Reviews

9.3/10 - 4728 reviews

Alle recensies van de Makkelijke Moestuin op chronologische volgorde

4 out of 5 stars

Een goeie manier om kennis te maken met het zelf hebben van een moestuin.

Ik vond de verschillende soorten sla erg goed.

De andere groenten vielen allemaal wat klein uit. Het kan zijn dat dit gekomen is omdat het wat aan de late kant was?

Ik geef het zeker volgend jaar nog een kans en voor de sla zal ik de bak in ieder blijven gebruiken.

W

4.5 out of 5 stars

Snelle verzending

Fijn

Frans

5 out of 5 stars

Ontzettend fijne mensen met een super service!

Een beschadigd product gekregen maar meteen een nieuwe gekregen

Jolande

3.5 out of 5 stars

Snel, kwaliteit, maar wel duur

Ik wilde graag in september nog paksoi zaaien. Een zakje zaad kost net zoveel als de verzendkosten, terwijl het gewoon in een envelop wordt verstuurd, geen pakketje. Dat had wel goedkoper gekund.

Onze reactie:

Hi Hélène,

Bedankt voor je review en fijn dat je zo tevreden bent over onze kwaliteit en snelle levering.
Dat je de verzendkosten hoog vindt mag uiteraard. Helaas kunnen we het niet goedkoper maken.
Verzendkosten zitten m niet alleen in de postzegel. Onze producten liggen bij een verzendhuis die wij betalen voor opslag, verzamelen van de producten en verzendklaar maken.

Sterker nog: bij een kleine order maken wij meer kosten dan het ons oplevert.

Toch vinden wij het belangrijk om ook deze service te bieden. Juist omdat we het zo leuk en makkelijk mogelijk willen maken voor jou en alle andere MM-ers.

Ik wens jou nog veel plezier met je moestuin.

Vriendelijke groet,

Manja

Hélène

5 out of 5 stars

Geweldige nieuwe hobby, en lekkere verse groente uit eigen tuin toppie!!!

Geweldig, het ging prima, en helemaal niet moeilijk, iedereen kan het. Ik heb er heel veel plezier in, jammer alleen dat zo snel na introductie de rode winterui al uitverkocht is, ik heb 2 minibakken dus ruimte genoeg, ik ga binnenkort nog wat wintergroente uitproberen, zin in, bedankt voor jullie fijne systeem, ik ben supertrots op mijn "eigen" moestuin

Jeannette Vissers

4.5 out of 5 stars

Direct inspiratie en enthousiasme

Het begon met het MM boek, dat is zo goed geschreven en visueel prachtig vormgegeven dat het onmogelijk is om geen zin te krijgen direct te beginnen. Ik gebruik geen app, maar kan alles vinden wat ik nodig heb aan tips en reminders in het boek en op de website.

ITN Rood

5 out of 5 stars

Heel goed

Bij mij werkt alles! de app is ook goed te gebruiken. Alleen de rode biet was bij mij mij niet goed gelukt (Maar dat d]komt waarschijnlijk door mij:))

Anfisa

4.5 out of 5 stars

Met veel plezier en gemak tuinieren en genieten van heerlijke oogst.

Ik gebruik de app niet, maar wel het boek; dankzij de duidelijke stap-voor-stap uitleg is het heel makkelijk om je groentetuin aan te leggen en te onderhouden. Ik heb pas weer nieuwe groentes ingezaaid en het komt nu al behoorlijk op.
Eén ding is jammer; ik kreeg de bak niet goed in elkaar, omdat een plank al meteen krom was getrokken. Ik gebruik hem wel, maar hij zit niet stevig in elkaar.

Onze reactie:

Hi Inge,

Bedankt voor je review. Fijn dat jouw gezaaide groentes zo mooi opkomen en dat het boek goed bevalt :-)

Jammer dat een houten plank van jouw bak krom getrokken is. Hout heeft inderdaad de neiging om krom te trekken, dat is toch echt wel een nadeel van dat materiaal 😞

We hebben inmiddels contact gehad en kijken samen hoe we dit kunnen oplossen.

Ik wens jou heel veel plezier met je moestuin. En heb je hierover nog vragen bel of mail ons, dan denken we graag met je mee.

