De zaden van de Makkelijke Moestuin

Wat zijn de zaden van de Makkelijke Moestuin, welke groentes zijn te koop in de shop en staan in de app, en hoe moet je ze zaaien, verzorgen en oogsten?
Bundels Makkelijke Moestuinzaden zijn extra voordelig
In de Makkelijke Moestuin gaan we voor groentes en kruiden die snel en makkelijk groeien. En uiteraard een grote oogst opleveren op een minimale ruimte. Kortom: ze moeten 100% geschikt zijn voor de teelt in moestuinbakken en het MM-systeem.

Groentes die eindeloos lang in je bak moeten staan voor je ze kan oogsten, expertkennis voor nodig is of je hele bak in beslag nemen zal je bij ons dan ook niet vinden.

Welke Makkelijke Moestuinzaden staan in de shop (en dus óók in de app)?

Momenteel verkopen we 33 zakjes zaden. Die zijn allemaal los te koop, maar ook in voordelige Themapakketjes. Bestel je een Totaalpakket, dan krijg je ze allemaal en bespaar je nog meer.

Van alle Makkelijke Moestuinzaden maak ik de komende tijd aparte pagina's. Daar staat een link bij naar de beschrijving. Het duurt even voor ze allemaal klaar zijn dus ik hoop dat je me vergeeft dat ze er nu nog niet allemaal opstaan ;-). Ik doe mijn best!

Zadenpakket 'Basis'

Basis zadenpakket Makkelijke Moestuin
In het MM-Basispakket zitten de overheerlijke sugarsnaps, de schattige mini-kropjes sla, de stoere palmkool, spinazie, de onmisbare basilicum en de rode bietjes. Hoewel ik van de laatste vooral het blad pluk en niet zo dol op de bietjes zelf ben ;-). Verder nog de pittige rucola, de malse pluksla en de kleurige snijbiet. Aangevuld met radijsjes, worteltjes en de bloemblaadjes van de goudsbloem zet je in een handomdraai de mooiste salades op tafel!

Sugarsnap 'Jessy': een laagblijvende suikererwt met heerlijk knapperige peulen.

Mini-kropsla 'Gele Gotte': leuke kleine kropjes die met z'n viertjes prima in een vak passen.

Palmkool 'Nero di Toscana': mijn favoriete koolsoort: supergezond, groeit mooi omhoog en kan heel goed tegen vorst. Lees meer

Basilicum 'Genovese': de echte basilicum met groot geurend blad.

Rode bietjes 'Kogel 2': mooie ronde, dieprode bietjes, lang te bewaren. Lees meer

Rucola 'Gewone': raketsla met een pittige, nootachtige smaak. Bijna het hele jaar door te telen. Lees meer

Pluksla 'Gemengde Mix': een mengsel van 'Red Salad Bowl' en 'Australische gele' ; twee slasoorten die je al snel als babyleaf kunt plukken of laat uitgroeien tot grotere kroppen.

Snijbiet 'Bright Lights': kleurig mengsel met rode, oranje en gele stengels. Prachtig om te zien, zeer productief en erg lekker.

Reuzenradijzen 'Riesenbutter': grote, sappige radijzen; worden zo groot als een pingpongbal zonder voos te worden. Lees meer >>

Wortel 'Nantes 2': lekker knapperig met afgeronde punt; 15-20 cm lang,

Goudsbloem 'Pacific Beauty': Nuttige buurplant! Bodemverbeterend en weert schadelijke insecten en bodemaaltjes. De bloemblaadjes zijn eetbaar!

Zadenpakket 'Seizoen'

Een Makkelijke Moestuinbak wordt pas echt rendabel als je die (bijna) het hele jaar door gevuld houdt. Zet er daarom groentes in die het extra goed in de warmte van de zomer doen en in de koude maanden groentes in die tegen een stootje kunnen.
Seizoen zadenpakket Makkelijke Moestuin
Ik begin met de 6 verschillende groentes die geen moeite hebben met lage temperaturen. Ideaal voor het najaar en het vroege voorjaar. Het leuke is dat een paar soorten het prima blijven doen als het warmer wordt.

Spinazie 'Nores' type Viking: oogst de kleine blaadjes of laat de planten uitgroeien zodat je er lang van kan plukken.

