zelfs iemand die zonder ervaring en ook kinderen zien dat het voor iedereen haalbaar is om te oogsten uit eigen tuin. Hoewel ik vroeger zou zweren bij een traditionele moestuin voor wie er de plaats voor heeft, heb ik door het boek de vele voordelen van het vierkante meter tuinieren leren apprecieren. Ik ben in ieder geval al aan de slag gegaan! Geplaatst door Corine Verhelst Waardeert het boek met een 10 uit 10

12-02-2012

plezant zeer leesbaar en praktijk gericht boekje. Ik ken er niets van maar toch begin ik met veel moed. Wim Geplaatst door Wim Van Daele Waardeert het boek met een 10 uit 10

10-02-2012

Het boek Makkelijke Moestuin heb ik met plezier ontvangen. Het is heel duidelijk, overzichtelijk en de fotos laten heel goed zien hoe je aan het werk gaat en wat de resulaten zijn. Ook de indeling van tekst en fotos zijn mooi en prettig. Ik kan niet wachten op het voorjaar en natuurlijk het eindresultaat! Geplaatst door Marleen Waardeert het boek met een 10 uit 10

30-01-2012

Inhoud is prima , makkelijk te lezen en ruim voldoende informatie Geplaatst door R de Knegt Waardeert het boek met een 10 uit 10

23-01-2012

een leuk en helder tuinboek met goede uitleg. Geplaatst door Wendy Wijnhoven Waardeert het boek met een 10 uit 10

06-01-2012

Mooi vormgegeven boek. Geen goedkope uitgave, wat je tegenwoordig steeds vaker ziet. Inhoudelijk zeer informatief, maar ook met humor. Echt de moeite van het kopen waard!

Geplaatst door annette kuypers Waardeert het boek met een 10 uit 10

06-01-2012

De makkelijke moestuin is een geweldig boek voor iedereen die een moestuin wil beginnen, maar ook voor mensen die al jaren tuinieren. Het is overzichtelijk, praktisch en makkelijk leesbaar. Bovendien is het de kans om gezond te eten! Je hoeft niet naar de eko winkel voor groente en fruit en het is nog goedkoper ook. Ik ga dit jaar ook bloemen proberen. Verheug mij er nu al op. Geplaatst door Marga Klaassen Waardeert het boek met een 10 uit 10

18-12-2011 prima boekje over een prima idee Geplaatst door Suze Horchner Waardeert het boek met een 10 uit 10

17-12-2011 Ik geef het een 10! Makkelijk leesbaar, duidelijk, het heeft mij nog enthousiaster gemaakt om een makkelijke moestuin (beter) te gaan houden! Geplaatst door Petra de Kort Waardeert het boek met een 10 uit 10