Vriendelijke groet,

Manja

Inge

4.5 out of 5 stars

In korte tijd al resultaat is zo leuk om te zien!

Ik heb begin september voor het eerst zaadjes geplant. Al snel resultaat en een fijne begeleiding via de Makkelijke moestuin app.

Ook leuk om samen te doen met mijn kinderen.

Onze reactie:

😀

Sandra

4.5 out of 5 stars

Super easy!

De makkelijke moestuin geeft aan wat de verschillende stappen zijn per groente en wanneer je wat moet doen. Dit maakt het makkelijk en overzichtelijk (vooral als je geen groene vingers hebt). In combinatie met de bijbehorende app kan iedereen een moestuin houden en zichzelf voorzien van groente. Een echte aanrader!

Amanda

5 out of 5 stars

Geweldig!

Ontzettend blij met mijn drie moestuinbakken op poten!!

Annelies

4 out of 5 stars

Snel en netjes geleverd

Netjes afgeleverd nog niet gezaaid , neem aan dat het voldoende kiemkracht heeft om voor de aangegeven dat haar werk te doen ...

Piet Seefat

4.5 out of 5 stars

Makkelijke moestuin en makkelijk bestellen

Zeer tevreden met de makkelijke moestuin,

Goede bestelmogelijkheden en goede service. Snelle levering. Al met al prima geregeld.
Heerlijk goed werkend concept.

Mirjam

4.5 out of 5 stars

Wauw

Omdat ik al zo lang door fibromyalgie niet meer kan werken, begon ik jaren terug met een klein moestuintje, een square of vierkante meter bak. Ik kocht universele aarde, probeerde de rotatie theorie onder de knie te krijgen, biologische zaadjes van niet te moeilijk te kweken groenten werden opgestuurd, boeken stapelden zich op, tools allerhande,…kortom, het kon niet verkeerd gaan! Het eerste jaar was redelijk, en sindsdien lukte haast niks meer, Nieuwe aarde, nieuwe zaden, bak verplaatst,…alles tevergeefs. Per toeval kwam ik bij de ‘Makkelijke Moestuin’ terecht. Ok, het viel te proberen…ik geef toe dat ik de zaadjes gebruikte die ik nog had en met de MM begon omdat de mails met instructies handig leken. Maar ik ondervond al meteen het gemak van de app. De hulp bij het “inrichten” van de m2 is super! Júllie doen al het denkwerk en ik moest alleen maar uitvoeren. Voor het eerst hebben wij boontjes gegeten die uit mijn m2 kwamen, erwtjes, NZ spinazie, rucola en snijbiet, pluksla alles zo lekker, Oostindische

Kers die nauwelijks in te tomen is, en nu nog (half september voorbij) hebben we elke dag zoete kerstomaatjes en courgettes blijven maar komen!!! Uiteraard is er ook veel niet gelukt (rode biet, worteltjes, komkommer en pompoen) maar dat kan mijn vreugde, plezier en trots niet wegnemen! Ik ben gewoon reuze blij met de app, met jullie raad, met jullie boek(!), … => ik ben FAN van de ‘MAKKELIJKE MOESTUIN’!!!

Anneke

5 out of 5 stars

Goed

Kan ik ook Compostbak bij jullie bestellen?

Onze reactie:

Goed om te horen Tamar 🙂
Wij verkopen geen compostbak, wel MM voeding, maar dat had je vast al gezien.

Vriendelijke groet,

Manja

Tamar

5 out of 5 stars

Goede spullen en snelle reactie bij vragen

Goede spullen, helpen snel als er iets niet klopt.

Winke Goede

4 out of 5 stars

Kwa levering wel strubbels maar wel netjes opgelost

De bak stond snel in elkaar en wat gezaaid is doet het goed.

Maar bij de levering, wel wat problemen. Kwam niet op de afgesproken dag en vervolgens waren er wat dingen verwisselend. (Halve bak + halve tafel ipv hele bak).

Uiteindelijk zijn medewerkers van mm de volgende dag zelf langs gekomen om de verkeerde spullen om te ruilen voor de juiste. Dus wel echt super netjes.

Nadine

5 out of 5 stars

Service is super

Ondanks drukte is Robin altijd bereid om mee te denken. Heel fijn!