Winterpostelein: Lekkere kleine plantjes met grappige bladschoteltjes en witte bloempjes. Het hele jaar door te kweken. Lees meer

Veldsla 'Grote Noordhollandse' : ideaal om in het najaar in de lege vakken te zetten. Sla in de winter en het vroege voorjaar! Lees meer

Andijvie 'Breedblad Volhart Winter': Fijn oud ras voor het najaar; groeit traag en is goed bestand tegen koud en guur weer.

Wintererwt 'Doperwt Feltham first': een lekkere groente voor de winter: pluk de jonge scheuten voor door de sla, de smoothie en de roerbak! Lees meer

Wintersla 'Merveille d’hiver' Heldergroene kropsla die goed tegen kou kan. Ideaal voor de lege vakken in het najaar.

Zelf vind ik mijn moestuin het leukste als het lekker warm begint te worden: aan het begin van de zomer. Deze groentes zijn het met me eens want als het koud is doen ze het niet goed. 3 lekkere bladgroentes, 2 soorten stamboontjes en de zonnebloem die in geen enkele moestuin mag ontbreken.

Boterboon 'Mirador' Nieuw! Gele sperzieboontjes met een fantastische smaak. Lage soort met hoge opbrengst.

Stamboon 'Record': Lekker malse sperzieboontjes zonder draad.

Nieuw-Zeelandse spinazie: het blad van deze plant smaakt naar spinazie; groeit uitbundig in de zomer. Lees meer

Aziatische plukslamix: een makkelijk te kweken en snelgroeiend mengsel van oosterse bladgroentes. Apart, kruidig en lekker!

Little Gem 'Sucrine': Trendy mini-kropjes met een compacte, opgaande groei. Deze sla is knapperig en erg lekker: het zit tussen romaanse- en kropsla in.

Zonnebloem ‘Henri Wilde' Hoge zonnebloem met meerdere bloemen per stengel. Perfecte bijenlokker.

Zadenpakket 'Klimmers'

Geen Makkelijke Moestuin zonder klimmers!

Dat klopt natuurlijk niet helemaal, want zonder klimrek kan je genoeg lekkere groentes in je moestuinbak zetten. Maar een klimrek maakt het wel veel leuker!
Zadenbundel Makkelijke Moestuin Klimmers

In het pakket Klimmers zitten 6 verschillende groentes die hoog worden. Je zet ze daarom bij een klimrek. De stokbonen en de peultjes bijvoorbeeld. Er passen er 8 van in een vak en je oogst er veel van.

Maar ook de groentes die zonder klimrek erg veel ruimte innemen en dan te groot worden voor een moestuinbak. Zoals tomaten, komkommers en de klimcourgette bijvoorbeeld. Die hou je aan het rek mooi in toom, de vruchten blijven mooi schoon en het plukken is een makkie.

De 6 soorten groentes voor een eetbaar klimrek:

Klimcourgette 'Black Forest F1': een van de weinige compacte courgetteplanten die je langs een klimrek omhoog kan binden en daardoor ook in een moestuinbak past. Geeft veel vruchten! Lees meer >>

Komkommer 'Iznik' De lekkerste snack-komkommer voor zowel buiten als in de kas. Geeft lang en veel opbrengst, en wordt niet bitter.

Tomaat 'Sweety' Nieuw! Maakt mooie lange trossen met honingzoete kerstomaatjes. Overheerlijk!

Lees meer >>

Stoksnijboon 'Helda': heerlijke snijbonen met lange, brede, afgeplatte peulen.

Stokspekboon 'Neckarkönigin': zeer productieve sperzieboon; met lange, malse en vlezige peulen. Lees meer >>

Peultjes 'Rijspeul Heraut': sterk en betrouwbaar ras die lang doorgroeit en een enorme oogst geeft.

Totaalpakket

Alle bovenstaande Thema-pakketjes plus 3 losse zakjes met de nieuwe zaadjes van 2020:
Nieuwe Makkelijke Moestuinzaden 2010
Gele kerstomaat ‘Gourmandise’ Een lage gele kerstomaat, friszoet van smaak en heel sappig. Blijft laag en is daarom ideaal voor MM-mini’s en moestuinbakken zonder klimrek.

Pompoen 'Babybear' Deze soort krijgt vrij kleine vruchten en kan daarom prima aan een klimrek. De plant rankt enorm dus weef 'm goed door het klimrek heen.

Paksoi 'Green F1' Deze paksoi is snelgroeiend met een zachte smaak. Bijzonder geschikt om te roerbakken. Kan je zowel in het voorjaar als in de zomer zaaien.