Op naar mei: zon én volle bakken

Dat komt goed uit, want nu konden we de laatste lege bak inzaaien. Die stond al een poosje klaar, maar omdat het hier in Groningen al wekenlang koud én nat was, hadden we daar niet zo'n zin in. MM-ers in het zuiden hadden meer geluk: die konden in een t-shirtje de tuin in.

Wat zaaien we in die laatste bak?
Uiteindelijk kwamen we op 12 soorten uit waarvan de meeste nog niet in andere bakken staan:

Voor bij het klimrek kozen we onze nieuwe Snackkomkommer, en om snel en lang van te oogsten de Salanova eikenbladsla.
Die laatste zaaiden we vorige maand al voor, dus die kon meteen de bak in:

Trouwens: zo'n pakketje is altijd voordeliger dan de losse zakjes. In dit geval scheelt het zelfs een tientje 🙂
Mei: mijn favoriete moestuinmaand
Veel MM-ers in het zuiden zijn zelfs nu al volop aan het oogsten. Maar moet je nog beginnen, dan kan dat ook. Het zal je ook verbazen hoe snel en hoeveel je eruit kunt oogsten. Want begin je in mei met zaaien, dan oogst je een week of 4 later al je eerste salade.
Kijk maar naar deze foto van onze kantoortuin in Den Andel. In 2021 hebben we daar pas halverwege mei de eerste bak neergezet en ingezaaid, en na een maand konden we daar al volop radijsjes, rucola en sla uit oogsten.
Maar na die eerste bak plaatsten we er nog een paar, en eind juli het er zo uit:

Naar 'Een moestuin starten in bakken'.
In mei nog starten met een moestuin?
Om dat beginnen extra makkelijk te maken, staan er complete startpakketten op de site. Van klein tot (iets) groter en afgestemd op de tijd van het jaar. Waardoor je de zaden die je erbij krijgt ook meteen kunt zaaien.

Hoe gaat het met mijn voorgezaaide komkommers?

Maar eigenlijk is eind april beter, dus dit is dé tijd om de grote zomergroentes voor te zaaien. Volg je de app, dan vertelt die je stap-voor-stap hoe je dat doet. Maar ook in de kennisbank staat een uitgebreide pagina:
Voorzaaien van courgettes, komkommers en pompoenen.
Dat was het weer voor vandaag

Tot de volgende keer!