Onze reactie:

😀

Chris

2.5 out of 5 stars

moestuinmuts toch slakken onderdoor in bak

Jammergenoeg groeide het niet goed omdat er toch slakken onderdoor kwamen en de muts ook niet strak over de bak heen gesteld kon worden. Losjes aan weerskanten plantenbakken neergezet en tegenaan gedrukt hielp dus niet. En slakkenkorrels bijgestrooid maar ging gewoon verkeerd.

Onze reactie:

Hi Dingena,

Dank je wel voor je review.

Wat jammer dat de muts voor moestuinbak niet helemaal voldoet aan jouw verwachting. Als het straks kouder wordt helpt de muts om het seizoen te verlengen, waardoor jouw plantjes beter groeien.

Onze ervaring is dat als de muts goed om de bak zit, de meeste slakken er echt wel door tegen gehouden worden. Net als andere plaagdieren.
Op onze site vind je veel tips wat je kunt doen bij slakken. En op de community zijn veel enthousiaste MM-ers die graag met jou meedenken.

Je kunt deze maand nog veel zaaien, dus ik zou het zeker niet opgeven. En heb je een vraag bel, app of mail ons, dan denken we graag met je mee.

Vriendelijke groet,

Manja

Dingena Wijnia

4.5 out of 5 stars

geweldig

Leuke website, goede producten, snelle levering en vooral een leuke handige gratis app om je moestuin te runnen.

Ruud van Well

4.5 out of 5 stars

Mooi product, voldoet aan de eisen.

Zaadjes komen op, duidelijke instructies.

Muts werkt goed, maar valt wel op de jonge plantjes. Ik heb in de hoeken en in het midden flesjes omgekeerd in de bak gezet. Hierdoor ligt de hoes wat hoger .

Misschien idee om twee buizen te maken die je van hoek naar hoek plaatst. Hierdoor komt de muts wat hoger te liggen.

Joke

5 out of 5 stars

Zelfs ik kan moestuinieren

Ik heb absoluut geen groene vingers, maar met de app en producten van makkelijke moestuin heb zelfs ik goede resultaten.

Ellen Goedhart

4.5 out of 5 stars

Geweldig

Ongelooflijke gave moestuinen alles lukt samen met de app.
Ik geniet iedere dag weer. Mooie producten helemaal tevreden hier.
Ik heb wielen onder de tafels gezet kan ik ze verplaatsen naar de zon..... tuin op het noorden
Trouwens ook handig dat ik de zakken aarde in julianadorp bij boer van der Salm kan halen. Scheelt een hoop verzendkosten!!

Bedankt,
Groeten uit Den Helder

Emmy

5 out of 5 stars

super

onze moestuin bak is klaar. heb er inmiddels rode biet, andijvie, pluksla en spinazie in. dan kan ik nu even oefenen voor in het voorjaar.
ieder zaadje is ontkiemt, dat zegt genoeg denk ik. nu maar veel liefde geven en hopen op een warm najaar zodat we straks kunnen oogsten.

nw

5 out of 5 stars

Super

Ik ben in augustus begonnen met de MM tuin. Ik heb in totaal 11 minibakken op mijn balkon staan (helaas kunnen er niet meer op) en heb het totale zadenpakket aangeschaft. Tot nu toe ben ik erg tevreden. Alles wat ik tot nu toe heb gezaaid is boven gekomen en staat er al mooi bij. Gisteren de eerste pluk van de pluksla gegeten. Ik hoop dat ik nog een bak vrij kan krijgen voordat het oktober is dan kan ik er nog wat voor de winter inzetten.

Yvonne

5 out of 5 stars

Puik!

De zaadjes komen al goed aan, een dezer dagen kan ik de plantjes al uitzetten! Goede dienst, snelle levering. Fijne website en app.

Nesta

4.5 out of 5 stars

Top!

Leuke producten, grote verscheidenheid van zaden. Een echte Belgische fan. 8 bakken, alle zaden ,boek, mutsen, harkje en schep van jullie… Bakken zijn een combinatie van jullie bakken en zelfgemaakte bakken. Nog eventjes sparen voor de duurste maar zeer duurzame tafelmodel bakkenWij wonen in een buurt waar de tuinen allemaal zichtbaar zijn. Ik zie ze daar allemaal ploeteren in de grond en veel te veel tijd verspillen met onkruid weg te doen. Al 1 buur overtuigd van het vierkante meter tuinieren en mijn ouders ook…

Als ik 1 ding van kritiek mag geven dan is het over de mutsen. Ze zijn best prijzig en scheuren best snel maar voor de rest ben ik helemaal overtuigd

Onze reactie:

Hi Anntje,

Bedankt voor je mooie review. Wat leuk dat je fan bent.😀

Fijn hè om jouw groentes zo makkelijk te laten groeien èn bijna geen onderhoud te hebben.

Het materiaal van de muts is inderdaad niet zo heel dik - want anders laat het niet voldoende lucht en licht door. Je moet er dus een beetje voorzichtig mee zijn en dan gaat ie meerdere seizoenen mee. Maar als jij denkt dat je muts - ondanks normaal gebruik - toch wel erg snel kapot ging, stuur ons dan even een mailtje, ok?

Ik wens jou nog veel moestuin plezier!

Vriendelijke groet,

Manja

Anntje

5 out of 5 stars

Ongelooflijk

MM mix aangeschaft bij lokale tuincentrum en in combinatie met het mm zaad groeit het super snel en heb ik zeer tevreden plantjes en smakelijke groenten. Ook de voeding geprobeerd bij de tomaten en inderdaad nog een najaars-sprint mogen meemaken. Heerlijk!

Het doet wat het beloofd.

J. Kuijpers

3.5 out of 5 stars

Ik word blij van heel veel zakjes groentezaad

Niet veel is opgekomen van het zaad dat ik in augustus gezaaid heb helaas.

Onze reactie:

Hi Hendriekje,

Dank je wel voor je review. Fijn hè zoveel keus in wat je kunt zaaien :)

Dat zaden nog niet opkomen kan te maken hebben met kiemtijd, zaaidiepte, het weer. Of soms eten de vogels wat zaden op.
Gebruik je onze app bij het zaaien? Die geeft je heel handig zaai, groei en oogst advies.

Misschien wil je ons een mail sturen met wat foto’s van jouw bak? Dan zoeken we samen uit wat het is en helpen we je verder. Bellen of appen mag ook.

We horen graag van je!

Vriendelijke groet,

Manja

Hendriekje

5 out of 5 stars

Snelle, goede service.

Ik had een zadendoos en zadendoos besteld die ik binnen een paar dagen ontvangen heb.

Judy Nitters- Maring

5 out of 5 stars

super geweldig

een paar maanden geleden heb ik mijn eerste tomatenplant gekregen, Ik wou gewoon eens kijken of ik het leuk vond om te doen. deze heb ik in een speciekuip gedaan met gewone grond erin en wat kleigrond wat ik gratis kon krijgen van de bouw naast mijn huis.

toen stuitte ik op de makkelijke moestuin app en ik had niet veel geld (zit midden in scheiding) en ik had nog een oude bak op wielen waar ik grond ingedaan heb bij mijn buurman vandaan.. aangezien die van de bouw ook vol met klei zit.

ik had toen het idee van de bakken gebruikt en dat ging lekker.

toen wou ik het groots aanpakken. ik ben wat geld gaan maken en zodoende heb ik een tuinkas op de kop getikt.. ik heb daar bakken op maat in gemaakt volgens het makkelijke moestuin idee, en op ideale hoogte.

nou dit werkt echt perfect.. ik heb de zaadjes pas gezaaid en het groeit vele malen sneller dan de zaadjes in de gewone grond.. ze schieten echt ophoog.

mijn moeder zij onlangs nog dat mijn beide opa's dit heel erg leuk gevonden zouden hebben mochten ze nog leven aangezien hun ook allebei hun eigen moestuinen hadden. dan hadden ze mij nog tips kunnen geven.

toen zij ik tegen mijn moeder... Ik heb geen tips nodig want ik word volledig begeleid door een app die mij verteld wat ik precies doen moet en wanneer ik dat doen moet.
en het mooie is dat ik werk op ideale hoogte, tot nu toe geen enkele vorm van onkruid in de bakken terwijl het in de gewone grond vol zit met onkruid.. daar doe ik ook nix meer mee verder en zie wel hoe dat eindigt.

ik ben natuurlijk eerst aan het kijken wat ik zo het hele jaar door kan kweken in de kas en tot hoever ik het hele jaar door ervan kan blijven eten..
in het voorjaar ga ik buiten beginnen met aardappelen poten en de planten die hoger worden dan 1 meter zal ik dan ook buiten kweken of ik maak mssn nog een speciale kleinere kas hiervoor die wel hoog genoeg is.

vette aanrader dus

Onze reactie:

Wat mooi Douwe, dank je wel voor je review.

Ik wens je nog veel plezier met je moestuin!

Vriendelijke groet,

Manja

Douwe

4 out of 5 stars

Lekker simpel en super leuk met de app.

Zo is het echt heel simpel om te starten met een moestuin. De app is top duidelijk en leuk dat je elke dag je to do krijgt.
Ik ga het vast niet bij de 2 bakken die ik heb houden.
De bestelling was vlot binnen en de uitleg bij de zaden is duidelijk.

Monique Postema

5 out of 5 stars

Mooi compleet concept: materialen, uitleg en app

Heel fijn om als beginner zo makkelijk te kunnen starten met een moestuin(tje). Alles wordt uitgelegd en als je twijfelt is er altijd wel een antwoord te vinden. De app werkt goed en simpel. Door veel slakken nog niet heel veel succes, maar dat ligt zeker niet aan het concept.

Malou

5 out of 5 stars

Prima producten, snelle levering en top appp!

Bak van gerecycled plastic is heel mooi en degelijk! De app vind ik echt te gek!!

Anne

4 out of 5 stars

Gemakkelijk om te starten

Heel makkelijk om een moestuin op te starten. De app is heel gebruiksvriendelijk.

Dat niet alles van de eerste keer lukt is ook normaal.

De app vind ik heel handig dat hij zegt waar je wat kunt zaaien en na welke plant je een andere op dezelfde plek kunt zaaien. Ook taakjes geeft, wat je moet doen. Zodat je het niet vergeet.

Magteld

5 out of 5 stars

Eenvoud, lol, lekker en gezond.

De levering was snel en netjes. Het in elkaar zetten eenvoudig en plezierig. Het beginnen met de app eenvoudig en echt leuk. Snel zie je resultaat en al snel kun je de rucula en pluk sla eten. De rest schiet de bak uit en geeft nu al voldoening. We gaan zeker nog een paar bakken plaatsen.

Onze reactie:

Wat goed om te lezen Mike, dat is precies waar we naar streven 😀

Vriendelijke groet,

Manja

Mike

5 out of 5 stars

Geweldig voor de beginner en de gevorderde

Genoeg keuze voor de verschillende tijden in het jaar. Makkelijke, goed te volgen uitleg en een superapp.

Megan

5 out of 5 stars

Heel blij met deze moestuintjes

Alles top, alleen jammer dat de hoeken niet goed verstek gezaagd waren. Wat we ook probeerden, de de delen sluiten niet goed aan. Functioneel geen probleem, maar het ziet er minder mooi uit.

Annelies

5 out of 5 stars

Makkelijk ook voor de beginner

Super makkelijk met de app om eigen groenten ‚aan te bouwen‘. Zeker een aanrader voor een beginner als ook voor iemand die met minimaal werk maximale oogst wil halen.

Salty

5 out of 5 stars

Geweldige manier van groente kweken

Super blij mee. Het is een makkelijke en ontspannen manier om zelf groeten te kweken.
Het hele gezin geniet mee.

Mirjam

5 out of 5 stars

Makkelijk een mooie moestuin

Ik heb geen groene vingers dus dit was een experiment. Onder het mom van: als dit niet lukt dan hoef ik ook nooit meer een moestuin te proberen. Maar dit lukt enorm goed! Weinig werk maar al veel kunnen eten van mijn moestuin. Ook leuk dat je met een starters pakket ook best veel zaadjes krijgt van dingen die je normaal niet snel zou eten.

Onze reactie:

Dank je wel voor je leuke review Flo.

Dat maakt ons super blij en is nou precies de bedoeling :)

Hartelijke groet,

Jelle

Flo

5 out of 5 stars

Van zaden tot mmmix, alles top

Altijd succes met jelles zaden en mixen, ben een early adapter ;) en nog steeds enthousiast. Heb ook andere zaden en grond geprobeerd, maar sugar snaps van andere leveranciers die draadloos moeten zijn blijken dat dan toch weer niet, dus ik blijf bij dagelijks jelles groentes!

Marjan de Groot

5 out of 5 stars

Geweldig

In het begin was ik iets terug houdend. Is de kant en klare grond van Jelle wel echt alles. Wat ik we wist, was dat ik een moestuin wilde beginnen en door omstandigheden even niet naar een tuincentrum kon voor veel benodigdheden. Dan toch maar bij Jelle een start pakket airbak aanschaffen. En tot op de dag van vandaag geen spijt. Inmiddels ben ik al wat verder dan alleen dat startpakket. Ik heb het totale zaadbakjes gekocht omdat ik erachter kwam dat ik zoveel meer nog kon zaaien, als dat er in het basis zaadplanten zat.

Mijn vriend kan mij iedere dag terug vinden bij mijn moestuintje. Ik wordt dol enthousiast als ik iets omhoog zie komen (en dat gebeurd heel snel!) en ik geef iedere dag trouw de bakken water. De meeste groenten groeien als een male, andere iets minder. Maar dan open ik de app en ga ik opzoek naar tips en dan komt het ook weer helemaal goed!

Ik ben verkocht en al druk aan het sparen voor een 120x120 bak met rek, want oh wat is het leuk!

Onze reactie:

Wat leuk Chantal, dank je wel voor je review.

Ik wens jou nog veel moestuin plezier en zo te horen gaat dat wel lukken :)

Vriendelijke groet,

Manja

Chantal

4 out of 5 stars

Het zaad ontkiemt er zijn kleine plantjes.

Nog nooit heb ik zo laat in de tijd opnieuw wat gezaaid. De soorten waarvan ik zaad heb besteld en die volgens de gegevens van de M.M. nog gezaaid konden worden, komen allemaal op. De wintererwt moet ik nog zaaien, ga ik zeker doen

Jo-Anna Meijer

5 out of 5 stars

top producten, top advies

Voor het eerst is alles gelukt in mijn moestuin!

Onze reactie:

😀

Jolanda Egas-Verheus

4 out of 5 stars

Alles top behalve slakkenschrikdraad

Alle zaden gecombineerd met de speciale moestuinmix en voeding zijn geweldig!
Helaas twee slakkenschrikdraden setjes gekocht want dat is niet te doen om om de bakken te doen. Dat was weggegooid geld…

Dorothee

5 out of 5 stars

Geweldige manier om je eigen eten te verbouwen!

Voor m’n verjaardag gekregen en het is nog veel leuker dan gedacht. Zo makkelijk en snel resultaat!! Een kind kan de was doen. Genieten. Kleine moeite, groots resultaat!

Annemieke

4.5 out of 5 stars

Heel goed

Zaadjes zijn geweldig, de moestuinbakken ook. De grond is heel goed en prettig maar vind ik wel aan de dure kant. De growbags had ik wat steviger verwacht; ze gaan helemaal uit model als ik ze vul met aarde. Een beetje duwen en voorzichtig neerzetten en ze lijken aardig vierkant. Het geheel werkt supergoed, heel gemakkelijk en zeer productief. Ik ben heel tevreden.

Monique Kalma

4 out of 5 stars

Mooie producten en goede klantenservice

Ik ben heel tevreden over de gekochte producten bij de Makkelijke Moestuin. Voordat ik mijn bestelling plaatste, had ik nog een vraag over één van de producten. Mijn vraag werd via e-mail vriendelijk, snel en duidelijk beantwoord.

Els

5 out of 5 stars

Echt een makkelijke moestuin

De zaden komen bijna allemaal op de n dankzij de app is het een fluitje van een cent

Anita

Our perks

We scoren een 9.3

Uit 4728 recensies via Kiyoh

Er zijn 25501 posts

Op onze superleuke community

Al 80456 Kg plastic opgeruimd

Met o.a. onze MM-Hero bakken