Nog nooit groente verbouwd!

Nog nooit groente verbouwd en nu een Makkelijke Moestuin. Of, liever gezegd; een Makkelijke Volkstuin!

door Annet

Ik met mijn eerste radijs
Ik met mijn eerste radijs

Ik heb nog nooit groente verbouwd. De standaard volkstuin die ik overnam was helemaal verwilderd. Met het boek van Jelle en mijn eigen creativiteit wil ik er iets heel speciaals, moois en origineels van maken.

Dit is mijn verhaal:

Nadat ik het boek van Jelle had gekocht ging ik aan de slag. Eerst de hele boel slopen want het was een volkstuin zoals je die overal ziet; standaard met rijen sla, rijen van dit en dat.

Zo zag het eruit toen ik begon
Zo zag het eruit toen ik begon

Ik ben dit jaar begonnen met alles eruit te gooien. Van de vaste volkstuinders kreeg ik een heleboel commentaar: “Wat gaat dat vrouwtje toch beginnen? Dat word niks! Ach jee, ach zo...”

Maar ik zag en zie het plaatje al helemaal voor me hoe het uiteindelijk gaat worden dus, eigenwijs als ik ben, heb ik doorgezet tot wat het nu is geworden. En ik ga door want ben nog lang niet klaar!

Onder de bakken en mijn hele volkstuin heb ik doek liggen en daarop heb ik cederhoutsnippers gelegd; het oog wil ook wat:

Mijn bakken
Mijn bakken

De bakken heb ik van steigerplanken gemaakt die ik goedkoop op de kop heb kunnen tikken op Marktplaats.

Nu zijn 10 bakken klaar en gevuld met de Makkelijke Moestuinmix van Jelle en ook de roosters heb ik erop liggen. Ik vond het vrij kostbaar om deze te maken van strips dus heb plastic pijp gebruikt, dat kost geen drol. Op maat zagen en vastbinden met tie-wraps en klaar is kees.

Klimrekken

De linkerkant is klaar en daar kan ik volgend jaar volop gaan zaaien.

Op de andere kant heb ik met pallets even proef gelegd. Volgend jaar ga ik daar ook bakken plaatsen. Mijn plan is om daar langere bakken te maken voor mijn aardbeien, bloemen en andere gewassen. Hoe leuk kan het leven zijn!

Van de week heb ik mijn eerste 3 rekken geplaatst. Deze heb ik gemaakt van sterk bamboe en gaas. Het staat super leuk en de eerste planten klimmen al naar boven.

Supermooie peultjes en mijn eerste komkommertje
Supermooie peultjes en mijn eerste komkommertje

Het beetje wat ik heb gezaaid zoals sla, radijs, etc. groeit als kool.

Volgend jaar begin ik serieus met zaaien want nu ben ik hoofdzakelijk bezig met voorwerk.

Maar...; de eerste vaste volkstuinoudjes komen nu nog steeds langs echter dit keer met “Oh en ah”, “Zozo, niet gek!” “Wat slim!” “Wat leuk”. Gewoon doorzetten dus als je een plan hebt!

Conclusie:

Ik ben superblij met hoe het nu is maar ben er nog niet; ik heb nog een stuk waar ik nu provisorisch wat bakken heb geplaatst met pallets. Mijn plan is om volgend jaar deze bakken ook van steigerhout te maken en te vullen met de mix. Verder ben ik van plan om bijna al de bakken te voorzien van een rek zodat ik straks kan gaan zaaien waar ik wil.

Ik heb een leuk vijvertje gemaakt onder de appelboom. Dat is een heerlijk plekje om te zitten.

En ja, ik ben dit jaar pas begonnen dus ben er heel tevreden over!

Annet

(PS: weten hoe verder ging met Annet en haar volkstuin? Kijk dan even hier. )