Hoe kom je aan de moestuinmix?

De Makkelijke Moestunmix is de sleutel tot het succes van je moestuin. Daar zit alles in wat groentes nodig hebben om goed te groeien. 
Makkelijke Moestuinmix zelf maken?
Makkelijke Moestuinmix
Wil je een echte Makkelijke Moestuin, dan kan je er echt niet omheen.

Door het gebruik van deze mix hebben zelfs grote planten genoeg aan een vak van 30 cm en kan je veel oogsten van een klein oppervlak.

Makkelijke Moestuinmix is goed voor al je groentes, kruiden en bloemen.
Voor ál je groentes en kruiden

Hoef je niet te vervangen

Je hoeft je bak maar één keer te vullen want de Makkelijke Moestuinmix gaat lang mee. Die van mij gebruik ik al ruim 10 jaar.

Uiteraard moet je wel af en toe voeding toevoegen. Dat doe met onze MM-voeding.

Als de mix na verloop van tijd inzakt, dan vul je je bak aan met wat nieuwe mix. En met wat eigen compost als je die hebt.

Makkelijke Moestuinmix is dus én veel goedkoper en duurzamer dan potgrond of andere grondmengsels, én je planten groeien er beter op.

Zakken kant-en-klare Makkelijke Moestuinmix

Sinds 2012 verkoop ik kant-en-klare zakken Makkelijke Moestuinmix. Super kwaliteit.

Eén zak kost €10.

Je vindt ze in de shop. Daar vind je ook een rekentool om uit te rekenen hoeveel zakken je nodig hebt.

Zakken ophalen

Er zijn een flink aantal verkooppunten waar je zakken MM-mix kan ophalen. Op de kaart zie je of er een bij jou in de buurt zit.

Ik kan de zakken ook bij je thuis laten afleveren. Zijn het er maar een paar, dan reken ik daar wel extra verzendkosten voor.

Kan je de MM-mix zelf maken?

Nee, ons eigen recept is te ingewikkeld en ga ik je niet verklappen.🙂. Maar het is gebaseerd op het oorspronkelijke recept van Square Foot Gardening en toen ik begon gebruikte ik dat.

Die mix kan je wel zelf maken, maar is nogal een heel gedoe. Bovendien weet je bij zelf maken nooit helemaal zeker of er genoeg voeding in zit. Of de zuurgraad juist is. Daarnaast zijn de ingrediënten lastig te vinden: vooral de vermiculiet. 

Andere grond?

Dan maak je géén Makkelijke Moestuin. Want de app en het hele systeem van de Makkelijke Moestuin draait om de Makkelijke Moestuinmix. 

Ik kan je dan ook geen succes garanderen als je andere grond gebruikt. Dat raad ik je ook sterk af.

Staat de mix op je boodschappenlijstje of heb je 'm besteld? Dan gaan we door naar het zelf maken van een moestuinbak: