vr. 17 jun. 2011

De MM op Villa Achterwerk

In het voorjaar van 2011 belde Villa Achterwerk: of ze een aantal filmpjes mochten maken van mij en mijn Makkelijke Moestuin.

Daar hoefde ik niet al te lang over na te denken. Dat was vroeger mijn favoriete TV-programma!

Het plan

In februari kwamen Thijs en Afke vanuit Hilversum naar Groningen gereden. Helemaal enthousiast en vol ideeën over tomaten, radijsjes, komkommers en worteltjes oogsten en van elke groente een gerecht maken.

De afleveringen werden in mei uitgezonden en de opnames zouden in april en begin mei plaatsvinden. Dat kon toch wel?

Slik...

Natuurlijk. Alles kan. Desnoods met kropjes sla uit de supermarkt ;-)

Een speciale Villa Achterwerk bak

De eerste afleveringen gingen over het maken van een Makkelijke Moestuin en het zaaien. Een speciale Villa Achterwerk bak voor kinderen (90 bij 90 cm).
Een hele dag bespreken, oefenen, opnemen, overdoen, nog iets proberen, weer overdoen, enz. enz. Gelukkig was het heel mooi weer. En zelfs mijn Opa wilde meedoen aan de opnames :-)

Ik vond het superleuk om te doen maar was helemaal kapot toen ze weggingen.

Aflevering 1

Aflevering 2

Vervolg

De weken daarop bleef het schitterend weer en alles groeide flink. Ik gaf mijn bakken megaveel aandacht: veel water geven, vakken beplanten met plantjes uit de kas, voorgekiemde zaadjes en noem maar op.

Het werd helemaal een feest toen de meneer van het plaatselijke tuincentrum belde en vertelde dat hij een komkommerplant en een tomaat had: met vruchten en al.

De tweede opname dag was nóg leuker dan de eerste.

Aflevering 3

Aflevering 4

Het was echt heel tof samenwerken met het team van Villa Achterwerk. Ik kon veel van mijn ideetjes kwijt en we hebben heel veel pret gehad bij het bedenken van de scènes.

Alle uitzendingen zijn inmiddels verschillende keren op TV geweest.